Milyen munkahelyeket akartok teremteni?
Van egy rakás munkanélküli az országban, így állandó téma a munkahelyteremtés.
Mindenki imádja a megmondóemberek közül a következő mondatot:
"Mert a kormányoknak munkahelyeket kellene teremteni"
Persze ennyi, semmi konkrét.
Na nézzük viszont mi az, ami biztos van:
1.Rengeteg analfabéta ember, aki a saját nevét nem tudja leírni, a hagyományos faliórát nem tudja leolvasni!!!
2.Van egy másik csoport, ők az "éreccségizettek", akik már akár milyen munkát nem akarnak elvállalni.
3."Diplomás" munkanélküliek, akik aztán meg főleg, mert hát igazából ők a szaros, büfédiplomájukkal rögtön 22-23 évesen vezető pozícióról álmodoznak, közben meg semmihez nem értenek, gyakorlati tudásuk nulla.
Aztán ugye nézzük a mentalitást kicsit mélyebben:
- fizikai munkát ne már, mert az nehéz
- szakmunkát ne már, mert az gáz
- hát irodait se nagyon, mert ők nem akarnak aktatologatók lenni
- szalagmunka megint kizárva
- igazából mindenfajta munka kb kizárva
Akkor milyen munkahelyet lehetne teremteni???
Persze vannak kivételek, de az a kisebb réteg.
Semmiképpen nem külföldi összeszerelő üzemeket, Dunát lehet velük már rekeszteni.
Az országunkat nem Kínának hívják
Olyan munkahelyeket, mely a középfokú, felsőfokú végzettséggél rendelkező embereket tud foglalkoztatni.
" a hagyományos faliórát nem tudja leolvasni!!! "
Nem vagyok munkanelkuli, informatikus vagyok es mar 18 evesen is tobbet kerestem mint a Magyarorszagi atlagkereset, de a hagyomanyos faliorat en se tudom leolvasni.
"Nem vagyok munkanelkuli, informatikus vagyok es mar 18 evesen is tobbet kerestem mint a Magyarorszagi atlagkereset, de a hagyomanyos faliorat en se tudom leolvasni."
Ennyit a magyar oktatás színvonaláról.
Nem a kormány feladata a munkahelyteremtés.
Az ő feladatuk az lenne, hogy olyan környezetet teremtsenek, ahol az emberek szívesen akarnak dolgozni, mert jó pénz van a munkából és nem csak azt tapasztalják, hogy nem jutnak egyről a kettőre, mert belefulladnak a sok adóba és a többi teherbe.
""Nem vagyok munkanelkuli, informatikus vagyok es mar 18 evesen is tobbet kerestem mint a Magyarorszagi atlagkereset, de a hagyomanyos faliorat en se tudom leolvasni."
Ennyit a magyar oktatás színvonaláról.
"
Szerinted tudas nelkul keresek penzt a maganszektorban, Toni? Az oktatas szar, de nem kell mindenkinek tudni leolvasni a faliorat. Kepzeld, nem mindenkinek megy. Nem azert mert nem tanulta meg, hanem mert nem tud abban gondolkozni. Termeszetesen ha nagyon akarom en is le tudom olvasni, mivel a mukodeset ertem, csak szamomra nem ergonomikus, nem all "kezre". kb. hamarabb leolvasom a nap allasarol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!