Miért az a csóró ember legfőbb érve, hogy nem lehet mindenkiből mérnök meg orvos?
Németország azért olyan gazdag, mert az itteni leányvállalatok is hazaadják a nyereségük egy jelentős részét.
Azért mert a gazdaságnak megvannak a magad igényei, például ha mindenki mérnök lenne, és te bemennél egy étterembe, közölné a tulaj, hogy a szakácsuk már rég programozó lett, a konyhai kisegítő építőmérnök, a pincéreik közül az egyik gépész a másik villamosmérnök és jelenleg ő is keres egy neki való állást, mert mi az, hogy építőmérnökként éttermet kell vezessen! Te meg ott fogsz állni korgó gyomorral! :-)
Vagy és ez történne a valóságban semmivel nem kellene több mérnök mint eddig, csak hirtelen a TESCO is úgy dobná fel a hirdetéseit, hogy: Árufeltöltőt keresünk, minimum felsőfokú szakirányú logisztikai mérnök végzettséggel, felsőfokú angol és német nyelv tudással, targoncavezetői ismeret előny. A fizetés meg maradna nettó 80-90 körül. Ezt szeretnéd? Ma már érettségi kell lassan a segédmunkához is, egyébként jelenleg épp azért nő a diplomás munkanélküliek száma, mert elhiszik, hogy a diplomától majd jobban fognak keresni. És ne gyere nekem azzal, hogy "merbüfészakosak" mert nem, geológus, fizikus, gépészmérnök ismerősöm is van, aki nem talált a szakterületén munkát...
"akkor miért nem csapsz fel vállalkozónak és fizeted őket rendesen meg?"
Csak mellékesen kérdezném meg, te honnan tudod 200 kilóméterről, hogy a hozzászóló nem épp ezt csinálja?
Én például bármekkora lehetőségem is lenne rá, a büdös életben nem lennék sem orvos, sem mérnök, mert egyik sem nekem való foglalkozás.
Mondjuk ilyen gondolkodással szerintem te sem vagy egyik sem, csak egy újabb unatkozó tini.
"akkor gondolom nem is rinyálsz hogy a neked való foglalkozásban a fizetésed nem rúg milliósra"
az orvosé sem, legfeljebb külföldön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!