Tisztában vagyok azzal, hogy nem minden nyugdíjasnak sok a nyugdíja, de nagyon magas a munkanélküliek száma. Vannak olyan szakmák, ahol a nyugdíjas szakmai tudása hiányozna, ezért nyugdíjasként is foglalkoztatják, tehát nélkülözhetetlen.pl. kutató, orvos,egyes vállalkozások)szakmunka)- Én egy közhivatalban dolgozom, ahol olyan nyugdíjasokat foglalkoztatnak, akiket bármikor lehetne nélkülözni. Nagyon sokan járnak a Munkaügyi központokba munkát keresni, de alig van betölthető állás. A pedagógusok között is sok a nyugdíjas, pedig már nagyon sok friss diplomás szeretne elhelyezkedni. Egy irodai munka elvégzésére miért kell nyugdíjast alkalmazni, azt a munkát egy érettségizett fiatal is betölthetné. Tudom, hogy fizetnek nyugdíjjárulékot, 4% eb.járulékot, de sokan várják a lehetőséget, hogy dolgozhassanak.
Ennyi erővel szüljön kevesebb gyereket a magyar, és akkor mindnekinek lesz állása.
Szóval: most nincs szükség nyugdíjasokra 2-3-4évig, de ha a gazdaság felpörög és a munkanélküliség ismét csökken, akkor újra szükség lesz.
Ez tényleg DARÁZSFÉSZEK:)
2010. febr. 10. 00:42
12/23 anonim válasza:
A piacgazdaság határozza meg, hogy milyen munkaerőre van szüksége. A csapból is az folyik, hogy nem szabad gátat szabni a vállalkozás szabadságának.
2010. febr. 10. 00:48
13/23 anonim válasza:
Ha nem tűnt volna fel,nem arról beszéltünk,aki kap 30-40,vagy akárhányezerforint nyugdíjat,és mellette dolgozik,hogy ne haljon éhen,és nem rájuk mutogattunk,mert van,akinek nincs munkája.Még csak azt sem mondtuk,hogy az ő elküldésükkel kisebb lenne a munkanélküliség.Viszont az tény,hogy egyesek,akik megkapják a 100 feletti nyugdíjukat,ha esetleg otthon maradnának a seggükön,akkor esélyt adhatnának a fiataloknak is.Mondjuk az úgysem értheti,akinek nincsenek megélhetési gondjai nyugdíjason sem,és még pofátlan módon felveszi az újabb százezret a munkáért is.A helyére 10 fiatal boldogan szaladna.
2010. febr. 10. 11:04
14/23 P.Pityu válasza:
Ezt a gondolatmenetet folytatva:rugjuk ki azt aki 15-20 éve jól keres főállásban,mert annak van már elég pénze,és helyette vegyünk fel egy pályakezdőt!PPityu
2010. febr. 10. 11:48
15/23 anonim válasza:
nagymamám nyugdjía nagy semmi, de van 4 gyereke, akinek viszont van munkája és bőven ki tudja egészíteni a mama nyugdíját, hoyg ne legyen megélhetési gondjai. de olyan családot is ismerek, ahol a nyugdíjas felveszi a jó fizetést, a fiatalok meg nem találnak munkát. a nyugdíjas menjen nyugdíjba, a gyereke/unokája meg dolgozzon és segítse ki. nem fordítva.
2010. febr. 10. 12:55
16/23 anonim válasza:
Az ellen miért nem tiltakoztok, ha a vállalkozó 20 milliós autóval jár 300 m2-es villában lakik és hétszámjegyű a havi jövedelme, a munkásai meg a minimálbér körül keresnek. Ő is megtehetné, hogy összehúzza a nadrágszíjat és felvenne még néhány pályakezdőt vagy megemelné a béreket.
2010. febr. 10. 14:55
17/23 anonim válasza:
Előző: Azért mert ez egy más tészta. Nem erről volt szó. Ez a jelenség főleg a közszférában dívik, hogy a nyugdíjas marad dolgozni. Nekem a LB-n volt ismeretségem, és ott pl. a bíráknál is kihalásos úton van férőhely. Van aki 70 éves koráig dolgozik (vagy amíg meg nem hal). A friss diplomások meg sorban állnak. Igen, ez valós jelenség és orvosolni kéne.
2010. febr. 10. 15:29
18/23 anonim válasza:
ma 14:55!
Nem a kérdésre válaszoltál!
(Ha új kérdésed van, meg van a helye, ott felteheted!)
2010. febr. 10. 17:03
19/23 anonim válasza:
Visszasírjuk a szocializmust ?
30 éve az volt a baj, hogy az állam irányította a foglalkoztatáspolitikát. Az emberek szabadon akartak munkát vállalni. Kérték, hát megadatott.
Jól értem ? A kérdező azt szeretné, ha valahonnan fentről tervutasításos rendszerben meghatározná a központ, a hivatali dolgozók korösszetételét ? Mintha ezt már átéltem volna egyszer.
Más :
"Én egy közhivatalban dolgozom, ahol olyan nyugdíjasokat foglalkoztatnak, akiket bármikor lehetne nélkülözni."
Akkor a munkához képest sok dolgozót foglalkoztatnak, tehát csökkenteni kell a létszámot.
2010. febr. 10. 17:29
20/23 anonim válasza:
Nem azért a 10-20 fillérért,de 20 éve még az számított kivételnek,és azt csukták börtönbe,akinek nem volt munkája.Most fizetnek azért,hogy otthon maradj,akár munkanélküli vagy,akár terhes.Ez a különbség.Én jobban szerettem volna akkor fiatalnak lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!