Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért akarják sokan, hogy...

Miért akarják sokan, hogy mindenki egyenlő legyen?

Figyelt kérdés
Szerintem ez egy beromság, az elét nem működik alá fölé rendeltségi viszony nélkül, meg pl. egy dög lusta ember, miért keressen annyit, mint egy szorgos?
2010. febr. 23. 15:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan azt nem bírják elviselni, hogy egyes emberek szerencsésebbek, kitartóbbak voltak náluk.

És azt sem képesek belátni, hogy azok az emberek akik relatíve sok fizikai munkát végeznek miért keresnek nagyságrendekkel kevesebb pénzeket mint mondjuk egy sztárügyvéd. Aki egész nap csak ül szinte, ráadásul nem is dolgozik minden nap.

Abba viszont már nehéz belegondolni, hogy egy vezérigazgató aki felépített egy céget az alapoktól, valószínűleg jobb és értékesebb tudással rendelkezik mint egy titkárnő.(és most ne állami vállalatra gondolj hanem egy Vodafonra, vagy egy Apple-re, Microsoftra)

Mindig könnyebb a másik sikerét külső tényezőkre fogni és mocskolni a sikeresebb embert. Ekkor szoktak jönni azok a vélemények hogy legyen a minimálmárbér adómente, a magas fizetés meg magas adójú.

De ha belegondolsz, ki a leghasznosabb egyén a társadalom szempontjából? A takarítónő? A titkárnő? Vagy az igazgató akinek köszönhetően több száz vagy ezer embernek van munkája?

2010. febr. 23. 19:38
 12/17 anonim ***** válasza:
Demokrácia = két kavics többet ér mint egy gyémánt
2010. febr. 23. 20:46
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha valaki diplomás, szorgalmas orvos simán lehet erőszakos iszákos pedofil aki zaklatja a lányait. Mért érne többet mint egy segédmunkás aki szorgalmasan dolgozik és normálisan neveli a lányait és nem mászik rájuk éjszakánként.
2010. febr. 23. 21:20
 14/17 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne mért kapja a fönököm lánya az én fizum dupláját zsebpénzként, pluszba butorozott garzon lakást és kocsit a feneke alá. A csaj 5 éve 'tanúl' fú de nehéz komonikáció szakon. Egy dög lusta ember, miért keressen annyit, mint egy szorgos, én szorgos vagyok és bár életben nem lesz olyan kocsim mint neki, többre tartom magam nála.
2010. febr. 23. 21:48
 15/17 anonim ***** válasza:
A kommunikáció szak tücsök szak - tapasztalatból mondom. Nem csinálnok ott szinte semmit.
2010. febr. 23. 22:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez a mindenki egyenlő, mindenki egyforma most akkor a kommunizmus, vagy a liberalizmus alapeleme?

Amúgy ne legyen midenki egyenlő. Aki a lila színt szerti, az legyen több, mint aki a rózsaszínt!

2010. febr. 23. 22:44
 17/17 anonim ***** válasza:

A demokrácia önámítás!

Nincs két egyforma ember,ugyanakkor mind egyenlőek vagyunk ellentmondással csak azokat lehet meggyőzni akik primitívek!

Királyságot nekünk,klónozzuk Mátyást!

2010. febr. 24. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!