Aki azt mondja, hogy nem minden cigány rossz, annak miért mondják mindig, hogy költözzön be közéjük?
Én cigányok között nőttem fel, rengeteg cigány szomszédom volt, és voltak balhés cigányok köztük, voltak tisztelettudó rendes emberek köztük. Volt magyar szomszédom is, ahol a szülők alkoholisták voltak, és verték a gyereket, és leszarták mit eszik, ezért a magyar srác a suliban lopta össze másoktól uzsonnára a pénzét..
Voltak magyar gyerekek, akik a balhés cigányokkal "bandáztak" mert menőnek érezték, hgoy terrorizálhatják a környékbeli gyerekeket.
Voltak cigány gyerekek, akikkel együtt játszottunk, és nem is érdekelt minket, hogy cigány-e vagy sem, volt hogy ebédre is meghívtak a szülei és teljesen kulturált környezetben lakott..
Eléggé árnyalt a kép, ha azt mondom egy forumon, hogy szerintem nem lehet ilyen egyszerűen kijelenteni, hogy minden cigány rossz és minden magyar jó, akkor miért jön csomó ember egyből azzal, hogy akkor költözz be közéjük és rájössz?
ma 14:01
Nem vitatom, hogy van egy trend, de attól még nem mondhatunk semmit sem 100%-ban, az a két cigány család, akit normálisnak ismertem meg, ők tisztességesebben és kulturáltabban élnek mint egy átlag magyar.. Szinte már mániájuk a túlzott tisztesség, mivel hátrányosabb megítélésből indulnak. Arra nevelik a gyerekeiket, hogy nekik példát kell mutatniuk. Legtöbb magyar már bliccelt életében közlekedési eszközön, legtöbb magyar már dolgozott életében feketén, rengeteg magyar már vett fel életében nem megérdemelt támogatást (pl a gyereket lejelentették a nagyszülőkhöz) stb. Ezzel szemben ennek a 2 cigány családnak szinte szív ügye, hogy nem kér, mindenért megdolgozik, volt hogy úgy megszorultak, hogy majdnem kikapcsolták az áramot, a családom jól ismerte őket, felajánlottuk nekik, hogy adunk kölcsön 5000ft-t, hogy valahogy jobban kijöjjenek abban a hónapban, és nem fogadták el, inkább a szülők egy hétig nem ettek csak kenyeret, de nem fogadták el tőlünk az az 5000ft segítséget.. Ezt nem azért írom, mert minden cigány ilyen, látom magam körül, hogy sajnos nem ez a trend, ezt azért írtam, mert figyelembe kell vennünk, hogy nem általánosíthatunk semmit sem..
"Szóval ha 10ből 8 cigány nem akarja, hogy bekerüljön a statisztikába, akkor nem is fog bekerülni."
De te, a hivatal, a rendőrség honnan a búbánatból tudod eldönteni, hogy 10 emberből ki az a 8, aki cigány? Van, akin látszik, aláírom. De van, akin nem. És van, aki úgy néz ki, de mégsem.
ma 14:26
Te értelmezed is amit írok? Pontosan erről beszéltem, hogy mivel nincsenek statisztikák, így nem tudhatjuk, hogy mik az adatok, a 10ből 8 az egy példa volt, mint utána írtam is zárójelben, hogy természetesen nem tudjuk mennyivel kéne szorozni, viszont egy dolog tény, mivel olyan ember nincs aki nem cigány de cigányként kerül a statisztikákba, csak oylan van, aki cigány, de népszámláskor nem cigánynak vallotta magát, így a népszámláláskor kapott adat egy alsó becslés, amit fel kéne szorozni egy oylan számmal, amiről nincs adatunk..
Ez szerintem egy elég nagy probléma, hogy azt sem tudjuk körülbelül mivel állunk szemben.. Csak tippek vannak róla, és ezek a tippek elég nagy százalékban eltérnek egymástól..
Hogyan akarjuk a magyar-cigány együttélés problémáját megoldani, ha még fel sem térképezzük, hogy mit kéne megoldanunk?
Egyszer egy okos ember azt mondta, egy országot a börtönben lévő emberekből lehet megítélni.
Statisztika szerint, ott igen sok a cigány. Szerintem ez elég statisztika.
De kérdező, értem hogy vannak normális cigányok, de ki beszél itt arról hogy börtönbe kellene vetni az egészet egytől egyig? Ha igényes nép lennénk,a talpunkra állnánk és ha cigány bűnöz, ha nem a seggére leültetnénk, mert nem megy az hogy 10 edik lopás után se kapjon büntetést, vagy ne adj Isten gyilkosságra vagy annak kísérletére, mert erre is volt példa.
Mindenkinek lehet normális cigány ismerőse, nekem is van. Csak egy a vicces az egészben, ennek a gyereknek a nagyszülei cigányok voltak, a szülei is affélék, de mind vérbeli rasszisták, legalábbis a ti megnevezésetek szerint.
Arra válaszolj nekem hogy miért van az hogy a tisztességes cigányok egy vagy nagy részének is a töke tele van a cigány bűnözéssel?
,,Legtöbb magyar már bliccelt életében közlekedési eszközön, legtöbb magyar már dolgozott életében feketén, rengeteg magyar már vett fel életében nem megérdemelt támogatást (pl a gyereket lejelentették a nagyszülőkhöz) stb.,,
Neked a bliccelés bűncselekmény? Kihágásnak hívják, viszont a testi sértés, lopás, gyilkosság kisérlet stb. ami arra az embertípusra jellemző az bűn.
És fekete munka? Kinek árt azzal? Én is szereztem pénzt feketén, veszek egy romlott telefont, megjavítom s eladom. Nem adóztam le, s ezzel én kinek ártottam? Értem én hogy kötelességem lenne, de nekem pénzre van szükségem, és mint sok mindenki másnak is, inkább dolgozok feketén, mint ne dolgozzak, munkát végzek. És nekem nem járó támogatás felvételéről az jut eszembe hogy miért nem tudják kellő képpen ellenőrizni hogy olyanok kapják a pénzt akiknek jár?
De ezzel ártok az átlag embernek? Kérdés neked én ártanék többet ha feketén dolgozó ember lennék aki minden nap jegy nélkül villamossal megy dolgozni, nem neki járó támogatásokkal, vagy egy barna pajtás aki megver, majd a telkedről ellopja a termést, közbe még leköp, és a lakásodba is bemegy, majd feljelented és a végén még neki áll feljebb.
Kedves 35-ös válaszoló!
Ennyi.
A vak is látja ezeket,mégsem történik semmi.
Azért mondják ezt akik mondják mert a legtöbb védelmezőjük még talán sose nem találkoztak velük.
(És az a gyanúm te is ilyen lehetsz, és bár valóban vannak normálisak, csak kevesebben, és sokan a balhésokkal futnak össze inkább.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!