Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én érzem igazságtalannak...

Nem dávid kérdése:

Csak én érzem igazságtalannak a kötelező biztosítást?

Figyelt kérdés
10éve vásároltan új autót. Azóta használom, vigyázok rá sose volt törve. 10éve becsületesen fizetem az adókat utána. Most szeretnék megválni tőle hogy vegyek egy ujjat. De az a kérdésem hogy amit 10évig fizettem kötelező biztosítást abból miért nem kapok vissza pénzt ??????? mert ugye jogos hogy fizettem 10évig ha balesetet okozok akkor a biztosítom fizet de nem okoztam semmilyen balesetet.
2012. febr. 23. 14:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
85%
Én is ahhoz csatlakozom, hogy sokkal jobban fájna egy balesetet saját zsebből fizetni teljes egészében, mint a kis összegben fizetgetett biztosítás, ami mondjuk egy átlagos autót tekintve 10 év alatt 2xxezer Ft, amiből egy festés alig jön ki, nemhogy 2 összetört autó javítási költségei. Mindenki addig okos, amíg a baleset be nem következik.
2012. febr. 23. 16:03
 12/32 anonim ***** válasza:
43%
Földesúr sosem volt az állam....mégis fizettek neki adót...
2012. febr. 23. 16:10
 13/32 anonim ***** válasza:
23%

"Adót nem csak államnak lehet fizetni."

A kötelező biztosítás egy adó. És épp a legaljasabb fajtából.

2012. febr. 23. 16:21
 14/32 anonim ***** válasza:

Ha neked/az autódnak esik bajod/baja, mert valami őrült letarol, akkor te kapsz pénzt.

Szóval nem hülyeség a kötelező biztosítás.

2012. febr. 23. 16:30
 15/32 anonim ***** válasza:
86%
A biztosítónak pont az a nyeresége, hogy fizeted a díjat, és nem csinálsz balesetet. Ezért ő évről-évre kedvezményt ad neked (elvileg...). Ha most veszel új autót, akkor a balesetmentességi kedvezményed tovább él. Persze kaphatnál vissza, de akkor meg ha ugrik a kedvezményed, akkor esetleg a többszörösét kell kifizetned. Nem mellesleg 40 év balesetmentesség után is le lehet írni egy húszmilliós autót gtk-ra... Akkor gondolom nem szívesen perkálnád ki azt a pénzt...
2012. febr. 23. 19:52
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

A biztosítás az NEM ADÓ! A biztosítás az egy szolgáltatás. Amit befizetsz, annak egy része elmegy adminisztrációra, illetve az üzletkötők jutalékára, a biztosítótársaság működtetésére. A másik része pedig egyfajta díjtartalékba. Na ez az a "pénztartály", amiből kifizetik a károkat.

Ha nem okozol balesetet, akkor azt a bonus-szal honorálja a biztosító, hogy csökkenti a biztosítási díjadat.

Amire Te gondolsz, hogy a végén visszajár, az a befektetési típusú unit linked biztosításoknál van, de az az élet ág, autóra ilyet nem kötnek (nem élet ág). Ott van olyan, hogy húsz évig fizeted, ha túléled, akkor kapsz egy összeget. A vagyoni jellegű biztiknél a befolyt díjtartalékot kifejezetten a a károk kifizetésére fordítják, abból nem is tudnának "visszaadni", mivel az a pénz már másnak a kárát enyhítette.

2012. márc. 4. 15:41
 17/32 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem adó.. akkor balesetmentesen vezetsz 40 évig, milyen szolgáltatást kapsz érte? Semmilyet...
2012. márc. 5. 23:40
 18/32 anonim ***** válasza:

Dehogynem kapsz szolgáltatást, a biztosító nem csak káreseménykor szolgáltat, hanem már attól a naptól, amikor megkötöd a szerződést. A szolgáltatás ugyanis ott kezdődik, hogy átvállalja a kockázatot helyetted, hogy ha baleset történik, nem neked kell kifizetni a kárt.

A biztosítási díj tehát nem adó, akkor adónak hívnák, mint például a baleseti adót.

2012. márc. 6. 15:46
 19/32 anonim ***** válasza:

És szabadon választhatód, hogy élsz-e vele? Vagy kötelező a "szolgáltatás" igénybevétele?

Ilyen szinten az áfa, a jövedéki adó,jövedelemadó, az iparűzési adó is szolgáltatás nyújt... befizeted oszt kapsz érte szolgáltatást: építenek neked utakat, járdát, igénybeveheted a közműveket... szóval semmi különbség, hiszen az adó egy részét is visszaforgatják a közösség hasznára.

2012. márc. 6. 17:03
 20/32 anonim ***** válasza:
Szabadon választhatod, ha nincs autód, nem kell fizeted biztosítást sem. De inkább nézd meg a szótárban, hogy mit jelent az adó, és mit a biztosítási díj, ha nekünk nem hiszed el.
2012. márc. 7. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!