Az egyetemisták miért nem ismerik be végre hogy nincs szükség TáTK-ra? Ha Jobbik lenne nekik elhinnék?
Annyira imádom, amikor "okosok" megpróbálják megmondani, hogy milyen szakokra van szükség, és hogy nekem mit kéne tanulnom. Persze, lehet hogy egy vegyész nagyon hasznos, de ha egyszer gőzöm sincs a kémiához, akkor talán meg kéne hagyni a lehetőséget, hogy azt tanuljam, amit szeretnék, mivel ha bezárnának egy vegyészeti laborba, lehet több kárt csinálnék, mint hasznot, míg más szakterületen tudok maximálisan teljesíteni, ami végül is hasznot hajt az országnak. Annyit meg hadd jegyezzek meg halkan, hogy a drága politikusok, akik érvelnek a szakok bezárása ellen, még anno az állam pénzéből végezték el egyetemeiket, sokan ráadásul pont olyan szakot, amit meg akarnak szüntetni. Szerintetek Orbán mennyit fizetett a jogász diplomájáért? Elárulom, hogy az állam fizette helyette, de ő már sajnálja tőlünk az állami támogatást. Ha neki is járt, akkor nekünk is.
A hanyatló nyugaton simán működnek olyan rendszerek, hogy mindenki elvégezhet egy egyetemi szakot ingyen(!) mindenféle hallgatói szerződés nélkül, és olyan szakot, amilyet szeretne. Érdekes módon ott még sincsenek ebből gazdasági problémák, mert ott már régen felfogták, hogy egy ország felemelésének egyik legfőbb kulcsa az az oktatást.
Ami pedig a nyugatra vándorlást illeti: igen, sok fiatal kimegy, de tegyük már hozzá, hogy míg itthon a végzettségének megfelelő munkakörben keres havi 100-150-et kezdőként, addig nyugaton 600-700-at átszámolva, de van ahol még többet is. És ott nincsenek megélhetési gondjai. Nehogy már arról is az egyetemisták tehessenek, hogy alacsonyak a fizetések.
'A hanyatló nyugaton simán működnek olyan rendszerek, hogy mindenki elvégezhet egy egyetemi szakot ingyen(!) mindenféle hallgatói szerződés nélkül, és olyan szakot, amilyet szeretne. Érdekes módon ott még sincsenek ebből gazdasági problémák, mert ott már régen felfogták, hogy egy ország felemelésének egyik legfőbb kulcsa az az oktatást.
Ami pedig a nyugatra vándorlást illeti: igen, sok fiatal kimegy, de tegyük már hozzá, hogy míg itthon a végzettségének megfelelő munkakörben keres havi 100-150-et kezdőként, addig nyugaton 600-700-at átszámolva, de van ahol még többet is. És ott nincsenek megélhetési gondjai. Nehogy már arról is az egyetemisták tehessenek, hogy alacsonyak a fizetések.'
Ha jól tudom, ez az angolszász típusú oktatási rendszer...
Mérföldekkel jobb, mint a mi poroszos változatunk, amelyben szinte mindent meg akarnak tanítani a fiatallal, akár lesz rá szüksége, akár nem.
Crisopher nevű felhasználó válasza:
Megint azt kell mondjam, a piaci igények. Ez meg a ló túloldala.
Fentebb én írtam azt hogy magam is egyetemista vagyok, és nem támogatom az egyetemek/szakok bezárását.
Viszont azt muszáj felfogni, ha évente 50 balneológust szív fel a magyar gazdaság, akkor értelmetlen 200 főt képezni. Ha az 50 fő keretlétszámban te lennél az 51. Fő, akkor nem mondhatod azt hogy "nekem az akkor is ingyen jár", mert az adatok szerint nem kell 51 fő, hisz a gazdaság többet nem szív fel. Szerintem mint állam, joga van azt mondani, hogy több ember képzését nem finanszírozzuk ingyen, mind amire valójában szükség van (ismétlem valójában!), ha mégis az akarsz lenni, akkor vagy tanulj jobban és kerülj be 49.-nek, vagy fizess a képzésért.
A nyugatot nem vonnám bele, nyugaton jobb a gazdaság, több embert tudnak felszívni. Így többet is kell képezni. Oka van hogy miért van ingyen, másrészt egy percig nem engednének ingyen taluni ők sem, ha nem lenne rá szükségük.
Azt hogy minden ingyen van, azért sem igaz, mert ugyan vannak ösztöndíjak. De ha átlagos tanulmányi eredménnyel be akarsz kerülni, súlyos milliókat kell leszurkolni..
ma 14:04
De ez most hogy jön ide? Én nem ezt mondtam, én azt mondtam, ha a felsőoktatás kérdésköréről beszélünk akkor ez a véleményem róla.
Egyébként az ilyen megnyilvánulás most miért jó?, gyakorlod a magyar politikusok hozzáállását?, ha valami nem jó, akkor rámutatsz egy másik dologra hogy az sem jó, majd a másik dologról egy harmadikra, a harmadikról meg a cigányokra? A vége az hogy minden jó csak a cigányok a hibásak? (jobbikos gondolatmenet OFF)
Így soha a büdös életbe nem fog változni semmi az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!