Nem a képességeink hanem a döntéseink?
Hogy is van az a plakátszöveg?
Nem a képességeink mondják meg kik vagyunk, hanem a döntéseink? :/ :/ :/
Vélemények?
Az orbáni kialakulú-diktatúra újabb hülyesége...
Az a baj hogy rájuk igaz is, mert a képességeik nullák, ez jól látszik, ellenben nagyon jól döntenek a saját zsebük javára, és ez teszi őket naggyá...
De aki ezt a nép orra alá nyomta és aki ezt megengedte, ilyen nyíltan kimondani azt száműzni kellene!
Bár neki lehet azzal csak jobb lenne a jelenlegi helyzet fényében, néha már én kivásnom hogy bár engem száműznének valami jobb gazdasági helyzetben lévő országba... :D
Engem a képességeim és a döntéseim együtt tesznek 'naggyá
(ha ezt lehet így mondani)
Mindkettő kell hogy valaki többre vigye.
jól dönteni a lottón és egyéb szerencsejátékoknál lehet/kell, ott csak a döntés számít,
nem kell hozzá az ég adta világon semmilyen képesség...
Ez most komolyan ki van plakátolva? Én még nem találkoztam ilyesmivel. :O am.
„Nem a képességeink határozzák meg, hogy kik vagyunk, hanem a döntéseink”. (Albus Dumbledore mondja Harry Potternek)
Komolyan elállt a lélegzetem hogy ilyet lehet, mármint nem tudom ha az asztalosnak nincs képessége a mesterségéhez és úgy dönt három lábú lesz a szék akkor az nagyon gáz, vagy az autószerelőnek nincs képessége az autószereléshez és azon gondolkodik az a kábel kell-e bele, bekösse-e vagy dobja ki. Komolyan nem hiszem el, hogy lehet azt mondani hogy nem a képesség a fontos, dehogynem, a kisiskolásnak 1-2 év múlva már nem is kell a képességét fejleszteni mert az nem fontos, csak hogy döntsön, HIHETETLEN egy buta kormányunk van emberek, és ezek szerint a nép is az ha ezt az üzenetet nem fogta fel senki!
Bizony, ez a palyazat.gov.hu reklámja, egyúttal a kormányé is ugyebár.
De akkor ezek szerint nem csak nekem jött le belőle ez az üzenet
Szívesen meghallgatnék valakit aki más üzenetet lát benne.
Ez ebben a formában, ebben a környezetben egy nagyon buta üzenet szerintem.
Dönteni mindenki tud, vagy jól vagy rosszul,
és nyilván minél jobban dönt annál jobb.
Ugyanakkor minden embernek fontosak a képességei, én mondjuk van amiben rosszabb vagyok, de a Zsolti jobb benne, és az én szememben ettől ő nagyobb lesz, és fordítva is, ha én jobb vagyok valamiben az szolgálja az ő javát.
Talán a politikai is más lenne, ha nem azok kerülnének oda akik jól döntöttek életükben valamikor,
(Mint tudjuk, nagy részük jogász, kiknek csak dönteniük kell, jól dönteniük mást viszont nem)
-
hanem a képességeik miatt vannak ott, olyanokra van szükség akik nagyszerű szakemberek, gazdálkodók, közgazdászok, elemzők, vállalkozók, kiemelkedő képességekkel, hozzáértő személyek akik napi szinten jártasak a témában,
nem csak mindenféle hozzáértés nélkül döntenek
jobbra-balra.
A fenti idézet a Harry Potterből van:) Belinkelnéd, hogy hol található ennek kormánypárti megfelelője? Az eredeti fordítás így hangzik:
" A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában." Az eredeti szövegkörnyezetben teljesen érthető és logikus ez a mondat.
"ha az asztalosnak nincs képessége a mesterségéhez és úgy dönt három lábú lesz a szék akkor az nagyon gáz"
Te is odaírtad, hogy a Harry Potterből van az idézet. Arról szól, amikor Dumbledore arról győzi meg Pottert, hogy ő más, mint Tom Denem. Mert attól, hogy valaki rettentő intelligens, még hozhat nagyon rossz döntéseket. Láttunk már erre példát a való világban is éppen eleget.
(Bár azt nem értem, hogy ez a mondanivaló hogy kapcsolódik egy pályázati honlaphoz, ha valóban kapcsolódik hozzá.)
Andizsuzsi #6
Ma/Holnap megyek a városba, megpróbálom lefotózni a plakátot neked és belinkelem, sajnos a neten nem találtam fotót róla. :)
A mondatra én sem emlékszem tökéletesen,
de inkább így van valahogy a hirdetőtáblán:
"nem a képességeink tesznek minket naggyá,
hanem a döntéseink"
A 3-as villamos vonalán az Örs vezér tere és a Kőbányai vasútállomás között 2 helyen is kint van, az egyik közvetlenül a sínek mellett bal oldalt, a másik valahol távolabb a sínektől jobb oldalon.
A hirdetéseik egyébként 3féle szöveggel jelentek meg, és ez az egyik.
A "Szécshenyi 2020" és a "palyazat.gov.hu" van rajta.
A ".gov" és a "gov.hu" címet pedig mint tudjuk,
csakis kormányzati szervek vehetik igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!