Kulfold VS Magyarorszag? (elelmiszer arak)
Tesco itthon 1kg csirkemell file 1599 ft:
Tesco anglia 1kg csirkemell file 3,85 font (1630 Ft):
Szinte egy arban vannak! Csak mert nagyon sokat hallottam amikor osszehasonlitjak a kulfoldi fizetest a magyarral sokan mondjak hogy kulfoldon szinte minden dragabb, tessek, a "minden" azert nem mindenre igaz, az elelmiszerek nagytobbsege egy arban van.
"Pont igy behulyitettek egymast, hogy igen ki kell menni, mert egy valag penzt lehet keresni. "
Sehol nem írtam, hogy egy valag pénzt lehet keresni. Azt írtam, van olyan meló, amire végzettség és szaktudás nélkül is megkapod az osztrák szakmunkás minimált! Nem azt írtam, hogy talicskával hordják haza a pénzt... :D
"A kerdes az arak es a berek viszonya, a valodi megelhetesi koltsegek, es az eletszinvonal. "
Ha te kint élsz, akkor látod mennyiből mik a lehetőségek, te szerintem te sem tagadod, hogy jobban boldogulni ott ebből, mint itthon a 74 000-ből. Gyakorlatilag ezt te is leírtad, csak másképp.
"Nyilván kint is nehéz egy bérből; de nekem úgy tűnik a leírásodból, hogy jobban élnek ott kint egy fizetésből, mint itthon kettőből"
Valojaban nem elnek jobban. Hasonlo az eletszinvonal.
Az hogy par szaz euroval esetleg tobb marad meg havonta az nem jobban eles.
Nagyon dicseretes, ha te utananezel a viszonyoknak mielott dontesz: mindenkinek ezt kellene csinalni.
De a legtobb ember nagyon egyszeruen gondolkodik, es ezt nem is lehet kulonosebben a szemukre vetni.
"Az hogy par szaz euroval esetleg tobb marad meg havonta az nem jobban eles."
Azt tudod, hogy ilyet nehezen magyarázol be olyannak, akinek nem hogy semennyi sem marad havonta, de még minden hónapban mást nem fizet be, mert nem elég mindenre? És nem csak a kubikus paraszt, aki nem tanult és nincs neki rendes munkahelye.
"nem csak ilyen eletszituaciok vannak am."
Csak túl sok van belőle. Aki kényelmesen él, elégedett, tud félre tenni, látja hova tart stb. az hülye lesz szedni a sátorfáját és elmenni külföldre, hogy ott üljön, mint szar a fűben a családja meg a barátai nélkül.
(Persze van olyan akinek tök mindegy épp hol él, odamegy ahol szakmailag fejlődhet, legyen ez Buenos Aires, New York, London, Szöül vagy akármi, de ők az ilyen típusú kérdés szempontjából teljesen lényegtelenek, mert nem a jobb/másabb átlagos, hétköznapi élet miatt mennek el bizonyos helyekre, hanem oda mennek, ahol a pályájuk felfelé ível, mindegy mennyi ott az átlagkereset, meg az átlagos tej-kenyér-albérlet költség és ahogy lesz következő olyan hely már mennek is tovább.)
"Aki kényelmesen él, elégedett, tud félre tenni, látja hova tart stb. az hülye lesz szedni a sátorfáját és elmenni külföldre, hogy ott üljön, mint szar a fűben a családja meg a barátai nélkül. "
Es sem igaz feltetlenul, sot, de ez messzire vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!