Dolgozhat e a nyugdíjas vagy inkább fiatalokat kellene alkalmazni?
Megértem ha…..
1., Leszázalékolt nyugdíjas munkát vállal, mert kevés a pénze egyéb jövedelem után kell nézni.
2, A nyugdíjasnak kevés a nyugdíja és hogy nem tudja fizetni a lakást, a rezsit, egyéb jövedelem után kell nézni.
3, Ha ismert politikusról van szó, híres tanárokról, egyetemi tanárokról, professzorokról, tudósokról, orvosokról, a társadalomnak szüksége tevékenységükre.
NEM értem meg ha…
1,. Viszonylag magasabb nyugdíjjal rendelkezőknek munkát adnak. Ha tevékenyek akarnak lenni, vállaljanak társadalmi tevékenységet. Nyugat Európában így szokás.
2, Nyugdíjas tanárokat alkalmaznak. Köztudott hogy a nyugdíjas tanárok nyugdíja nem is olyan kevés. Az évek múlásával kötelező kategória korrekciók eredményezték.
Pl. Indokolatlan hogy egy nyugdíjas magyar tanár óraadó legyen egy gimnáziumban.
3, Nyugdíjas közalkalmazottakat foglalkoztassanak, mikor a fiatal közgazdászoknak nincs helyük.
Felháborít…
A fiataloknak nincs munkájuk.
Az ember minduntalan belebotlik a nyugdíjas óraadó tanárokba. Belebotlik nyugdíjas közalkalmazottakba., ahelyett hogy fiataloknak adnák át a helyüket.
S nem utolsósorban roppant drága és sokba kerül a nyugdíjas alkalmazása.
Szerintem most olyan helyzetben van az ország, hogy a fiatalokat kellene azokon a helyeken alkalmazni, ahol többszörös bérért, óraadó tanárokat, köztisztviselőket, tisztviselőket foglalkoztatnak.
Javasolnám….
Azt a nyugdíjast, akinek elegendő nyugdíjas jövedelme, hogy megéljen a nyugdíjából, annak az alkalmazása társadalmilag alaposan meg indokolt legyen.
És ha mindképen dolgozni akar, csak fizikai munkát engedélyezzenek számára.
Higgyék el, az a segédmunkás vagy szakmunkás, aki lehúzott 40-45 évet a szakmában, nem nagyon fog egyéb munkát vállalni.
Tapasztalatok alapján a nyugdíjasok foglalkoztatása ott tapasztalható, valljuk be, ahol nem nagyon kell dolgozni.
Erkölcstelennek és visszataszítónak tartom, miközben fiatalok és családok munka nélkül vannak, nyomorognak, pocakos nyugdíjasok dőzsölnek a pénzben. Három fajta húst vesznek a húsosnál, két szatyorra való húst cipelnek hazafelé, miközben majdnem bekakilnak.
A fiatal családanya pedig 2 csirkecombot vesz pörköltnek, meg egy farhátat vesz a levesbe. Vagy még azt sem jut sokaknak.
Hadd találjam ki: kikerültél a felsőoktatásból, és most diplomás munkanélküli vagy :P
Kár fújnod a nyugdíjasokra egyébként. Nem ők tehetnek arról, hogy szar neked, hanem a kedves munkaadók, HR-luvnyák és társaik, akik a totális nepotizmust honosították meg az országban, szóval ha nincs ismerősöd, akkor egy takarítónői állás elnyeréséhez is 3 nyelvet kell beszélned 5 diplomával.
Hogy termelje meg az ifjúság a nyugdíjasok pénzét, ha a nyugdíjasok nem adják át a munkát az ifjúságnak? Dolgozna szívesen az ifjúság, csak nem kap munkát.
Nem paradoxon ez?
Ezek szerint, hiába fog több gyerek születni, hiába lesz több fiatal munkaerő, ha nincs szükség rájuk?
Idősebbek nekem azt mondták, régen, ha valaki elérte a 60 évet, A cégnek nem kellett felmondani, automatikusan nyugdíjba küldték. El kellet menni nyugdíjba. Mese nem volt. Munkát csak havi 50 órában vállalhattak. Kizárólagos helyekre.
Pl.
Portás
Éjjelőr
Ha a nyugdíjasokat nem küldik időben nyugdíjba, az ifjúságnak marad a külföldi munkavállalás...
Jó lesz így?
Nem kell, hogy dolgozzanak a nyugdíjasok. Dolgozzon a munkaképes ifjúság
Sajnos kérdést nem nagyon észleltem, ezért választ sem tudok adni...
De az biztos, kedves kérdező, hogy igazad van. Tökéletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!