Aki ne mondjuk 20-30évig fizeti a nyugdíj járadékot meg az egyéb adókat és ha ne adj ég elhalálozik annak az állam benyeli a pénzét?
Igen, illetve az özvegye kaphat belőle 30%-ot.
Ezt nevezik állami nyugdíjrendszernek. A nyugdíjbiztosításnál ill. nyugdíj előtakarékosságnál van arra lehetőség (biztosítótól függ), hogy örökölje valaki vagy bizonyos esetekben egy összegben felvegyék.
be. De aki elél 90 évig, az végig kapja a nyugdíjat, pedig amit befizetett az már elfogyott 80 éves korában.
Így kiegyenlítődnek adolgok.
Most, hogy elvették a magánnyugdíj-pénztárakba befizetett pénzeket, megígérték, hogy a házastárs örökölhet (nem 30 %-ról volt szó, mint jelenleg, de majd meglátjuk.) De a lakosság felének akkor is elveszik a befizetése, mert az özvegyét már nem örökölheti meg senki. Sem gyermek, sem senki más.
A másik meg az, hogy az özvegyi nyugdíjat nem emelik. Anyósom a férje nyugdíjából 10 éve 10 e Ft-ot kap. Mi az a pénz manapság már?
OFF
"A másik meg az, hogy az özvegyi nyugdíjat nem emelik. Anyósom a férje nyugdíjából 10 éve 10 e Ft-ot kap. Mi az a pénz manapság már?"
Anyám nyugdíját és özvegyi nyugdíját most emelték meg. Nézz utána, mert én úgy tudom, hogy az özvegyi nyugdíj is ugyanúgy emelkedik.
Kedves 5/9!
Nem tudom, milyen adatokat használsz.
Legjobb tudomásom szerint Magyarországon
a férfiak: 68,29, nők: 76,53 évig élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!