Támogatnál egy olyan törvényt, hogy amikor kezd hideg idő lenni, minden legalább minimálbért kereső és lakcímmel rendelkező embernek kötelező legyen felállítani az utcán a lakása előtt egy ingyenkonyhát, ahol ételt oszt a rászorulóknak 1 hétig?
Onnan vettem az ötletet, hogy a nálunk jóval szegényebb Törökországban és Arab Országokban ez a szokás a muszlim vallás miatt, hogy Ramadankor ingyen ételeket osztogatnak a rászorulóknak és a vándoroknak önkéntesen.
Ha beléjük szorult a mélyszegénységben ennyi emberség, Magyarországon is elvárható lenne valami ilyesmi az emberektől a Nyugati gazdagságban nem?
Az ötlet remek. Lényegében már meg is valósult. Legalábbis részben.
Mint minimálbéres, a jövedelmem 110%-a elfogy a hónap végére saját ellátásomra költve. Tehát rászoruló vagyok. Mint minimálbéres, köteles vagyok főzni egy rászorulónak. Azaz magamnak.
Ezért örülök hogy az emberek többségének nincs beleszólása a törvénykezésbe.
1) Egy normál fizetéssel rendelkező család is gondban lehet hónap vége felé hogy mit vegyenek enni, nem hogy még ki tudja hány főre főzzön.
2) És a többi héten mi lesz?
3) Bruttó vagy nettó kereset?
Na látod. Inkább tanuljál, főleg helyesírást. Ha nagy és kiművelt ember leszel, akkor majd okosabban fogod látni a dolgokat.
Hát elképzelem, ahogy a teljes lakópark kiáll a kerítés elé az utcára és 120 malacot sütünk zsinórban. Már ha elférünk egyáltalán. :):)
Mi megcsináljuk, de ha nem eszed meg, belédtömjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!