Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi vezérelne egy diplomás...

Mi vezérelne egy diplomás informatikust, hogy az állami szférában helyezkedjen el?

Figyelt kérdés
2015. jan. 22. 21:24
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 A kérdező kommentje:

Én most komolyabb cégere gondoltam és nem olyat hogy web designert keres vagy telefonos kisasszonyt. Vagy lehet ez valami nyíregyházi hobbi. De akkor szerintem néz szét nem nyíregyházánál, máshol életembe nem találtam még olyat, hogy kérnék. Pedig sokat olvastam.

Most nem bántás, de aki infósnak megy annak számítania kell rá, hogy nagy valószínűséggel pestre kell költöznie.

2015. márc. 16. 10:11
 52/64 anonim ***** válasza:

Nem veszem bántásnak, nyugi. :)

Azért szerencsére nem mindenhol ez a "divat", hogy bérigényét jelölje meg. (de lehet, állásinterjún ugyanúgy megkérdezik. )

Ha Budapesten kell keresni a boldogulást, a nem nagy anyagias embereknek szívás lehet, hisz mehetnek állandóan az állásinterjúkra oda-vissza vonattal, ami persze nem 100 ft. (persze olyanról beszéltem, aki nem Budapest közelében lakik, hanem pl. Nyíregyen vagy Kótajon vagy valahol lent, a déli határnál lakik.

És akkor eljátssza az állásinterjúkra való menést 100-zor. :D

Ha 100 ft lenne az út, akkor 200 ft összesen, de enni is kell(legyen a példaemberünk olyan, hogy egy pirinyó szendvics elég neki, az kijön 200 ft-ból).

Akkor egy nap 400 ft, az 100-al beszorozva 40.000 és hozzácsapjuk a lábbusz költségét (ami időben van:D ) mert ugye se rokon, se ismerős, rosszabb esetben buszmenetrend ismeret se. :D Habár ha busz, akkor mondjuk a buszjegy 100 ft(tudom, nem annyi, de példának jó:D ), akkor az 200ft összesen. Akkor csak 60k-ba kerül a Budapestre való oda-vissza, a busz, meg a kaja.

És a valóságban a buszjegy drágább, a vonatjegy drágább, szóval még vissza is sírhatjuk a 60k-t. :D

Ezt nem kifogásként írtam, hanem csak úgy-szórakozásból-, eljátszottam a gondolattal.

Én legelőször Nyíregyen keresgélek majd állást és lehetséges város még: Debrecen.

De azt se zárom ki, hogy én is a kalandvágyók közt legyek.

Te amúgy már hanyad éves vagy? Utolsó féléves?

Szegeden fogsz dolgozni vagy mész Budapestre?

2015. márc. 16. 11:29
 53/64 A kérdező kommentje:

"Te amúgy már hanyad éves vagy? Utolsó féléves?

Szegeden fogsz dolgozni vagy mész Budapestre?"

Lassan igen végzős, még lesz 1 év, de mert csúszok és abban az évben nem is lesz nagyon sok órám. Így majd nyártól jó lenne elkezdeni dolgozni, meg úgy a teljes jövő évben.

Hát ez olyan dolog hogy szívesen maradnék szegeden. Annyi infós cég van itt, hogy azért itt is könnyű munkát találni az embernek, de ez az egész inkább azon fog múlni, hogy barátnőm, itt is kap munkát, vagy fel kell mennünk pestre, mert nekik is a legtöbb munka ott van.

2015. márc. 17. 08:12
 54/64 anonim ***** válasza:

Referenciákkal amgy hogy állsz?

Nyilván, Szeged sokkal jobb, mint Nyíregy, legalábbis infós állásból ott temérdek van- írtad, hogy több van.

Ha szabad tudni, barátnődnek milyen a képzettsége?

2015. márc. 17. 15:22
 55/64 A kérdező kommentje:

tegnap 15:22

Francia fordító és tolmács.

Amúgy mivel gyakornoknak is megyek, így nincs sok referenciám.

2015. márc. 18. 20:07
 56/64 anonim ***** válasza:
Gratula, hogy megy neki a francia. :)
2015. márc. 18. 21:30
 57/64 A kérdező kommentje:

Na visszatérve a dologra, 2 napja volt itt szegeden állásbörze az egyetemen és kb az emberek reakcióját jól tükrözi a következő 2 idézet:

"[off]

Két hallgató találkozik a ruhatáraknál a TIK-ben.

-Szia!

-Szia! Mi a helyzet? Mi volt az állásbörzén?

-Hát nem sok. Két féle embert keresnek. Programozót vagy programozót."

és

"Jó volt nagyon, csak lehetett volna több lehetőség nem informatikusoknak is:D"

A kb 40 kiállítóból 12-13a szokásos életviteli tanácsadó, erasmus, katonaság és társai. a maradék 27-28-ból kb 16-17 infós cég volt. És ilyenek mint logmein, nng, evosoft, general electric, epam, océ, morgan stanley, stb.. Tehát azért voltak nevek. És mind nagyon érdeklődik. Pl nng heteken belül nyitja már az irodáját. Kb informatikusoknak Kánaán volt. És a legjobb hogy a legtöbbnek van szegedi irodája. Ebből kiemelem a morgan stanley, hogy azzal az volt a baj, hogy csak BP. De mondta a csávó hogy nagyon sokan mennek pl szegedről si oda, mitn ahogy ő is tette. És azért ez a cég egy eléggé jelentős név. Meg ami jó ott, hogy ki lehet menni 15 hétre New York-ba és Londonba képzésre. Full ingyen és fizetés is van.

De az egyik ember mondta, hogy sok helyen dolgozott de végül visszajött szegedre, mert rengeteg infós cég van itt ahhoz képest hogy mégis mekkora a város. Volt ahol már időpontot adtak felvételire, illetve a legtöbbnél lehetett regisztrálni.

Tehát még mindig nem igaz, hogy ne lenne munka, csak nem a kis városokban. És akkor a kérdésre visszatérve?

Mi vezérelne egy diplomás informatikust, hogy az állami szférában helyezkedjen el? Kb semmi. Szar fizetés van ott. Bértábla... Máshol kezdőként kapsz annyit mint ott sok év után.

2015. ápr. 2. 11:55
 58/64 anonim ***** válasza:

Lehet az vezérli, hogy örül, hogy ha kap fizetést.

Akkor jobb lenne szegedinek lennem, talán már a szakmai gyakom is le lenne tudva.

2015. ápr. 3. 00:37
 59/64 anonim ***** válasza:

"Delphiben jártas fejlesztői, programozói állás a XVII. kerületben, zöldövezetben

(..)

Amennyiben járatos valamilyen objektum orientált programozási nyelvben (pl. Delphi, Java), MS-SQL, C++ és egyéb programozási ismeretekkel és tapasztalattal is rendelkezik, kérem küldjön fényképes önéletrajzot,

nettó kereseti igény megjelöléssel és valamilyen Önre jellemző kódrészlettel, példaprogrammal (...) címre.

Angol nyelv és légiközlekedési érdeklődés/ismeretek előnyt jelentenek."

:D

2015. ápr. 3. 14:23
 60/64 A kérdező kommentje:
c++-ból és a légi dologból ítélve ez valami repülőgépek navigációójához esetleg légiiírányitás stbhez tartozó munka lehet.
2015. ápr. 3. 15:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!