Miért kellett azt hazudni, hogy segítettek a deviza hiteleseken?
Addig jogos a dolog, hogy az én hülyeségem miatt nyögöm már 12 éve a hitelemet, én vállaltam fel, és még azt is jogosnak tartom, hogy érdemi segítséget nem kaptam az államtól. De ezzel ki járt jobban, hogy azt hazudták, hogy kisegítettek minket a bajból?
Aki devizás, az pontosan tudja, hogy egy fél hajszállal sem lett könnyebb, sőt valaki még bukott is a "segítségen", aki meg nem devizás, azoktól meg folyton azt olvasom fórumokon, hogy "miért az én adómból segítettek azon, aki mohó és felelőtlen volt?"
Kinek jó ez a hazugság? Mindenki csak szív meg bosszankodik miatta.. nem értem kinek jó, vagy kinek az érdeke..
ezt csinálja a Fidesz már mindegyik társadalmi réteggel, van egy egyetemista fiam, szóval belelátok picit a témába, van egy nyugdíjas apukám, szóval abba is belelátok picit..
mindenhol csak azt látom, hogy a kormány az egyetemisták, a nyugdíjasok, a deviza hitelesek, az orvosok stb minden társadalmi réteg ellen hangolja az embereket.. kinek jó ez?
S most ezeket a tisztességtelennek nyilvánított kamatemeléseket vissza is kapták a hitelesek. Akkor milyen 35 ezres meglopásról van szó, amiből állítólag csak a töredékét kapta vissza?
Mellesleg a hitelkamatot sok egyéb is befolyásolja, úgy mint országkockázat, nemteljesítő hitelek aránya...stb
Akkor visszatérve az alap kérdéshez:
"miért az én adómból segítettek azon, aki mohó és felelőtlen volt?"
Mégis mennyibe került a devizahitelesek megmentése az ÁLLAMNAK ?
Mintha azt olvastam volna, hogy a forintosítás miatti deviza visszaváltáson laza 700 milliót kaszált volna az MNB :D
06:29
és íme az ember, aki úgy okoskodik, hogy azt sem tudja miről beszél, amivel most a devizásokat "megsegítik" az nem a deviza emelkedéséből származó kamatos kamat, abban senki nem segít, amit az állam utólag most vissza ad, az a bank által meghatározott árfolyam rés a deviza valós értéke és a bekamuzott értéke között ami után adóztak az emberek, így van aki 10 ezer forintot kap vissza 10 millió hitelnél, ha tisztességes volt a bank, vannak akik több száz ezret visszakapnak, abban az esetben ez azt jelenti, hogy a bank tisztességtelenül magas árfolyam rés mellett fizettette a pénzt a hitelessel..
nem azzal van a baj, amikor a svájci frank árfolyama emelkedik 15 forinttal, hanem az, amikor emiatt a hiteles plusz 30 forint után fogja a kamatos kamatot fizetni.. na most ezt adják vissza utólag
ez egy tisztességtelenül elvett pénz volt, és teljesen jogos, hogy vissza jár, viszont ez nagyon sok embernek nem segít semmit, mivel van ahol ez 10 ezer ft-t jelent összesen..
mielőtt okoskodsz és másokat minősítesz, nézz utána a témában, miről okoskodsz..
Úristen, remélem nem vettél fel hitelt, mert a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában! Most leginkább a tisztességtelennek nyilvánított kamatemelésekből jön össze a visszaadott pénz, az árfolyamrés a legtöbb banknál a hitelre vetítve nem túl jelentős összeg.
Másrészt nem sikerült megértened, hogy a deviza alapú tartozás azt jelenti, hogy devizában tartozol.
Okoska, tudom, hogy mit jelent devizában tartozni, és azt is tudom hogy " árfolyamrés a legtöbb banknál a hitelre vetítve nem túl jelentős összeg. "
pont erről beszéltem, hogy elolvasnád amit írtam, hogy egyrészt jogosnak tartom, hogyha devizában vettem fel hitelt, akkor a forint romlása miatt nyögnöm kell a hitelem ezer évig, mert naiv voltam..
Jogosnak tartom, hogy csak az árfolyam résből származó pár ezer forintot kapják vissza a hitelesek, mivel a többi az a deviza kiszámíthatatlan mozgásából eredt, én például 40 ezer forintot kapok vissza a 12 éve törlesztett pár milliós hitelem után..
én arról beszéltem, ha tudnád értelmezni amit írok, és nem azonnal leszólnád a másikat, hogy nem értem, a kormánynak miért érte meg úgy beállítani az egészet, mintha a devizások meg lennének mentve a hitelüktől, és ezek utána fú de minden de jó hepi lesz?
azért nem értem, mert 1. a devizások látják az elszámoláson, hogy pár tíz ezer forintot kapnak vissza összesen (csak az árfolyamrésből származó iszonyú kicsi pénzeket) egyes esetekben tényleg magasabb ez az összeg, ahol a bank tisztességtelenül nagy árfolyam réssel számolt, ott jogosnak is tartom, hogy többet kapnak vissza stb
2. akinek nincs belelátása, mert nem vett fel hitelt, azok emiatt elkezdték szapulni a hiteleseket, mert azt hiszi sok sötét ember, hogy most aztán az ő adójából minden hitelesnek elnézték a hitelét..
le vagyunk ostobázva élből, anélkül, hogy az emberek előtte utána néznének hogy mi ez az egész..
szóval senki sem boldog, a hiteles azért dühöng mert többre számított, nem azért mert több lenne a jogos, hanem azért mert a kormány úgy állította be eddig, hogy fú most nagyon meg lesztek mentve majd kaptak egy 10 ezer ft-s végösszeget, amit azonnal visszavettek a következő havi törlesztő részletbe..
aki nem hiteles az meg az "adóforintjai" miatt siránkozik.. -.-
már megint semmi értelme nem volt az egésznek, csak kiszemeltek egy társadalmi réteget és szembe állították velük az összes többit..
ugyan ez történt az egyetemistákkal, a nyugdíjasokkal, az orvosokkal, a tanárokkal, a kommunikáció/média végzettségű emberekkel, a bankárokkal stb és még sorolhatnám hány társadalmi réteggel játszották már el ugyan ezt, és az ostoba emberek még mindig nem fogják fel hogy játszanak velük.. -.- szétszabdalják a társadalmunkat, már mindenki mindenkit szid a helyzete miatt, közben esik szét minden, és valós megoldások nincsenek..
17.!
Nem a visszaadandó összeggel mentették meg az embereket, hanem hogy ez után forinthitelük van, nem deviza. Nem olyan bonyolult ez. Nem is tudom minek lehet jellemezni azt, mert a naiv nem megfelelő kifejezés, aki arra számított, hogy milliókat fognak neki visszatalicskázni, és alig marad néhány forint hitele ez után. Ilyet szerintem senki nem is ígért senkinek.
ma 13:28
miért is lenne megmentés az, hogy kötelezően forintosították a hiteleket?
mesterségesen magasan tartott euro és svájci frank értéknél, ami után azonnal elkezdtek ezek a devizák csökkenni, de a devizásoknak azon a brutálisan magas kamaton kell majd további hosszú éveket törleszteniük, amilyen rossz talán nem is lesz már a forint..
jelenleg is 10 forinttal alacsonyabb áron mozog az euró azóta is, de nekünk KÖTELEZŐ volt átváltani, a brutálisan magas árfolyamon.. köszönöm hogy megmentettek és most már forintban törleszthetek még az addiginál is több hitelt, tudni illik most egy picit vissza csökkent volna azóta a hitelem, ha nem forintba kéne törlesztenem..
18! csak hogy picit jobban átlásd, milyen jól jártunk a KÖTELEZŐ forintosítással:
még ha deviza maradt volna, akkor sem kéne ennyit törlesztenem mint ami most kijött.. -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!