Csak én érzem igazságtalannak a kötelező biztosítást?
Szerintem is teljesen igazságtalan , a lóerő adóval együtt.Mi van ha valakinek egy idősebb nagy köbcentis , sok lóerős autója van?Az fizet többet sajnos.Nem tudom ki találta ki ezt a baromságot.
Tisztára kitolás az egész.
De szerencsére a luxusadót megszüntették.Ez az egy jó benne.
A kötelező biztosítás az nem adó, azt nem az államnak fizeted!
Én egyáltalán nem érzem igazságtalannak, sőt, nagyon is jogos, hogy kötelező, így ha kárt okozol, akkor nem neked kell kifizetned. És ha neked okoz valaki kárt, akkor futhatnál a pénzed után, ha nem lenne biztosítása az illetőnek. Én is több, mint 10 éve vezetek balesetmentesen, de sosem lehet tudni előre.
Valamint a kötelező biztosítás nem befektetés, tehát ne várj vissza semmit.
Ha okoznál holnap egy balesetet, és a kár nagyobb, mint amit eddig befizettél, vállalnád a felettes rész kifizetését?
Persze hogy nem. Így működik a biztosítás. Ezért nem kapsz vissza pénzt.
Ha kell elvárod, ha nem kell visszaköveteled. Érdekes szemlélete az igazságosságnak.
Adót nem csak államnak lehet fizetni. Kvázi ez is adó, fizeted, de ha nem történik semmi veled, nem látsz belőle vissza semmi hasznot. Ha okozol balesetet, akkor sem látsz belőle semmi hasznot...látszólag...viszont nem kell a zsebedbe nyúlni hogy kifizesd, ha szarrá törsz egy 50 millás Bentleyt.
Tehát gyakorlatilag adót fizetsz a biztosító társaságoknak, ha okozol kárt, akkor ne kelljen neked fizetned.
Adót csak az államnak lehet fizetni. A biztosítási díj nem adó.
A baleseti adót sem a biztosító vetette ki, hanem az állam a biztosítók felé, ők csak áthárítják az ügyfélre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!