Van esély rá, hogy még az én életemben (16) felszámolják a jóléti államot, megszüntessék az állami nyugdíjrendszert?
Figyelt kérdés
Sokat olvastam mostanában a témáról. Tudom, hogy a most aktívak járulékéból fizetik a passzívak nyugdíját. Ezt nem tartom jónak. Miért nem fizethet mindenki magának járulékokat, amivel ha jól gazdálkodik kiegészítheti a szigorúan minimális állami támogatást, ha nem hát így járt. Szerintem ez igazságosabb lenne. Én nem szeretném, ha az állam gazdálkodna a pénzemmel, és vállalnám a kockázatot, hogy esetleg elvesztem mindet és a 20000 Ft állami nyugdíjból kell megélnem. Szerintetek létrehozható egy ilyen rendszer az elkövetkezendő 40 évben?2014. ápr. 22. 15:34
1/24 anonim válasza:
Remélhetőleg igen. A fa**om tele van már a nyuggerekkel, a munkanélküliekkel, a nyomikkal, meg a többi ingyenélővel.
Gondoskodjon mindenki magáról, meg a családjáról.
2/24 anonim válasza:
Milyen jóléti államot, te marha? Szerinted itt jóléti állam van?
3/24 anonim válasza:
Itt, a Kádár-medencében, nincs.
4/24 anonim válasza:
Én is ezt szeretném, de a magánpénztárakkal is óvatosan kell üzletelni, mert az ő modelljük is a trükközésre épül.
5/24 anonim válasza:
FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELMET A MAGYARNAK!
6/24 anonim válasza:
"Milyen jóléti államot, te marha? Szerinted itt jóléti állam van?"
Kivégzik a munkanélkülieket és a nyugdíjasokat?
Nem! Akkor az van!
Ha megöltük őket, akkor jöhetnek a nettó 100-nál kevesebbet keresők! Utána a nettó 150-nél, azután pedig a nettó 200-nál!
Öljük meg a gyerekeket is, mert ők sem dolgoznak semmit! Van belőlük haszon? Nincs! Akkor pusztuljon mind!
Az áldóját, hulljon a férgese!!!
7/24 anonim válasza:
ÉS LEGYENEK 10%-kal OLCSÓBBAK A K**VÁK IS!!
8/24 anonim válasza:
"ÉS LEGYENEK 10%-kal OLCSÓBBAK A K**VÁK IS!!"
Hazugság! Őket is meg kell ölni!!!
9/24 anonim válasza:
Szerintem 15 év múlva már nem lesz állami nyugdíj, a magánnyugdíjat pedig egy tollvonással beépítik a nagy, feneketlen közös fazékba. Még az én anyukám alatt is rezeg a léc, neki kb 10 éve van vissza. Neked kérdező esélytelen, hogy bárki is ad nyugdíjat, annyit fogsz enni, amennyit aktív életedben megmentettél magadnak.Nekem se lesz, s ezt onnan tudom, hogy aki Angliában él, és 30 körüli, már az is tudja, hogy nem lehet ezt a rendszert fenntartani, mert túl sok a segélyen élősködő egészséges ember. No ha Angliában, ahol erős a gazdaság, ez az ábra, majd szerinted Magyarországon életben tartanak? Ki akar nyuggerekre költeni, amikor már szegények haszontalanak a társadalomnak. Kihasználták őket aktív életükbe, most meg már élve is eltemetnék, ha lehetne. Ez undorító.
10/24 anonim válasza:
A te életedben? Már én sem (39) számítok nagyon acélos nyugdíjra. Ha meg nem is szűnik, de felemelik, 65, 70, 99 évre a korhatárt, kapsz alanyi jogon mai értéken 25 ezer Ft - ot, ha megéred és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!