Miért dolgozhat ennyi nyugdíjas?
"Azt nem szeretem hallani, hogy "mi termeljük, fizetjük a nyugdíjukat", mert ők az összes jogviszonyukban megfizették a kötelező járulékokat, igaz abból az előttük nyugdíjba vonulóknak jutott a tb.alapból."
Pedig részben így van.
Gondolj bele: egy 40 évet ledolgozott ember fizessen 40 éven át átlag havi 10 ezer nyugdíjjárulékot 40*120000=4.800.000 Elmegy nyugdíjba, kapjon kb 80.000 ft-ot havonta, az egy évben 960.000 és most nem számolok 13. havi nyugdíjat. A ző kis befizetett járulékaiból 5 évig kaphatna nyugdíjat.
Ok nem mindenki éli ezt meg, de van aki többszörösen és nem 80 ezret kap havonta.
Félreértés ne essék, nem sajnálom tőlük, mert sokan keményen megdolgoztak azért a pénzért, de elég felháborító, hogy tulajdonképpen egy aktív dolgozó ma azért gürizik sokszor 70-80 e ft-ért, hogy 1-1 nyugdíjas megkaphassa a 80-100 e ft-os nyugdíját és reménykedik, hogy ő is megélje a nyugdíjas kort amire egyre kevesebb az esélye és, hogy legyenek majd akkor is aktív dolgozók akik kitermelik az ő nyugdíját.
A lakóhelyünkön, ha elmegyek bevásárolni, csak úgy hemzseg a sok új autóval furikázó, dugig tömött bevásárlókocsival elénk tolakodó nyugdíjas akik természetesen mindig rohannak. Hova? Talán a munkahelyükre, hogy legyen miből törleszteni az autó lízingjét vagy tudom is én, miközben a férjem 37 évesen szakmunkásként 2 éve nem tud elhelyezkedni.
Kedves Kérdező!
Ez azért lehetséges, mert a nyugdíjasok nem csak nagyobb munkatapasztalattal rendelkeznek, de tapasztalatunk szerint megbízhatóbbak is, mint a fiatal munkavállalók. A cégek számára fontos a pontosság, megbízhatóság és azt veszik észre ők is, hogy egy nyugdíjas munkavállaló megfelelőbb ezekből a szempontokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!