Mi elsősorban európaiak vagyunk. Mi erről a véleményed?
"Rohadtul nem érdekel, hogy az USA-ban milyen agybetegek élnek."
Ezek szerint csak az a jó polgár, aki tökéletesen ateista, és még a saját nemzete nyelvét sem beszéli?
"Ezek szerint csak az a jó polgár, aki tökéletesen ateista, és még a saját nemzete nyelvét sem beszéli?"
1, Egy ateista mindenképpen tájékozottabb a világról alkotott képe terén, mint egy olyan ember, aki szerint a Világmindenség 6000 éves, a dinoszauruszok csontjait pedig a Sátán rakta a Földbe, hogy ezzel is megtévessze az emberiséget.
2, Ez a nyelves baromság nem értem, hogy vonatkozik ide.
"Miért lenne kevesebb valaki, ha patrióta? Miért kevesebb valaki, ha számára a szülőföld az első?"
Azért, mert bele vagytok betegedve.
Mintha alkoholista lenne a férjetek, folyamatosan verné a családot, de ti akkor is istenítenétek, mert ő egy szent és különben sem iszik sokat és nem is erőszakos, az csak mind hazugság, mert ő igazából egy áldott jó ember.
Jó, akkor istenítsd az élhetetlen országot.
Ha neked jó ez, akkor legyen jó.
"De jó, minden kék-sárga csíkos náluk! Nekünk is mindent piros-fehér-zöld csíkosra kell festenünk és nekünk is olyan jó lesz, mint a svédeknek!"
Ezt nem mondtam, ugyanakkor a lelkes európéerek szoktak állandóan mint követendő példára hivatkozni mindenben a nyugatra. Ha ott történetesen megennék a xart, akkor mi miért fintorgunk a láttára?
Pl. miért nem jó nekünk a vasárnapi zárva tartás, hiszen a labancoknál is úgy van. Zárjuk be mi is vasárnapra a boltokat, és ettől úgy fogunk élni, mint az osztrákok/németek.
"1, Egy ateista mindenképpen tájékozottabb a világról alkotott képe terén, mint egy olyan ember, aki szerint a Világmindenség 6000 éves, a dinoszauruszok csontjait pedig a Sátán rakta a Földbe, hogy ezzel is megtévessze az emberiséget."
Meglepődnél, kis ember. Ilyet csak egy rendkívül naiv ember mondhat, akinek nyilván semmi köze sincs a természettudományokhoz. Az, hogy valakinek milyen minőségű a világról alkotott képe nem az dönti el, hogy ún. "ateista" az illető vagy sem. Megmondom neked, hogy az ősrobbanás elméletét lefektető ember egy francia katolikus pap volt. Ő nem volt ateista, és hidd meg, jobb képe volt a világról, mint neked. És nem ő az egyedüli, aki valláshoz köthető és valami nagyobbat alkotott a természettudományok terén, a példák számossága szerfelett sok. És abban is teljesen bizonyos vagyok, hogy végzős fizikusként nekem is egy valósabb világképem van mint neked; annak ellenére, hogy keresztény hívő ember vagyok. Nem én vagyok az egyedüli példa erre szaktársaim körében sem.
Úgyhogy leszel szíves mellőzni azt, hogy mindenki ateista, aki ért a tudományokhoz az átlagnál magasabb szinten. Ilyet dilettánsként nem mondhatsz, mert egyszerűen nem igaz, hamis érveket hozol fel saját véleményed igazolására is, és talán ebben keresel saját magadnak is önigazolást, hogy neked van igazad, és minden hívő ember szerinted ostoba. Kicsit vedd észre magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!