Ha a pénzem a bankban gyűjtöm "nyugdíj
előtakarékossági számlán", akkor azt el tudja lopni az
állam ha épp úgy dönt?
Figyelt kérdés
Elvileg a magán bankoknak semmi közük nincs az államhoz, de hozhatnak csak úgy hirtelen egy olyan törvénymódosítást, hogy mégis meg tudják fújni a pénzem ilyen esetben?
Természetesen el. Csak így könnyebb dolga van mintha a párnádban tartanád.
2015. márc. 14. 09:35
2/11 anonim válasza:
Még a közönséges betétedet is eltudja lopni, ha akarja.
2015. márc. 14. 09:49
3/11 anonim válasza:
A pénz csupán egy papírfecni vagy egy elektónikus jel. Nem több. Aminek a godolt értéke is percenként változik, ld tőzsde. Tehát ha úgy gondolja bárki, hogy te rosszfiú vagy csak a szél másképp fúj. Simán elvehetik tőled mint akármikor bárkitől is. Tehát a pénz egy hamis biztonságérzetet adó illúzió.
2015. márc. 14. 10:02
4/11 anonim válasza:
A bank és az állam elég szoros kapcsolatban van egymással.
Egyébként a párnában tartott pénzedet is el tudja lopni. Egyszerűen elinflálja az egészet. Lehet hogy van otthon a párnában 15millió forintod, csak épp xart se ér mert két kiflit kapsz az egészért. Nem kell olyan messzire visszamenni, hogy ilyet lássunk Magyarországon.
2015. márc. 14. 10:10
6/11 anonim válasza:
Első vagyok. Számítottam eme felvetésre és úgy gondolom elinflálni nehezebb, mint simán zárolni egy számlát és elvenni ami rajta van. Ezért írtam, hogy így könnyebb dolga van mintha a párnában tartaná.
2015. márc. 14. 10:50
7/11 anonim válasza:
Elvileg nem.
Gyakorlatilag meg:
- Lenyúlták a magánnyugdíj-pénztárakban gyűjtött pénzeket? Igen.
- Bevezették a megtakarításokra az EHO-t? Igen.
- Bevezették a megtakarítások után járó kamatok megadóztatását? Igen.
- Megemelhetik a jelenlegi x%-os kamatadót bármikor? Igen.
Na, akkor ezek után mennyire érzed biztonságosnak bankban gyűjteni a pénzedet?
(Nem, sajnos nincs jobb ötletem nekem sem. Patthelyzet.)
2015. márc. 14. 10:54
8/11 anonim válasza:
manyup befizetés más, mint az takarékossági számla.
Teljesen más kategória.
Manyup pénz kötelező volt befizetni, mivel az állam bácsi kötelezett rá, azért ő is felügyelte ezt a vagyont. Pénztárak, csak kezelték a megtakarítást.
2015. márc. 14. 11:01
9/11 anonim válasza:
Igen. Az állam bármikor, bárhonnan ellophatja a pénzedet.
2015. márc. 14. 11:05
10/11 anonim válasza:
Esetleg próbálkozz biztosítással, már vannak, amelyekkel idős korodra takarékoskodhatsz.A magán nyugdíj takarékosság nem olyan, mint a manyup volt.Csak lényeg, hogy olyan banka tegyed, aminek van kockázati biztosítója.Hogy ha netán a mostanihoz hasonló csalás, sikkasztás, egyéb probléma adódik, akkor valóban kifizessék.Más miatt nem nagyon kell aggódni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!