Kulfold VS Magyarorszag? (elelmiszer arak)
Tesco itthon 1kg csirkemell file 1599 ft:
Tesco anglia 1kg csirkemell file 3,85 font (1630 Ft):
Szinte egy arban vannak! Csak mert nagyon sokat hallottam amikor osszehasonlitjak a kulfoldi fizetest a magyarral sokan mondjak hogy kulfoldon szinte minden dragabb, tessek, a "minden" azert nem mindenre igaz, az elelmiszerek nagytobbsege egy arban van.
Én kamionos vagyok, tudom mi, mennyi. A német Aldiban sok minden olcsóbb mint az otthoniban.
Hat évig svéd cégnek melóztam, a kikötőben megvettük az 5.9 % - os sört, 24 x 0.5 L, 9.5 euróért. Itthon ennyiért nem kapsz sört, még rossz "lebutított" vizeset sem.
Valóban, sok alapélelmiszer olcsóbb kint.
Kicsit más, de alkalmas arra, hogy a kiadások - fizetéseket összehasonlítsuk: a múltkor lefényképeztek labancéknál, nem volt nagy sebességtúllépés, de ami történ, megtörtént: a büntetés 35 euró. Ezt hasonlítsd egy osztrák fizetéshez.
Megvolt a mai magyargyűlölő kérdés.
Köszönjük szépen, libsikém!
Oszt ebbe mi?
Az hogy kiba*ott drága itthon minden? Vagyis inkább nem drága, csak mocsok kevés s fizetés.
Élelmiszer árak között valóban nincsen jelentős különbség! Viszont nem csak enni kell, hanem lakni valahol, szolgáltatást igénybe venni. Lehet hogy a csirkemell közel azonos, viszont a lakhatás, szolgáltatások mind-mind jóval drágábbak.
Budapest albérlet: 1,5 szoba, cca. 40 m2: 70.000 Ft/hó
London, ugyanezen paraméterek: cca. 1100 font/hó!
Az élelmiszerek ára csak egy dolog, a legkevesebb. A különbség nem itt tapasztalható.
"Megvolt a mai magyargyűlölő kérdés.
Köszönjük szépen, libsikém!"
Megvolt a mai ostoba közbeszólás. Gratulálok divat hungarista focistám/tizenévesem!
Aki volt kinn és nem vak, az valóban láthatja, hogy kinn sok minden még olcsóbb is, miközben a fizetés legalább a duplája.
Speciel Nemetorszagban jelentosen dragabbak az elelmiszerek, hus, zoldseg/gyumolcs, pekaru.
A sor lehet hogy olcsobb, azt nem tudom.
Angliat meg nem ismerem, de csodalkoznek ha ott ugyanannyi lenne mint Magyarorszagon.
"Ezt meg is fordithatjuk, Bp-en van egy hazad, ha eladod kapsz erte 15milliot, ugyanazert a lakast angliaban ha eladod kapsz erte 200 milliot."
Mar csak azt kene kitalalni, hogy vidd el a budapesti hazadat Angliaba.
Ertem en, de az erem masik oldalat szerettem volna bemutatni :)
Nem csak az alberlo van, hanem a foberlo is. Pesten pl. a foberlo megkeresi azt a 70ezer Ft-ot, amiert kiadja a 40nm-es lakasat, de ugyanakkor egy londoni foberlo megkeresi vele azt az 1100 fontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!