Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 4 vagy 8 órában kell alkalmazn...

4 vagy 8 órában kell alkalmazni valakit?

Figyelt kérdés
Ha nincs megfelelő végzettségem az adott tevékenységhez, és vállalkozói igazolványt csak úgy tudok kiváltani, ha valakit alkalmazok, akinek van egy adott végzettsége, akkor elég 4 órában alkalmazni, vagy mindenképpen kell a 8 óra?
2009. okt. 22. 13:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha mondjuk eladó az illető akkor kell a 8 óra.
2009. okt. 22. 14:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Ki kell tudnod váltani anélkül is, a szükséges feltételek meglétét a kiadáskor elvileg nem vizsgálják. Meg nem is kell alkalmazottnak lennie, segítő családtag is jó, akinek van.

Viszont ha kiváltod és későbbi ellenőrzésnél kiderül, hogy nincs olyan, akkor hoppá.

2009. okt. 22. 15:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Semmit nem kell csinálnod, nekem annak idején ugyanezzel a feltétellel adták meg a tolmácsolásra is az igazolványt (nyelvtanárként voltam vállalkozó), és már ott megmondták, hogy soha senki a büdös életben nem fogja ezt ellenőrizni, egyszerűen aláírod a papírt, amit az orrod alá dugnak, és kész. Alkalmazott amúgy sem kellene, az olyan jellegű megbízásokat, amire nincs képesítésed, alvállalkozóval is elvégeztetheted.
2009. okt. 22. 16:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Fogtam magam, és bementem az okmányirodába. A vállalkozói igazolvány igényléséhez mellékelni kell a szakmai végzettséget bizonyító okirat másolatát is. Úgyhogy muszáj alkalmazott, ráadásul a teljes nyitvatartási időben, nem lehet mondjuk csak 4 órában. Amúgy egy büfé lenne, de most nem tudom, hogy mit csináljak... :( Legalább 2 fő, 8 órás alkalmazottat kellene fizetnem, úgy meg már nem érné meg.
2009. okt. 22. 17:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem olcsóbban kijössz, ha távoktatásban megcsinálsz valami kereskedelmi okj-s tanfolyamot.
2009. okt. 22. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!