A kapitalizmus a kizsákmányolásról szól?
"viszont mas helyeken az arak is alacsonyabbak, igy az adott szamszeruleg alacsonyabb fizetes akar tobbet is erhet"
Nem, mivel a termékek haszonkulcsáról az általában nem helyi szinten termelők nem mondanak le.
A szolgáltatásoknak van általában csak helyi árazásuk. Pl: Egy AUDI-t nem lehet olcsóbban beszerezni az alföld közepén, mint München mellett. A nagykerek árazása is a központi beszerzések miatt azonos.
"Amugy mas javakkal/eroforrasokkal pont ugyanigy van, pl az energia, a nyersanyagok ara is teljesen valtozo, fuggoen attol hogy eppen hol vagy."
A szállítási költség/lehetőségek miatt, de a beszerzésüket általában egy központi (minimum országszintű) elosztórendszeren lehet végezni, vagy a tőzsdén keresztül, ami messze tökéletesebb piacnak minősül, mint a munkaerőpiac.
Szabolcsban veszek egy hazat egymillioert, egy ugyanolyat Gyor mellett meg huszert, München mellett meg 100ert.
Az elelmiszerek ara is kulonbozo, az energia es a szolgaltatasok ara is eltero.
Es valojaban az Audinak nem ugyanannyi az ara Magyarorszagon, hanem olcsobb, csak az adok es az egyeb allami sarcok miatt dragabb (ha dragabb) a vegso fogyasztoi ara. Nem veletlenul letezik a reexport intezmenye... Csak az arkulonbsegek ebben az esetben nem annyira latvanyosak.
A lakásárak az elérhető életszínvonal és életminőségbeli lehetőségeket jelzik, és az egyik tipikus jelzőszáma annak, hogy vannak fejlettebb régiók és nem csak a "nominális árak különböznek és a reálárak ugyanakkorák"
A szolgáltatásárakat én is említettem.
Az élelmiszerárak csak ott különböznek, ahol inkább a szolgáltatásért fizetsz:kisboltok és nem a nagy áruházak esetén, de pl extrém eset, de a nyugati határnál élők Ausztriába járnak ki vásárolni, mivel ott olcsóbb, pedig a kereseti viszonyok nem indokolnák.
"Nyitott vagyok minden ertelmes vitara. Mondjuk nem biztos hogy neked menni fog."
Lényegében véve megfogalmaztad az én véleményemet rólad!
Ez nem boldogsag kerdese, egyszeruen en tudom hogyan mukodik a vilag. Az eddigi eletem, tapasztalataim, ismeroseim tapasztalatai mind ala is tamasztottak azokat, amit eddig irtam.
Hogy te mit gondolsz azt eddig nem mondtad el, de nyilvan nem azt mint en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!