Milyen munkahelyeket akartok teremteni?
Van egy rakás munkanélküli az országban, így állandó téma a munkahelyteremtés.
Mindenki imádja a megmondóemberek közül a következő mondatot:
"Mert a kormányoknak munkahelyeket kellene teremteni"
Persze ennyi, semmi konkrét.
Na nézzük viszont mi az, ami biztos van:
1.Rengeteg analfabéta ember, aki a saját nevét nem tudja leírni, a hagyományos faliórát nem tudja leolvasni!!!
2.Van egy másik csoport, ők az "éreccségizettek", akik már akár milyen munkát nem akarnak elvállalni.
3."Diplomás" munkanélküliek, akik aztán meg főleg, mert hát igazából ők a szaros, büfédiplomájukkal rögtön 22-23 évesen vezető pozícióról álmodoznak, közben meg semmihez nem értenek, gyakorlati tudásuk nulla.
Aztán ugye nézzük a mentalitást kicsit mélyebben:
- fizikai munkát ne már, mert az nehéz
- szakmunkát ne már, mert az gáz
- hát irodait se nagyon, mert ők nem akarnak aktatologatók lenni
- szalagmunka megint kizárva
- igazából mindenfajta munka kb kizárva
Akkor milyen munkahelyet lehetne teremteni???
Persze vannak kivételek, de az a kisebb réteg.
Anyám egy összeszerelő műhelyben dolgozik. Ott kb félévente cserélődik az emberek nagy része. Ő egy éve van ott,de mondta,hogy barátságot nem nagyon érdemes senkivel se kötni,mert ki tudja meddig marad ott! XD így inkább a régebb óta ott dolgozókkal ismerkedik,azok nagyobb eséllyel még rendesebbek is.
Amúgy maximálisan egyetértek veled kérdező,itt szinte senki nem akar dolgozni. Egy csomó lehetőség van ebben az országban is,de szinte alig vannak akik kihasználják. Pedig nem lenne drága vennin egy kis földrészt,oszt bevetni,az árut meg eladni a piacon. Abból is van pénz.. de nem,minek.. Elsősorban a mentalitással van a gond.
Hát, kérdező. Igazad van. Több helyen is dolgoztam már diákként és rendes állásban, de a munkamorál valami csapnivaló. Főleg a fiataloknál, akik eltéblábolnak, el facebookozgatnak, pedig magyar viszonyokhoz képest egész jó munkahelyen dolgozhatnak, jó fizetésért. Nem lehet semmit sem rájuk bízni.
Az meg szintén igaz, hogy probléma van a mentális kapacitással. Itt most nem feltétlenül óraleolvasásra gondolok de például az elég kellemetlen, amikor egy mérnök nem képes megoldani egy másodfokú egyenletet, vagy nem képes műszaki rajzot olvasni amit elvileg rajzolnia is tudni kéne. De ez sem csak a fiatalokra igaz... láttam már olyan terveket, hogy csak hüledeztem és alig győztem helyrepofozni.
10: Fejezd be. Nagyon kínos már... Ráadásul ékezeteket sem használsz (nem mentség a külföldi billentyűzet, informatikus vagy az istenért).
"nem mentség a külföldi billentyűzet, informatikus vagy az istenért"
lol. miert? te megjegyzel tobb billentyuzetkiosztast? nyilvan nem. nem tul konnyu a touch typing tobb kiosztason parhuzamosan.
termeszetesen international kiosztast hasznalok raadasul customized, igy tudok ekezeteket irni amikor muszaj, de nyugnek nyug
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!