Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme van fenntartani pl...

Mi értelme van fenntartani pl az ELTE TáTK-ot?

Figyelt kérdés
sem kormánypárti sem ellenzéki politikus nincs (aki el is végzett valamit) aki szerint tényleg a jövő értelmisége lenne ez a sok büfészakos
2015. ápr. 20. 13:02
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

[link]

innen mondj már egy állást amit nem úgy hirdetnek, hogy érettségi + pénzügyi vizsga (esetleg diploma előny)?

érted diploma... csak úgy

2015. ápr. 20. 15:00
 22/44 anonim ***** válasza:
Látom nem sikerült kezelned ezt az oldalt, a felső rész ami azt írja, hogy az abszolutórium megszerzése után az azt takarja, hogy a diplomát még nem kapták kézhez és így dolgoznak ezekben a munkakörökben. Az alsó résznél van felsorolva, hogy a diploma kézhez kapása után mit csinálnak, ahol ágazatok vannak felsorolva, amiből elég nehéz megállapítani hogy diplomás pozícióról van-e szó vagy nem. Szóval kérem azt a statisztikát ha már bizonyítani is szeretnél valamit.
2015. ápr. 20. 15:05
 23/44 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszélve, ha a rendes oldalt néznéd meg ahol vannak is adatok: [link]

Ahol látszik, hogy az átlagjövedelem bőven jobb, mint az érettségizetteké és bár a dolgozók 54%-a dolgozik diplomás munkakörben, de a tanulás mellett dolgozókat is belevették a statisztikába és 40% tanul tovább Msc-n azokon kívül akik továbbtanulnak és dolgoznak. Azt meg se melítem, hogy 4% a munkanélküliek aránya.

2015. ápr. 20. 15:10
 24/44 anonim ***** válasza:

kérdező, illene neked is valami igazi adattal alátámasztanod amit itt hablatyolsz, tessék egy kis gondolkozni való, hogy vajon neked van igazad, vagy az egyik válaszolónak:

[link]

"Az elhelyezkedési arány (..) 72 százalékkal a Társadalomtudományi Kar (TÁTK)"

"A munkahellyel nem rendelkezők többsége még nappali tagozaton folytat felsőfokú tanulmányokat, a munkanélküli állományban lévők a kérdésre válaszolók 2,8 százalékát teszik ki."

És továbbra is várom, hogy linkeld a statisztikát, ami szerint az ELTE TáTK-n a legrosszabb az elhelyezkedési arány, más főiskolák és egyetemekhez képest.. (már csak azért sem fogsz iylet találni mert az ELTE-n 72%, ami a 65%-os országos átlag fölött van..)

Nem tudom az én válaszomat miért hagyod figyelmen kívül, kérlek logikailag indokold meg, hogy miért pont az ELTE-t szemelték ki? Kérlek linkelj róla szakértői elemzést, ami eredményeként ez az eredmény jött ki, hogy pont az ELTE-t kellett választani..

Ha ilyen tanulmány nem létezik (márpedig hogy létezne, ha a statisztikák nem ezt támasztják alá), akkor azt kell hogy mondjam, hogy ez csak egy undorító politikai húzás, hogy pont az ország legnevesebb egyetemét célozták meg..

Nincs megalapozott indok, egész egyszerűen egy politikai üzenet.. Lényegében hadat üzentek egyes felsőoktatási szakoknak.. És miért nem a mucsaröcsögei kamu szakot törölték el? Mert az kevesebb emberhez jutott volna el, és nem ért volna célba a politikai üzenet..

Szerinted tényleg politikai érdekek alapján kell megválogatni a támogatandó szakokat?

2015. ápr. 20. 15:10
 25/44 anonim ***** válasza:

Ja eltévesztettem a társadalmi tanulmányokat linkeltem be, a nemzetközi tanulmányoknál 70% végez diplomás munkát, az Msc-re tanulókon kívül

[link]

2015. ápr. 20. 15:11
 26/44 A kérdező kommentje:
ez még mindig elég sovány
2015. ápr. 20. 15:30
 27/44 anonim ***** válasza:

"ez még mindig elég sovány"

enynit tudsz reagálni a 15:10-es válaszomra?

vagy már megint figyelmen kívül hagytad, amit írtam?

hol vannak a te érveid?

hát tényleg elég sovány amit itt produkálsz

2015. ápr. 20. 16:03
 28/44 A kérdező kommentje:
ezeknek csak a töredéke helyezkedik el szakmában a többi "ruhabolti eladó" és hasonlók
2015. ápr. 20. 16:22
 29/44 anonim ***** válasza:

"hol vannak a te érveid? "

Egy figyiszestől ne várj érveket, de még egy értelmes kérdést sem. Empátiát pedig pláne ne.

orsósék pedig aztán nagyon tudják mire van igény. Az is jogászként végzett, pedig elvileg Dunát lehetne belőlük rekeszteni.

2015. ápr. 20. 16:24
 30/44 anonim ***** válasza:

"ezeknek csak a töredéke helyezkedik el szakmában a többi "ruhabolti eladó" és hasonlók"

mondd ember elolvastad amit írtam? a kérésem az volt, hogy linkelj nekem tanulmányt, ami alátámasztja azt, hogy az ELTE-n a legalacsonyabb az elhelyezkedési arány, tudni illik ha logikusan végig gondolnád rájönnél, ha túlképzés van, akkor a legkisebb elhelyezkedési arányú iskolában kellett volna megszüntetni ezt a szakot, amíg mindez elemzések nélkül hasra csapásra megy, nincs más lehetőség mint hogy akik a parlamentben ülnek, egytől egyig fogyatékosok, vagy a másik lehetőség, hogy ez egy politikai üzenet volt, azért az ELTE-t szemelték ki, hogy szélesebb körben eljusson az üzenet az emberekig..

Tényleg politikai érdekek alapján kell eldönteni szerinted, hogy melyik szakot érdemes támogatni és melyiket nem?

Kérlek érvelj már egyszer normálisan te is.. Mi a véleményed erről? Miért pont ELTE?

és most ne gyere kérlek a bemagolt dumáddal, mert azzal nem csinálsz semmit csak kikerülöd a kérdésemet

2015. ápr. 20. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!