Mi lesz így, hogy egyre több jobbikos van? Lassan ciki nem jobbikosnak lenni. A munkahelyemen is, pedig nem akármilyen munkahely.
Egyre több jobbikos van. Én műtőssegédként dolgozom egy neves kórházban Budapesten, és a legtöbb munkatársam jobbikos. Az oszt. vez. főorvosunknak az irodájának a falán egy Nagy-Magyarországos faliszőnyeg van, gondolom ő is jobbikos (vele nem szoktam beszélgetni, így nem tudom biztosra).
Rólam nem tudják, hogy nem szeretem a Jobbikot, semmit sem tudnak az én politikai beállítottságomról. Amikor beszélgetünk és a politikáról esik szó, mindig otthagyom őket. Nem régóta dolgozom itt, és szörnyű az egész. HONNAN VAN ennyi támogatójuk?!
Ti hogy oldjátok ezt meg? Nem akarok rosszban lenni a kollégáimmal, de így.... nem látok perspektívát, nem tudok ott lenni ezzel a tudattal, mert mindenn nap szembesülök vele, hogy mennyire utálom a politikai nézeteiket.
Rendkívül erőteljes hatás van az érzelemből politizálásra. Ez a Fidesz "találmánya", pontosabban ő fejlesztette tökélyre. Emiatt minden kérdésre (hazaszeretet, ország, politika, munkahely és munka, de még a család is) érzelmileg viszonyulunk. Innentől a racionalitásnak nincs jelentősége, a kivitelezhetőség, megvalósíthatóság, cselekvés nem szempont. Csak az számít, kedves nekem, vagy se. Nagy Magyarországot is lehet szeretni, lehet nosztalgiázni, de kivitelezni nem.
Magukat művelt értelmiségnek tartó emberek sem fogadják el: az érzelem az ágyba való, nem a politikára, országépítésre, vezetésre.
Ezért csúszunk folyamatosan lefelé, egyre több a silányság, ami nem jó. Önkéntelenül szeretnénk jobbat. A hamis csodavárás eszköze a Jobbik. A többi hazug disznó, ők bezzeg. Senkit nem érdekel, hogy mi lesz a hozzáállás a hatalom birtokában. Az érzelem nem nézi a jövőt.
Ezért örülök a tapolcai győzelmüknek. Vége a hamis sunyításnak, cselekedni kell. Meglátjuk, tudnak-e (ezt a többieknek mondom, én tudom: nem fogunk meglátni semmit - és még ez lesz a jobb verzió).
Az én háziorvosom is Jobbikos.
Mindig is nemzeti radikális nézetei voltak, régen Miépes volt.
Újabban pedig Jobbikos.
Képzeld, nem kísérletezik zsidókon a pincéjében és nem gyárt emberbőr lámpaernyőt.
Vona Gábor már 2010-ben, évekkel ezelőtt megmondta, hogy az ország 2/3-a Jobbikos, csak még nem tud róla.
Egyes kormányzati/önkormányzati helyeken rosszabb a helyzet, mivel ott nem csak szimpátikusabb leszel ha kormánypárti szavazó vagy hanem egyenesen elvárás...
Aki erre alkalmas azzal beszélgess objektívan a politikáról (pl én is egész jókat vitázok néha egy dk-s ismerősömmel úgy hogy én jobbikos vagyok), vagy legjobb hogy ne foglalkozz a politikával, ha kérdeznek mondd hogy egyik kutya másik eb és kész...
Mi lesz így? Senki sem tudhatja. Én már egyik pártnak sem hiszek, de úgy vagyok vele, hogy a Jobbik még nem kormányzott, hát én kíváncsian várom, hogy mi lenne, ha...
Én épp ezért rájuk fogok szavazni.
Munkahelyen pedig zárkózz el a politikától.
Nem is a beszélgetéssel van problma, mert olyankor arrébb állok, amikor előjön (elég gyakran van ez, teszem hozzá). Vidékről kölétöztem fel Budapestre a párommal néhány hónapja, nagyon örültem, hogy el tudtam itt helyezkedni. Az előző helyemen semmi probléma nem volt ilyen szempontból, ott nem volt beszédtéma a politika, de itt elő szokott kerülni, és látom hogy a kollégáim mennyire egyet értenek és ez egy hatalmas közös pont az életükben. Valahogy úgy érzem, kilógok a sorból. Nem tudom mi lenne, ha elmondanám a Jobbikról a véleményemet, de bele sem merek gondolni.
Azzal nem lenne baj, ha beszélgetnek politikáról, azzal van a baj, hogy a rasszista Jobbikkal szimpatizálnak, és ez engem nem hagy nyugodni. Amikor ott vagyok, akkor mindig a fejemben van, hogy a kollégáim az általam utált pártnak nagy hívei és még sokat pofáznak is róla. Engem meg belülről öl az ideg!
Hogy lehet, hogy TANULT emberek, sőt, ORVOSOK egy ilyen rasszista párttal szimpatizálnak?!
"Hogy lehet, hogy TANULT emberek, sőt, ORVOSOK egy ilyen rasszista párttal szimpatizálnak?!"
Nem kell ettől elájulni. A tapolcai jelölt, Rig Lajos, is ilyeneket posztolt Facebookon, h "a cigányság a zsidók biológiai fegyvere".
Aki belecsulázott a Duna-parti emlékműbe, az is Dr.(!!!) Staudt Gábor. Most erre mit lehet mondani? Attól, h valaki papíron tanult, még lehet egy őstahó tirpák.
Akkor egy kis házi feladat. Olvasd el a Jobbik programját, és írd le ide nekünk, hogy mely részeiben olvastál rasszista elképzeléseket!
Bocsi, de én nem tudlak sajnálni. Ha csak a liberális médiából tájékozódsz és elhiszed a lejáratókampányukat, hogy a Jobbik rasszista, akkor meg is érdemled, hogy rosszul érezd magad!
Hogy miért egyre több ember jobbikos? Ez, ha neked nem tetszik, az eddigi pártoknak köszönd, akik 25 éve kormányoznak. Egyszerűen az embereknek elegük van belőlük és mást akarnak. Természetes, hogy olyan pártok felé fognak orientálódni, akik még nem voltak hatalmon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!