Nem kéne népszerűsíteni a rosszul kereső emberek körében, akiknél csak vendég a hús az asztalon, a halkonzervek fogyasztását, mint alternatív fehérjeforrást?
A 80-as években, Ceauşescu Romániájában húshiány volt, ezért a román kormány plakátokat rakott ki a városokban, amin a halkonzervek fogyasztását népszerűsítették és megemlítették összehasonlításokkal, hogy a halban milyen sok fehérje van. Ábrázolták például, hogy egy halkonzerv mennyi tojással, tejjel vagy hússal egyenértékű fehérjét tartalmaz.
Mivel a rosszul kereső emberek általában fizikai munkások, vagy közmunkások, az ezzel a módszerrel megnövelt fehérjebevitel növelné termelékenységüket, erőnlétüket, egészségüket és állóképességüket.
"A 80-as években, Ceauşescu Romániájában húshiány volt"
Ennek ellenére kisegítették a lengyeleket: küldtek 50 vagon húsjegyet.
"Az állam dotálhatná ..."
Lehet, inkább a csirkét dotálja.
Amúgy a hal fehérjetartalma csak majdnem annyi, mint a húsé, ahhoz, hogy a fehérjebevitel leygen olcsóbb, nagy dotáció kellene.
Ráadásul a hal egészségesebb, csökkenti az érrendszeri megbetegedések kockázatát, így többen érnék meg a nyugdíjkorhatárt ... dupla ráfizetés ...
Te ezt most komolyan kérdezted?
Nem inkább normális étkezést kellene biztosítani? Mi lenne a következő ötleted, aki szegény és fázik az tegyen be háttérképnek vulkánt meg lávát!?
Természetesen a kiegyensúlyozott táplálkozás biztosítása és a hazai csirketermelők támogatása lennének a tökéletes megoldások, csak ezekre több pénz és idő kéne, mint a halkonzervek terjesztésére, és kezdésnek ez is jó lenne.
"Ez mid szép és jó, de azért a táplálkozási szakértők sem szokták javasolni, a túl sok hal fogyasztását, mert azokban halmozódnak fel leginkább a nehézfémek, PCB-k, és sok más, amit nagyvonalúan a vizekbe engedünk."
Ilyen alapon a marha kergemarhakóros lehet, a sertés száj és körömfájásos, a csirke szalmonellás, a szójabab meg rákkeltő. Egyik étel se égi manna, de ennünk kell, hogy ne haljunk éhen.
"Ilyen alapon a marha kergemarhakóros lehet, a sertés száj és körömfájásos, a csirke szalmonellás, a szójabab meg rákkeltő."
Nem érted a probléma lényegét. Azok, amiket a többi állatnál felsoroltál, lehetőségek. Vagy beteg, vagy nem. Szűrhető. A halak környezetében viszont mindenütt jelen vannak ezek a mérgek, és a szervezetükbe is beépülnek. A káros hatás csak a mérsékelt fogyasztásukkal kerülhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!