Orbánnak vajon megköszöni majd a devizahitelesek nagyrésze, h kihúzta őket a szarból? Gondolok itt 2018-ra!
Pedig a kormánynak ez egyáltalán nem lett volna kötelessége. Beavatkoztak egy magánszerződésbe a bank és az ügyfele között. Piacgazdaságban ilyesmit nem szokás.
Csak hát a hiteleseknek nem akaródzott beismerni, hogy elsősorban ők a hibásak amiért aláírtak 10 milliós szerződéseket, miközben egy szót sem értettek belőle...
"Igazából először jól beledobta őket (gyengítette a forintot) [...]"
Az árfolyamokat a piacok mozgatják, nem a kormányok.
"Pedig a kormánynak ez egyáltalán nem
lett volna kötelessége."
Az viszont kötelessége lett volna, h az ilyen lehúzást megelőzze azzal, h már előtte letiltja az ilyen banki manővereket.
De tudom, nem értesz vele egyet, mert akkor nem lehetne egy jót hőbörögni. most:)
Pedig ezzel egyetértek. A kormánynak akkor jól jöttek ezek a "könnyű" hitelek, mert emelték a fogyasztást és javították a makrogazdasági adatokat, amiből aztán politikai tőkét kovácsolhattak.
A hozzászólásomat pedig nem hőbörgésnek szántam, pusztán ténymegállapításnak.
2: A helyzet az, hogy egyrészt pont a devizahitelezés miatt van jelenleg még mindig ilyen szar állapotban az ország. Rengeteg embernek a pénzét elviszi a megemelkedett törlesztőrészlet és azt a pénzt, amit amúgy itthon elköltene, most lapátolják kifele a bankok (igen, lapátolják, mert amit a hiteles itthon megkeres forint, abból frankot vásárolnak).
Normális esetben bevezetni sem szabadott volna, de legkésőbb amikor hatalomra került forintosítani kellett volna. Így, most ebben a formában egy kruvára félmegoldás, ami nem is érint mindenkit.
Kedves 2es,mostanra már ittam egy keveset ,úgyhogy emellett nem tudok elmenni szó nélkül.::::::
Amit én aláírtam::::::5-10%árfolyamkülönbözet.Erre azt mondtam vállalom,még otthoni minimálbérből is akár.Jelenleg a német fizetésből élek úgy mint egy otthoni minimálbéres.
Nem létező svájci frankra alapozott forinthitel.
Forintot kaptam,forintot fizetek vissza,igaz 3szor annyit.Ennek megvan a maga oka,de most se politizálni,se apacsindiánozni nem akarok.
Nagyon unom már hogy úgy kezelnek mint azt a bar@mot aki a 3ik LED -tv jét veszi a a cetelemnél hitelre,aztán sír hogy miből esznek így kölkök máunika,há semmit se hagy a bank!
Á nem is érdekel,átmegyek trollkodni egyet a sexuality topicba aztán alszok magamnak.
Pfff na ezt se gondoltam volna.
Azt hitte majd megy a szokásos óbégatás, de úgy látszik egyre több ember képes felfogni agyilag, h a hitel fogja a gazdaságot és h be se kellett volna hozni.
Nem a hitel fogja a gazdaságot, sőt hitel nélkül esélytelen a gazdasági növekedés, ezt már 200 éve Széchenyi is megmondta, de akármelyik mai közgazdászt is megkérdezheted. Csak az nem mindegy, hogy milyen az a hitel...
# 8
Ha 5-10%-os árfolyam különbözetet írtál alá és ennél többet fizetsz, akkor perelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!