Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A határon túli, de még a...

A határon túli, de még a történelmi határon belüli magyarok mennyire szimpatizálnak a Jobbikkal?

Figyelt kérdés
Az, hogy például elénekelték a Székely Himnuszt, fontosnak tartják a határon túli magyarok sorsát, és majdhogynem egy egész identitást erre építeni mennyire szimpatikus a határon túli, de még történelmi határon belüli magyaroknak?

2015. ápr. 17. 18:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az a
2015. ápr. 17. 22:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Az eddigi válaszokat elolvasván majdnem ledőltem a székről. Komolyan, ilyen mélyre süllyedtünk? Egy Romániában élő magyart képes valaki azért lerománozni, mert oda született?

Hogy a kérdésre is válaszoljak: A Jobbik különösen fontosnak tartja a határon túli magyarok sorsát, s ezt a hozzáállást én is abszolút támogatom. Autonómiát és minél nagyobb önállóságot szeretnének számukra elérni, illetve őket ezek elérésében támogatni.

Egyébként pedig nem csoda hogy a Jobbiknak és a Fidesznek egyaránt számos külhoni szimpatizánsa van. Ez a két párt szorgalmazta számukra a kettős állampolgárságot már egy évtizede, melynek megadását sikerült is elérni. Én sem szimpatizálnék egy olyan politikai erővel, amely lényegében nem akarja elismerni, hogy én is magyar vagyok (MSZP)

2015. ápr. 21. 03:16
 13/15 anonim ***** válasza:

"Komolyan, ilyen mélyre

süllyedtünk? Egy Romániában élő magyart

képes valaki azért lerománozni, mert oda

született?"

Igen, ezeknek a kis libber democskraták tényleg oda süllyedtek, de másokért meg a szívük szakad meg, főleg ha messziről kell sajnálkozni. :)

2015. ápr. 21. 08:19
 14/15 anonim ***** válasza:

én Jobbik szimpatizáns vagyok, és délvidéki (vajdasági).

Én akkor fordulok le a székről, mikor valaki olyat ír, hogy: román iskolába járt. Az illető még nem hallott magyar anyanyelvű oktatásról? Oké, Magyarországon élő nemzetiségek alacsony létszáma miatt nem kivitelezhető a nemzetiségi oktatás: de erdélyben vagy vajdaságban?

Van olyan vajdasági ismerősöm, aki olyan általános suliba járt, ahol csak magyar tannyelvű tagozatok voltak, középsuliba szabadkán járt a tehetséggondozóba, ami magyar gimi, a továbbiakban pedig az SZTE-ntanult. Tehát úgy tanult egy másik országban érettségi előtt, hogy szerbekkel biztosan nem találkozott az iskola falai között. Ha ezt nézzük, miben különbözik mondjuk egy Békés megyei dobozi illetőségű személytől? A Bács-kiskun megyei Jánoshalmiak sem hiszem hogy nagyon találkoztak volna szerbekkel a suliban.....

2015. jún. 3. 17:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Az a vicc, hogy az itthoni kb nulla nemzetiségeknek is vannak legalább általános iskoláik. Szerb, horvát, német, román.
2015. jún. 3. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!