Miért nem adóztatják meg a sok nőtlen/hajadon jól kereső karrieristát?
Szerintetek is be kéne vezetni egy bizonyos életkor felett, szingli vagy facér adót azoknak akiknek xFt-nál több az éves jövedelmük?
Szerintem nagyon keményen meg kéne adóztatni az ilyeneket.
"Az ilyenek miatt lett isten a facebook és az okostelefonok. Az ilyenek miatt élnek a mai fiatalok virtuális világban"
Nem az ilyenek végett, köze nincs hozzá. Fejlődik a technológia, ha tetszik, ha nem. Komolyan érdekel, hogyan befolyásolja egy szingli más, tizenéves gyerekének a netezési, telefonálási szokásait. Ők pont, hogy az olyan szülők miatt élnek virtuális valóságban, akik elvállalták őket, de fütyülnek rájuk. Ezért mondtam, hogy nem kell mindenkinek gyerek. Nekem sem és ezt be is vállalom.
Gondolom emellett a cigányokat ugyanezért a hozzáállásért fikázod.
Miért kellene másnak eltartania a te gyerekeidet?
Németország és a Fidesz az eddigi 2 értelmi szerző nem tudom hogy kerül ide a Jobbik.
Szerintem pedig akinek 80-as, vagy annál alacsonyabb IQ-ja van - mint a kérdezőnek-, azokat kellene megadóztatni, és akkor Magyarország tényleg jobban teljesítene.
:-)
Nos kedves kérdező az én ötletem az lenne a gyerekvállalás ösztönzésére és a házasságok emelkedésésre ha ezeket vezeteknék be
-Azonosnemű párok házasságának és gyerekvállalásának engedélyezése. Bér/dajkaanyaság bevezetése + mesterséges megtermékenyítés bevezetése a meleg és leszbikus párok számára is.
-Bölcsödék és Óvodák létrehozása
Ha heteroszexuális és azonos nemű párok vállalnak gyermeket, akkor mind két szülő kapjon első hónapban szabadságot.
Majd vagy az egyik szülő vagy másik visszamegy dolgozni, míg az egyik vagy másik szülő, gyerek egy éves koráig otthon lenne és kapná támogatást a munkahelyétől.
A gyerek 1 éves korától visszamenne napi 4 órába dolgozni a gyerek két éves koráig.
Majd a gyerek 2 éves korától kezdve napi 6 órába kéne dolgoznia.
Végül ha a gyerek 3 éves lesz, akkor visszaállna teljes egészében a 8 órás munkakör.
Újabb "Ratkó-korszak"? :O
1950 és 1956 között létezett, "gyermektelenségi adó"-nak hívták.
Nem tartanám jó ötletnek. Abban pedig biztos vagyok, hogy nem érné el a "kívánt hatást", azaz nem születne sokkal több gyerek. És ez nem is baj, tekintve azokat a gyerekeket, akik valami hasonló okból születtek (pl. régen az "OTP-s gyerekek", vagy később a szocpol vagy egyéb kedvezmények miatt vállalt gyerekek jó része).
Én abszolút nem ítélem el azokat, akik nem akarnak saját gyereket valamilyen okból. Inkább azokat nem tudom megérteni, akik csak családi/társadalmi elvárások miatt vállalnak gyereket. Azokat a nőket meg főleg nem, akik szülés után pár héttel már visszamennek dolgozni, "karriert építeni", a gyereket meg a nagymama, a babysitter vagy a szomszéd neveli... (Szerencsére azért ez nem jellemző hozzáállás, de a tágabb ismeretségi körben három ilyenről tudok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!