Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki azt mondja, hogy nem...

Aki azt mondja, hogy nem minden cigány rossz, annak miért mondják mindig, hogy költözzön be közéjük?

Figyelt kérdés

Én cigányok között nőttem fel, rengeteg cigány szomszédom volt, és voltak balhés cigányok köztük, voltak tisztelettudó rendes emberek köztük. Volt magyar szomszédom is, ahol a szülők alkoholisták voltak, és verték a gyereket, és leszarták mit eszik, ezért a magyar srác a suliban lopta össze másoktól uzsonnára a pénzét..

Voltak magyar gyerekek, akik a balhés cigányokkal "bandáztak" mert menőnek érezték, hgoy terrorizálhatják a környékbeli gyerekeket.

Voltak cigány gyerekek, akikkel együtt játszottunk, és nem is érdekelt minket, hogy cigány-e vagy sem, volt hogy ebédre is meghívtak a szülei és teljesen kulturált környezetben lakott..

Eléggé árnyalt a kép, ha azt mondom egy forumon, hogy szerintem nem lehet ilyen egyszerűen kijelenteni, hogy minden cigány rossz és minden magyar jó, akkor miért jön csomó ember egyből azzal, hogy akkor költözz be közéjük és rájössz?

2015. ápr. 28. 12:28
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
55%
Én anno gyerekkoromban volt, hogy cigányoztam az egyik cigány osztálytársamat, pedig soha semmit nem ártott nekem, viszont ezt láttam a társadalomban, hogy mindenki szidja a cigányokat, és így én is szidtam. Azóta is bánom ezt a dolgot.
2015. ápr. 28. 13:05
 12/41 anonim ***** válasza:
61%
Sok cigány család nem úgy gondolkozik, mint a magyar. Sok cigány családnak első a luxusholmi megvásárlása (legmárkásabb telefon, plazma Tv), cigi, kávé, pia, utána jönnek a gyerekek ellátása, és utána fizetik be a lakásrezsi csekket, ha marad miből, az sem érdekli, ha emiatt kiteszik a szűrét a lakásból. A magyar fordítva csinálja: előbb befizeti a lakásrezsit, mert tudja, azzal nem szórakozhat, ha nem akar fedél nélkül maradni. Utána jönnek a gyerekek ellátása, utána a luxusholmik vásárlás, ha marad miből. Amíg a cigány nem tud és nem akar magyar módra gondolkodni, addig nem fog tudni beilleszkedni a társadalomba. Sem magyarba, sem sehol.
2015. ápr. 28. 13:06
 13/41 A kérdező kommentje:

ma 13:06

szerintem ez azért van, mert a társadalmunk erre nevelte a cigányságot, az emberek egyik fele elítéli őket, a másik fele azt hiszi, hogy pénzzel és segélyekkel megoldható minden, szóval a homokba dugja a fejét, odalök egy kis segélyt és azt mondja, ne beszéljünk róla..

Ha a normális cigányt ugyan úgy elismerné a társadalom, mint a normális magyart, és amiylen cigányokról beszéltél, őket ugyan úgy utcára tennék, és nem ingyen lakásokat osztogatnának nekik, mint a hasonlóan gondolkozó magyaroknál, akkor hosszú idő alatt, de változna a helyzet, de ehhez abba kéne hagyni mind a teljes cigányság lenézését, mind a strucc szintű adjunk segélyt oszt' minden meg van oldva hozzáállást..

2015. ápr. 28. 13:13
 14/41 A kérdező kommentje:

ma 13:04

Nem léteznek ilyen statisztikák, tudni illik Magyarországon törvény tiltja az ilyen fajta statisztikák készítését.. Mivel statisztikai alátámasztásról beszéltél, gondolom támogatod a felvetést, hogy statisztikát készíthessünk a magyar cigányságról.

Minden kulturált nyugati országban (beleértve USA-t is) készítenek statisztikákat a kisebbségről, Mo-n a cigányságról TILOS.. Viszont azt azért megkérdezném, hogy ha pontos adataink sincsenek, hogyan próbáljunk átlátható hatékony módszert kitalálni arra, hogy könnyebben be tudjanak illeszkedni? Minden probléma megoldása a probléma felkutatásával kezdődik, így a magyar-cigány együtt élésnek is így kéne.. Innen is látszik, hogy itthon nem probléma megoldás van, csak strucc politika

2015. ápr. 28. 13:18
 15/41 Koplárovics Béci ***** válasza:
87%

Ezt alá is tudod valamivel támasztani, vagy csak úgy megtippelted?"

Elég szomorú dolog, hogy még csak véletlen sem lehet erről valamiféle statisztikát készíteni - ha már egyszer mindenről azt csinálunk. Szerintem ez már eleve sejteti az eredményt. Abban azért ugye megegyezhetünk, hogy nem 5-10% körüli a börtönlakók közt a cigányoknak, mint amennyi a társadalomban annak vallja magát?

2015. ápr. 28. 13:22
 16/41 Andizsuzsi ***** válasza:
41%

"Mikor osztállyal elmentünk börtönbe, akkor a 90%-a volt cigány az ott lévőknek."

Felsorakoztatták az összes elítéltet, és te bőrszín alapján megszámoltad őket?

2015. ápr. 28. 13:23
 17/41 anonim ***** válasza:
83%

13:

Amit írsz a cigányokról, az rengeteg magyar prolinál is így van sajnos...

2015. ápr. 28. 13:23
 18/41 A kérdező kommentje:

ma 13:23

Minden országban a nehezebben beilleszkedni tudó kisebbség aránya magasabb a börtönökben, ez szociológiai tény, USA-ban például statisztikák vannak róla, hogy az alig több mint 10%-os fekete lakosság ellenére a börtönökben 7x annyi fekete van, mint fehér ember.. Ezek a statisztikák hasonlóak más országokban is, csak máshol felismerték a problémát, hogy attól, hogy elhallgatjuk az adatokat, még nem fog javulni semmi, csak annyit érünk el, hogy úgy kell egy problémát megoldanunk, hogy adatunk sincs róla, mit akarunk megoldani..

2015. ápr. 28. 13:29
 19/41 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező! Kérdezem én, miért nem lehet M.o.-on számontartani a cigány bűnözők számát? Mert a liberálisan gondolkodók megtiltották! Amerikában miért nem tiltják? Kérdés: ha történik egy bűncselekmény Amerikában, az az első kérdés: milyen bőrszínű volt az elkövető? Mert így tudnak merre indulni a nyomozással! M.o.-on hogyan indul el a rendőr, ha bűncselekmény történik? Vaktában?? Mellesleg van egy fajta bűncselekmény, amit főleg (90 %-ban) cigányok követnek el. Szóval struccpolitika, és ez nem járható út, de valahol van egy nagyobb hatalom, amely M.o.-nak tilt bizonyos dolgokat, például a cigányság nevén nevezését, és a cigány bűnözők számon tartását! Ki ez a (háttér)hatalom??? Én tudom! De ti tudjátok-e??
2015. ápr. 28. 13:30
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
20-as, nem nem tudjuk, csak te vagy felvilágosult, és csak te látsz át a szitán. :D
2015. ápr. 28. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!