Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki azt mondja, hogy nem...

Aki azt mondja, hogy nem minden cigány rossz, annak miért mondják mindig, hogy költözzön be közéjük?

Figyelt kérdés

Én cigányok között nőttem fel, rengeteg cigány szomszédom volt, és voltak balhés cigányok köztük, voltak tisztelettudó rendes emberek köztük. Volt magyar szomszédom is, ahol a szülők alkoholisták voltak, és verték a gyereket, és leszarták mit eszik, ezért a magyar srác a suliban lopta össze másoktól uzsonnára a pénzét..

Voltak magyar gyerekek, akik a balhés cigányokkal "bandáztak" mert menőnek érezték, hgoy terrorizálhatják a környékbeli gyerekeket.

Voltak cigány gyerekek, akikkel együtt játszottunk, és nem is érdekelt minket, hogy cigány-e vagy sem, volt hogy ebédre is meghívtak a szülei és teljesen kulturált környezetben lakott..

Eléggé árnyalt a kép, ha azt mondom egy forumon, hogy szerintem nem lehet ilyen egyszerűen kijelenteni, hogy minden cigány rossz és minden magyar jó, akkor miért jön csomó ember egyből azzal, hogy akkor költözz be közéjük és rájössz?

2015. ápr. 28. 12:28
1 2 3 4 5
 21/41 Andizsuzsi ***** válasza:
22%

"Mivel statisztikai alátámasztásról beszéltél, gondolom támogatod a felvetést, hogy statisztikát készíthessünk a magyar cigányságról.

Minden kulturált nyugati országban (beleértve USA-t is) készítenek statisztikákat a kisebbségről, Mo-n a cigányságról TILOS."

Ez nem igaz, a magyarországi cigányságról készült statisztika. Nézd meg a legutóbbi népességszámlálás adatait.

Ahhoz, hogy a lemaradt, lecsúszott embereket felzárkóztassuk, nem kell tudni, hogy cigány-e, vagy sem. Annál is inkább nem, mert ma már nagyon sok vegyes kapcsolat van, a félcigányok hova számítanak? Akik nem cigány származásúak, de az életmódjuk olyan, azokkal mit kell tenni?

2015. ápr. 28. 13:32
 22/41 anonim ***** válasza:
85%

"Ahhoz, hogy a lemaradt, lecsúszott embereket felzárkóztassuk, nem kell tudni, hogy cigány-e, vagy sem."

Ebben nem értek veled egyet, ugyanis a cigányság egy része még mindig "törzsi jellegű", azaz a vajda szavát előrébbvalónak tartják az államénál, a saját kulturális szokásaikat a törvénynél vagy a többségi kultúráénál. Ezen dolgok ismeretében lehet csak hatékony és hatásos felzárkóztatásról beszélni. Így kell közelíteni hozzájuk, különben nem tudod megszólítani őket, és csak még jobban bezárkóznak a saját köreikbe.

2015. ápr. 28. 13:39
 23/41 anonim ***** válasza:
27%
Nincs köztük fehér holló,az a baj.Egytől egyig mind sittre való.
2015. ápr. 28. 13:40
 24/41 anonim ***** válasza:
96%

A cigányság nagyjából 70%-a lop, csal, hazudik és állatiasan él.

Viszont, ott van az a bizonyos 30%, amely rendesebb, becsületesebb sok magyarnál is.

Ezért sem szép dolog az általánosítás.

Fehér, magyar ember vagyok. Utálom a bűnöző cigányokat, és a gyűlölködő fehéreket.

2015. ápr. 28. 13:40
 25/41 anonim ***** válasza:
A félcigány származásúak is azt vallják magukról, hogy cigány származásúak.
2015. ápr. 28. 13:44
 26/41 A kérdező kommentje:

ma 13:32

Tévedsz, nincs statisztikánk róla, a népszámláláskor nem volt kötelező elmondani, hogy milyen származásúnak vallod magad, így egy nagyon torzított alsó becslésünk van.

És rosszul tudod, mivel még hatályban van az 1992.-es LXIII. törvény tiltja, hogy a faji eredetre, a nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra vonatkozó adatokat beleegyezés nélkül felhasználják.. Szóval ha 10ből 8 cigány nem akarja, hogy bekerüljön a statisztikába, akkor nem is fog bekerülni.. És így kapunk egy oylan statisztikát, amit 5-el kell felszoroznunk, hogy a valós adatokat megkapjuk (természetesen azt sem tudjuk menynivel kell felszorozni)

2015. ápr. 28. 13:45
 27/41 anonim ***** válasza:
85%

Valójában nem a cigánysággal van a probléma, hanem az életmódjukkal. Viszont a cigányságnál lehet a leghatározottabban megfigyelni a "cigány életmódot".

Én ismerek olyan félcigány származású asszonyt, aki jobb módú volt, de ha bárhová bejutott, az volt az első, hogy szétnézett, mit lehet ellopni. Nem számított, hogy szüksége van-e rá vagy nincs, magáért a lopásért lopott bármit, ami mozdítható volt. Így hogy zárkóznak fel a magyarokhoz?

2015. ápr. 28. 13:50
 28/41 anonim ***** válasza:
43%
A magyarnak, ha van egy zsebkendőnyi terület kertje, akkor megműveli, de legalább virágoskertet alakít ki benne. A cigány ezt nem csinálja, inkább a zsebkendőnyi területéből is képes szeméthalmot csinálni, holott neki is megvan a lehetősége arra, hogy elvitesse a szemetjét, de ő erre nem költ, inkább italra költ.
2015. ápr. 28. 13:54
 29/41 A kérdező kommentje:

ma 13:32

ráadásul teljes mértékben értelmetlen ez a rendszer, amikor ellopták a telefonomat, és kérdezte a rendőr, hoyg volt-e az elkövetőnek valami felismerhető ismertető jegye, és mondtam, hogy miylen magas volt, kb hogy nézett, majd közöltem, hogy cigány volt, majd mondta a rendőr, hogy ezt nem veheti bele a leírásba.. Ha azt mondtam volna, hogy úgy értettem lengyelül beszélt a társával, akkor egy lengyel kisebbséghez tartozó férfit kerestek volna.. hol itt a logika?

nem azért mondtam, hogy cigány lopta el, mert gyűlölöm a cigányokat, hanem mert cigány lopta el, és ennek az adatnak az ismeretében nagyon picit könnyebb lett volna elfogni az illetőt.. Ugyan ez van nagyban is, nem azért kéne statisztikát készíteni róla, hogy gyűlölködni tudjunk, hanem azért, hogy átlássuk a probléma mértékét és milyenségét..

Azt mondani, hoyg már pedig probléma nincs, ezért TILOS etnikai alapon statisztikát készíteni, legalább akkor baromság, mint azt mondani, hogy hát azt nem írhatom le, hogy cigány keresünk.. Érted már, hogy a strucc politika miért hátráltatja a probléma megoldást?

Ettől függetlenül vannak köztünk normális cigányok is, akiket semmilyen plusz atrocitás nem érne attól, ha pontos adataink lennének, hiszen mint látod, adatok hiányában mindenki azt gondol amit akar, így van aki meg van róla győződve, hogy a cigányság 100%-a bűnöző, most akkro a normális cigánynak mi lenne abból a hátránya, ha kiderülne, hogy ez az adat 70% pl? Attól még ugyan azok maradnának az emberek tapasztalatai, csak legalább látnánk mivel állunk szemben..

2015. ápr. 28. 13:55
 30/41 anonim ***** válasza:
14%

A cigány sokat jajgat, hogy nincs mit ennie a gyerekeinek, kölcsönért szaladgál a magyarokhoz. De amikor meg kell adni a kölcsönt, akkor még neki áll feljebb, hogy neki nincs erre pénze. Ha valamit ingyen kap, akkor nem elégszik meg azzal, amit kap, hanem még többet akar ingyen. A magyar sokszor még azt is szégyelli, ha szegény, és inkább éhezik, de akkor sem kér sem kölcsön, sem ingyen, mert tudja, hogy meg kell adni, vagy viszonozni kell, és ha nem tudja, akkor nála ez erkölcsi, lelkiismereti probléma. A cigány ilyet nem érez.

És mindezek után hozzáteszem: tisztelet a kivételeknek!

2015. ápr. 28. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!