Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te minek vallod magad a 4...

Te minek vallod magad a 4 identitás közül?

Figyelt kérdés

1, Magyar vagyok

2, Inkább magyar vagyok és csak utána európai

3, Inkább európai vagyok és csak utána magyar

4, Európai vagyok

2015. jan. 30. 13:34
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Magyar vagyok ÉS európai. Nem vagy-vagy, ez mindenkire igaz aki ebben az országban él. Nemigen van ebben helye érzelemnek.
2015. jan. 31. 07:29
 32/46 anonim ***** válasza:

Ismerősöm külföldre ment dolgozni néhány éve, ott ismerkedett meg a férjével és a gyerekei is külföldön születtek, méghozzá nem Európában születettek.

Ettől függetlenül a gyerekek magyarok, magyar az anyanyelvük és az identitásuk.

Lehet valaki úgy is magyar, hogy soha életében nem járt Európában (azon belül Magyarországon se).

2015. jan. 31. 11:43
 33/46 anonim ***** válasza:

"Ismerősöm külföldre ment dolgozni néhány éve, ott ismerkedett meg a férjével és a gyerekei is külföldön születtek, méghozzá nem Európában születettek.

Ettől függetlenül a gyerekek magyarok, magyar az anyanyelvük és az identitásuk.

Lehet valaki úgy is magyar, hogy soha életében nem járt Európában (azon belül Magyarországon se)."

És ezt te döntöd el, vagy hogy van ez? Szerintem meg az a magyar, akinek a személyién az áll, hogy magyar állampolgárságú. Próbálj meg a logikára és nem az érzelmekre hallgatni.

2015. febr. 1. 01:17
 34/46 anonim ***** válasza:
# Tehát addig nem létezett magyarság, amíg nem létezett személyi igazolvány? Szlovákiában, Erdélyben csak magyarul beszélő szlovákokról, románokról van szó?
2015. febr. 1. 07:59
 35/46 anonim ***** válasza:

"Tehát addig nem létezett magyarság, amíg nem létezett személyi igazolvány? Szlovákiában, Erdélyben csak magyarul beszélő szlovákokról, románokról van szó?"

Jogilag akkor vagy magyar, ha magyar vagy. Ez nem is olyan bonyolult, nem de?

Persze ehhez kell az, hogy tudd azt, hogy a magyarságtudat, vagy bármiféle nemzeti érzelem csupán annyira létező dolog mint zeusz az olümposzon, és csupán abba, hogy ösztönösen különféle csordákba tömörültünk, amit elég sok más állatfaj meg tesz rajtunk kívül a könnyebb túlélésért belelátni valamiféle felsőbb hatalmat, elég nagy baromság.

Szóval érezheted annak, aminek akarod magad, de ennek nagyjából annyi értelme lesz, mintha azt mondanám, hogy én egy aranyos póni vagyok. Jogilag, ami itt gazdasági, jogi, stb. függőséget jelent akkor vagy magyar, ha a személyiden magyar vagy. Ezt régen máshogy oldották meg, ma így.

2015. febr. 1. 09:10
 36/46 anonim ***** válasza:

Bocsi, de ez logikátlan félrebeszélés. Egységes nyelv, kultúra, identitás. Ez a nemzet szociológiai fogalma, ez a filozófia az, ami a jogban lecsapódik.

Meg ha már a jognál tartunk, akkor nézd meg az Alaptörvény preambulumát.

2015. febr. 1. 09:27
 37/46 anonim ***** válasza:

"Egységes nyelv, kultúra, identitás."

Ugye te is tudod, hogy ahogy nő az információáramlás ezek a dolgok egyre jobban elmosódnak majd? Akarod vagy sem, a multikultúra felé halad az egész emberiség.

Mellesleg a vallásra de még az ezotériára is ráfoghatsz hasonlókat, ettől függetlenül még mind a kettő hülyeség marad ha teljesen őszinték vagyunk.

2015. febr. 1. 10:01
 38/46 anonim ***** válasza:

"Szerintem meg az a magyar, akinek a személyién az áll, hogy magyar állampolgárságú."

Szerinted. És szerencsére szinte csak szerinted.

Hála Istennek nagyon, de nagyon kevesen vannak ezen az "állásponton".

Te egy magyarul beszélő franc tudja mi vagy.

De hogy magyar NEM vagy, az 100%.

"Persze ehhez kell az, hogy tudd azt, hogy a magyarságtudat, vagy bármiféle nemzeti érzelem csupán annyira létező dolog mint zeusz az olümposzon"

Szerinted.

Örömmel tölt el, hogy szerte a világon csak egy törpe kisebbség gondolkodik ilyen szélsőségesen, mint te.

Tudod mit?

Menj el egy Athletico Bilbao meccsre és kürtöld szét, hogy nem élnek baszkok a világon, egy nem létező nemzet, merthogy ő "csak" spanyol állampolgárok és fogják be a pofájukat. Ugyanezt tedd meg egy Barcelona meccsen, majd menj el egy vidéki cigánysorra és kiabáld szét, hogy ti nem vagytok cigányok, mert magyar állampolgárok vagytok, és különben sincs Cigányország sehol a világon, ezért ti tulajdonképpen nem is léteztek.

Kíváncsi lennék hány másodpercig lenne a fejed a nyakadon... :D

2015. febr. 1. 13:00
 39/46 anonim ***** válasza:

"Kíváncsi lennék hány másodpercig lenne a fejed a nyakadon... :D"

Nem sokáig, elég sok a hülye ember. De akarod vagy sem, idővel ez ugyanúgy háttérbe szorul mint a vallás.

2015. febr. 2. 04:37
 40/46 anonim ***** válasza:

Szerintem nem letezik europai identitas.

En elso korben ember vagyok, aki magyar szarmazasu, magyarnak vallja magat, de nem kirekeszto modon, tehat nem gondolom tobbnek magam egy romannal vagy egy szlovaknal, vagy egy bantu negernel pusztan azert mert magyarnak szulettem.

Viszont 9 eve Nemetorszagban elek, ezert kicsit nemetnek is erzem magam. Es persze EU allampolgarnak is.

Jol megfernek ezek egymas mellett.

2015. febr. 2. 07:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!