Felnőtt gyereket hogy lehetne leszoktatni ilyen politikai nézetekről?
Jelenleg 20 éves, lány.
Nem tudom, lehet mi rontottuk el, elkényeztettük, mindent megkapott csak egy szavába került.Az iskolai eredményei mindig jók voltak, emiatt is, így utólag nézve, nagyon megengedőek voltunk vele.
Már egész fiatal korában, 15-16 évesen is extrémista nézetei voltak.
Úgy 16 lehetett, amikor olyan szól, hogy most elmegy Pestre és megdobálja molotov koktéllal a Gyurcsány Ferencet meg Kuncze Gábort, mert a Vona Gábor vagy Budaházi nem tudom ki azt mondta.
Szerintem azt sem tudta miről beszélt, csak hallott valamit.
Akkor próbáltam vele beszélni, hogy,hogy juthat eszébe ilyen marhaság, illetve, hogy felejtse el ezt az antidemokratikus, majd én forradalmat csinálok hozzá állást.
Később kicsit elcsendesedett benne ez a dolog.Azt hittem, megváltozott.
Miután felvették egyetemre építész szakra, kollégiumba került, később albérletbe.Na, utána újra előjött azaz énje, ami azt hittem elveszett.
Most, igaz konszolidáltabb,nem akar molotov koktélokkal dobálózni, de sokkal komolyabb, határozottabb.Jobban ragaszkodik ezekhez a szörnyű elveihez.
Próbáltam vele beszélni és elmagyarázni neki, hogy Magyarországon azért váltottunk rendszert, hogy egy szabad demokratikus országban tudjunk élni és nem azért, hogy az 1944 előtti rendszert hozzuk vissza.
Fel sem fogja, hogy mennyire szerencsés, hogy az 1989 utáni Magyarországra született és nem mondjuk az 1944 előttibe vagy az 1989 előttibe.
"Magyarországon azért váltottunk rendszert, hogy egy szabad demokratikus országban tudjunk élni"
Ennek max a látszata valósult meg, innentől nincs miről beszélni...
"felejtse el ezt az antidemokratikus, majd én forradalmat csinálok hozzá állást"
"hogy lehetne leszoktatni ilyen politikai nézetekről"
Lehet, hogy egyik kutya, másik eb? No, ezt rontottad el, hogy te se vagy különb, tőled tanulta.
" mint hittem (fel sem foghatom, hogy miért szimpatizálnak egyesek a szélsőségekkel - mintha semmit sem tanultak volna a történelemből)."
Mármint a szélsőliberalizmust? Én sem értem miért szimpatizálnak vele, de ne aggódj, nem fognak egyhamar újra hatalomra kerülni, így "tanultak sokan a történelemből".
Főleg mivel a másik "szélsőség" helyett képtelen vagytok érdemi alternatívát létrehozni, csak ugyanazokat a bohócokat tudjátok futtatni még mindig. :D
,,felejtse el ezt az antidemokratikus, majd én forradalmat csinálok hozzá állást. "
Azt is mondta a lányod hogy diktatúrát akar?
Okos kislány!
Elveszem feleségül és együtt megyünk Gyurcsányt dobálni! Hol lehet megismerni őt?
Kedves Kérdező!
71-ben születtem. A 70-es, 80-as évek Magyarországán jó volt élni. Mindenki dolgozott, nem voltak ekkora jövedelem különbségek. A cigányok az elmúlt 25 évben szakadtak le, és bizonyos politikusok és barátaik azóta lettek milliárdosok. Nem volt tökéletes a rendszer, sőt talán tarthatatlan is volt, mert sok vállalat nem volt versenyképes. De most mi van? A magyar ipart tönkre tették, a vállalatokat eladták, szétszedték (nem racionalizáltak, nem fejlesztettek), pedig volt itt kábel gyártás, gépgyártás,...(sorolhatnám), a magyar mérnökök most is megállják a helyüket a világon bárhol. A 90 előtti években mi a keleti tömbben jól éltünk, a szomszédainknál fejlettebb országnak számítottunk. A Balaton tele volt németekkel, szerettek ide járni, itt találkoztak a kelet- és nyugat német rokonok. Most pedig 1-2 év és Románia is leelőz minket. Szlovákia, Szlovénia, Horvátország..., ezek az országok már régen lehagytak minket.
Nekem is van egy 23 éves fiam. Egyetemista, és nagyon olvasott..., ő sincs elájulva attól ami itt van, de nem akar kimenni az országból, szeretné, ha itt lenne jobb a helyzet. Nem hisz a jelenleg nevetséges bal oldalnak, ahol olyan emberek ülnek, akik már lejáratták magukat, és nem vall szélsőséges nézeteket sem. Sokat lehet tanulnunk a gyermekeink friss gondolkodásából..., még mernek, és nincsenek úgy betokosodva mint "mi".
Látod, hogy ő is fejlődik, már felnőtt nőként nem akar molotov koktélokat dobálni, de hagy ne kelljen neki ugyanúgy gondolkodnia mint a szüleinek. Ettől fejlődik a világ, úgy a gyermekeink mernek másként gondolkodni. Beszélgess vele sokat, hátha megérted őt, akar mennyire is más a véleménye, mint neked.
A lányod felnőtt ember, ne szólj a dolgába.
Az ilyen szülők tudják tönkretenni a gyerekük házasságát (lásd: hárpia anyósok), életét.
20 évesen hadd élje a saját életét.
Isten mentsen az ilyen szülőktől...
Off:
Utolso elotti: Magyarorszag meg mindig gyart kabelokat, csak eppen atkoltoztette a gyarat Szerbiaba, mert ott meg olcsobb a munkaero, meg annyit se kell fizetni szerencsetlen munkasnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!