Miért nem tagadjuk meg a a többszörösen vissza fizetett kamatos kamattal terhelt államadósságot? Erre nem vállalkozik egy vezető réteg sem, pedig ez lenne a megoldás .
"25-ös : kiforgatod az írásomat ,a felsorolásban másokat is említettem többek között ."
A kérdésemre viszont nem válaszoltál, így továbbra is fennáll:
"Tehát végülis mit értesz a "tagadjuk meg a a többszörösen vissza fizetett kamatos kamattal terhelt államadósságot"
alatt? Hogyan érintene ez engem és a többi állampapír-befektetéssel rendelkezőt?"
Szóval hogyan gondolják a világhírű szakértőid, lehet a többi is (nem sokkal jobbak), vagy esetleg a saját szakértő szavaid is a válasz. Igazán érdekelne. Írhatnám azt is, hogy esetleg linkelhetnél néhány cikket a szakértőktől, de úgyis leszarnám.
Ennyi? Ennyi a nagy szakértelem? Ennyit tudsz egy gazdasági kérdésre válaszolni? Az érdekelne. Hátha meg tudsz győzni. gyerünk, hajrá.
Csak nem IUFS diplomád van? Ott meggyőzést, vagy ilyesmit nem tanítanak?
27-es vagyok: nem értem, hogy hogyan jön az én válaszomhoz a virtuális tér...
A grafikon tények ábrázolása. Ezen nincs mit vitatkozni. Ha neked jobb táblázatosan nézni a tényeket, az egy dolog, de az emberek többsége a grafikont jobban megérti.
Nincs közgazdasági oka.
Az ország elsődleeges egyenlege (bevételek - kiadások a kamatok nélkül) pozitív; így az ország nem szorul finanszírozásra. GDP arányosan kb. 1% pluszban van az egyenleg, erre rájön kb. GDP 3.5%-nyi kamat, így jön ki a -2.5%-os deficit.
Ha államcsődöt mond az ország pusztán annyi történik, hogy nem megy el a GDP3-4%-a külföldre kamatikiadásként.
A külkereskedelmi egyenleg (export-import) szintén többletben van, tehát szintén nem kell attól félni, hogy nem tudnánk kifizetni a gázszámlát.
Egyetlen kérdés, hogy az néhány küldölfi bank/alap, akiknél az államadósság nagy része van, valójában mekkora befolyással bír nemzetközi téren. Mennyire tudná megnehezíteni az ország helyzetét. Részletek: https://www.youtube.com/watch?v=0oiPXf2qRNo .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!