Van esély rá, hogy még az én életemben (16) felszámolják a jóléti államot, megszüntessék az állami nyugdíjrendszert?
Figyelt kérdés
Sokat olvastam mostanában a témáról. Tudom, hogy a most aktívak járulékéból fizetik a passzívak nyugdíját. Ezt nem tartom jónak. Miért nem fizethet mindenki magának járulékokat, amivel ha jól gazdálkodik kiegészítheti a szigorúan minimális állami támogatást, ha nem hát így járt. Szerintem ez igazságosabb lenne. Én nem szeretném, ha az állam gazdálkodna a pénzemmel, és vállalnám a kockázatot, hogy esetleg elvesztem mindet és a 20000 Ft állami nyugdíjból kell megélnem. Szerintetek létrehozható egy ilyen rendszer az elkövetkezendő 40 évben?2014. ápr. 22. 15:34
21/24 anonim válasza:
Nem értek veled egyet utolsó.Én külföldön élek, és látom azt, hogy már az aktív időben is csak akkor vagy jó, ha dolgozol. Amikor lebetegszel, csak nyűg vagy. Igyekeznek minél több pénzt kitaposni belőled, költs és bólogass, de arra figyelnek, hogy ne érd el a nyugdíjkorhatárt, vagy hamar befejeződjenek azok a boldog nyugdíjas évek. Mérgezik a vizet, a levegőt, a kaját, kizárt, hogy a mostani 20-as 30-as vagy 40-es korosztály bárhol világban kapni fog ellátást. A mostani öregek örüljenek, hogy még ilyen királyi életük lehet, ha másért nem, a vagyon utáni sóvárgás miatt még pelenkázzák őket. Aki most a hitelőrületbe van, az nem tud az utódokra hagyni semmit, s ha nincs örökség, haszon, se az állam se a rokonság nem fog azért sorba állni, hogy papinak adagolják a levest mokkáskanállal. Egy megoldás létezik a nyugdíjas évekre. Ha van lakásod, azt eladod és albiban szolidan élve megvárod, hogy lecsukódjon a szemed.Ha pénzt teszel félre, annak az értéke csökken. Olyanba kell tenni a pénzt, ami mindig is érték marad és bármikor túl lehet adni rajta. Az aranyat se lehet megenni, csak egy kavics. Az ingatlan az egyetlen időtálló érték, Angliában úgy nyomják fel az ócska tákolmányok árát is, mintha paloták lennének. Az arabok félnek, hogy elfogy az olajuk, ezért ingatlanba mentik a pénzüket, nehogy dolgozni kelljen, azt se tudják mi az. Amelyik magyarnak nincs háza vagy egy talpalattnyi konyhakertje, az éhen fog dögleni, mert kutya világ fog jönni, nem job, rosszabb lesz. Özönlenek a spanyolok és az olaszok Angliába. ha náluk ekkora gáz van, mi se reménykedhetünk sok jóba, az unió giotinjába betettük a fejünket.
22/24 anonim válasza:
Tudom, hogy 10 éves kérdés, de random idekerültem, és ez az egy mondat megfogott, így utólag:
"Szerintem 15 év múlva már nem lesz állami nyugdíj, a magánnyugdíjat pedig egy tollvonással beépítik a nagy, feneketlen közös fazékba."
23/24 anonim válasza:
...Mármint 10 hónapos, nem éves.
24/24 anonim válasza:
A sok marha idejön, és lepontozza a 6-os válaszolót, holott nagyon jól összefoglalta a lényeget! :DDD kár, hogy nem én írtam be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!