Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi vezérelne egy diplomás...

Mi vezérelne egy diplomás informatikust, hogy az állami szférában helyezkedjen el?

Figyelt kérdés
2015. jan. 22. 21:24
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:
Mondjuk ott családias lehet a hangulat PTI-n. ilyen 20-30 embert szoktak felvenni. Akkor feltételezem nincs is sok gyak ami mondjuk negatív ha az ember össze akarja állítani az órarendet.
2015. márc. 14. 23:41
 32/64 anonim ***** válasza:

Az szép, hogy ennyi helyre lehet menni. :O

Nálunk ilyen tudtommal nincs. Amikor előző félévben vagy azelőtt kérdeztem, az volt, hogy oldjuk meg magunknak a témakört.

Most rákeresek erre: "nyf programozó szakmai gyakorlat"

"Szakmai gyakorlati lehetőség Kínában"

Ah, inkább hagyjuk, nem töltöm azzal az időt, hogy sorolgassam, hogy mi mindent ad ki gugli.

Félév előtt volt egy gyakornoksággal kapcsolatos kérdésem, de akit meg kellett keresni, azzal elérhetőségi problémáim voltak, így csúszok is egy fél évet.

És nem tudok arról, hogy adna gyakornoki helyet a főiskola, számomra az lesz az igazság, hogy "nincs gyakornokság, keress egyet", akár kínálnak, akár nem kínálnak.

De most meg mégis hogy menjek el suli mellett napi 4 órában, amikor 4 napon át suli van.

És amikor kerestem gyakornoki helyet, nem írtam bele, hogy mennyi az órabér, amiért vállalom. Nekem az alapbeállítás az az, hogy ingyéééééééé, az esetleges lakbér-élelmezés-számla gondot meg oldd meg magad.

Hallottam arról, hogy xy-kat megkeresnek még az egyetemeken, főiskolán.

Hát engem nem fognak. Legyen akármilyen átlagom a suliban. (Nálunk is vannak buktatós tárgyak, amiket ismét nem sorolnék fel. De talán úgy,mint másnál...ha másnál a matek a buktatós, akkor val.szeg itt is az a buktatós. )

Nem nagyon vagyok benne abban, hogy az infó könyvtáros mennyire tartozik az infóság alá (nem nagyon találkozok velük), de hogy ha a listában ott szerepel, akkor bizony az alá tartozik.

2015. márc. 14. 23:49
 33/64 anonim ***** válasza:

Családias...

Ez függ attól, hogy milyen vagy. Ha téged nem ismertek az iskola előtt vagy a másik nembe tartozol vagy nem vagy kolis vagy olyan a beállítottságod, akkor a családiasságból nem sokat fogsz észrevenni. Bemész, ott vagy, kijössz és szevasz.

2015. márc. 14. 23:51
 34/64 A kérdező kommentje:

"És nem tudok arról, hogy adna gyakornoki helyet a főiskola, számomra az lesz az igazság, hogy "nincs gyakornokság, keress egyet", akár kínálnak, akár nem kínálnak.

De most meg mégis hogy menjek el suli mellett napi 4 órában, amikor 4 napon át suli van. "

Sokaknak van az hogy egyetem mellet dolgoznak. Általában rugalmasak a munkaadók. PL bemész 10-re ott vagy délig majd elmész órára és megint visszamész még 2 órára. Vagy van aki nyáron megcsinálja, de mivel általában a 95% csúszik így avégére ha szerencséje van az utolsó évben nem marad sok tárgya. De ha nem csúszik mint az egyik haverom, úgy van neki 4 tárgya utolsó félévre, akkor már "laza".

Mondjuk nálunk az is jó, hogy van akinek el se kell hagyni a kabinet területét óra előtt, után, mert van aki a tanszékcsoporton dolgozik. 1,5 emelet kb csak azokkal van teli akik bsc/msc-n dolgoznak az egyetemen. Vagy elmennek sima programozónak vagy kicsit kutatósabb területre. Pl ere is van ismerősöm, oda mondjuk msc-n,illetve phd-n veszik fel az embert, ő természetes nyelvfeldolgozással foglalkozik a mestint kutatócsoportnál. Meg a főépületben is van pár iroda ahol ezek dolgoznak. (persze azok mellet akik már csak simán dolgozni maradtak)

"Nem nagyon vagyok benne abban, hogy az infó könyvtáros mennyire tartozik az infóság alá (nem nagyon találkozok velük), de hogy ha a listában ott szerepel, akkor bizony az alá tartozik."

Csak azért néztem mert az BTK-s szak.

2015. márc. 15. 01:32
 35/64 anonim ***** válasza:

Egyetem mellett. Azt meg mégis hogy. Négy napon át nekem min. 2 órám van.

Összesen 9 tantárgyam van. Valamelyikhez tartozik elmélet/gyak, valamelyikhez nem. És az még több óra.

10-11 órám van. (Azért írom így, mert valamelyik úgy van, hogy egymás után az elmélet, gyak, így egybe tartja az órát. )

Rugalmasság? A dolgozó legyen rugalmas, ha nem jó az állás? Keresünk mást, úgyis jelentkezik 100 ember még rajtad kívűl.

bemásolnék egy álláshirdetést. Ezzel nem fikázni akarom a munkaadót:

A Pannon-Work Iskolaszövetkezet munkatársat keres az alábbi munkakörbe:

PHP programozó - DIÁKMUNKA!

Elvárások:

• 18. életév betöltése

• Érvényes aktív nappali tagozatos jogviszony

• Szakirányú aktív tanulmány

Előny:

• Hasonló területen szerzett gyakorlati tapasztalat

• Hosszabbtávú munkalehetőség vállalása

Munkavégzés helye:

• Debrecen

Amit kínálunk:

• bér megegyezés szerint

• munkaidő: hétfő, kedd, szerda 9:00-17:30-ig minden héten! Minden napot vállalni kell!

Jelentkezés módja:

• fényképes szakmai önéletrajzzal pozíció és bérigény megjelölésével!

Neten (amikor tegnap néztem, megvolt) megtalálható ez a hirdetés.

Vessézzük egy kicsit ezt az álláshirdetést. Mi lenne, ha én lennék a tökéletes erre?

"• munkaidő: hétfő, kedd, szerda 9:00-17:30-ig minden héten!"

Nem lakok Debrecenben. Tegyük fel, hogy van egy olyan járművem, ami 10 perc alatt megteszi azt a távot, ami Nyíregy és Debrecen közt van.

Hétfőn tudnék dolgozni 9-9:40-ig, majd 10-12 közt tudnék dolgozni vagy fél órát. (Persze, 20 perc az oda-vissza út), majd 13:45-től tudnék 17:30ig dolgozni.

Kedden 14:00tól tudnék dolgozni. Szerdán 14:45től, plussz az a fél óra.

De amiért 10 perc alatt nem jutunk el debrecenbe...Számolok 1 órás vonatúttal. Hupsz, a vasútállomásra is oda kell érni, szóval számolok 2 órával.

Hétfőn tudnék dolgozni másfél órácskát, kedden is másfél órácskát, szerdán egy órácskát.

2015. márc. 15. 12:56
 36/64 A kérdező kommentje:

ma 12:56

Te nagyon a kifogásokat keresed. A 10-11 óra egyáltalán nem sok. Nálunk a BTK-n a büfészakon van ennyi óra. És most ezt nem sértés, de tényleg. Nekem 20 órám van hetente.

És az, hogy napi 2 óra... hűha... azta... Ezért mondtam a rugalmasságot. A gyakornokokkal ez van.

És itt felsorolod, hogy mi van hétfőn, kedden, szerdán. És mi van csütörtökön és pénteken? Konkrétan a legtöbb gyakornoki munkáért heti 20 óra a minimum elvárás. Ha most akarnék dolgozni akkor a heti 20 órám mellet is tudnám ezt vállalni. Csütrötökön sé pénteken 8-8m órát tudnék dolgozni.

És a diákmunkák amik így meg vannak hirdetve egy viccek. Ilyet nem szabad iskolaszövetkezeten keresztül intézni. Mert azok szarok, én is dolgoztam ilyen helyen, bár nem infó területen. Normálisan a cégeknél kell jelentkezni.

És egy másik dolog. Sose értettem, hogy minek hirdetnek mindenhova infó képzést. Egy minimum elvárás lenne számomra, hogy olyan helyre menjek és ők olyan helyre hirdessenek meg képzést ahol van munkalehetőség.

Ugyanakkor aki informatikusnak megy annak tudnia kell, hogy mégis hol tud elhelyezkedni. Könnyűnek könnyű az elhelyezkedés, de a legtöbb munka az országban 2-4 helyen van. Pl én is mehettem volna egy vidéki főiskolára infó képzésre, de tudtam, hogy nem sok esélyem lenen ott munkát kapni. (KF) Meg azért számít az intézmény neve és erőssége is. EZ egy nagy hiba, hogy rengeteg helyen tanítanak még olyanon is ahova kb semmi értelme menni. LSD Gábor Dénes Főiskola. Na az kb a röhej kategória.

Tehát visszatérve az eredeti témára. Sok munkalehetősség van? Igen. Csak az se mindegy hogy hol. És ezen van a hangsúly. A hol-on. Persze lehet 1-2 vidéki helyen is fejlesztői állás, de 1000-ből 2.

2015. márc. 15. 14:00
 37/64 anonim ***** válasza:

10-11 óra lehet nem sok, de a 4 órához képest igen. :D

20 van neked. Na az szép. :/

Péntek és csüt. közt az egyik szabad, a másikon 2 óra is van, ugyancsak 8től kezdődően.

Lehet, hogy egy vicc, mégis valaki bevállalja, mert ugye hirdetik. De gondolom azért is keresnek diákot, mert az olcsóbb.

Én az anyagi keretek miatt választottam azt a sulit, ami a városomban van. Sajna nem biztos, hogy könnyű szerrel ki tudnám pengetni a havi nemtudom-hány ezer forintot.

Gááor Dénes fősuli miért rossz?

Egy dolgot elfelelejtettem írni. Nekem olyan opció NINCS, hogy csúszás. Nekem hallgatói szerződésem van és 6 félévre 9 félévem van. De ebben a 9 félévben minden benne van. Nemcsak az, hogy végezd el, hanem kell az államvizsga, kell a nyelvvizsga is.

És amiért nem vagyok erős angolból (ha az lennék, réges rég leraktam volna már), mehetek majd 20k-t fizetni a nyelvvizsgára(hogy vizsgára mehessek) és talán tanfolyamra is mehetek és az is 20-30k.

"Könnyűnek könnyű az elhelyezkedés, de a legtöbb munka az országban 2-4 helyen van.": egyik Budapest.

Szerintem sajnos az is számít, hogy mennyire vagy protekciós. :(

Mert ugye legtöbbször nem profi az ember. Én sem, de én emellé maximalista is vagyok, szóval még most is egy _zarkupacnak látom magam tudás alapján, akármit csinálok. ÉS szerintem annak is fogom látni magam a későbbiekben is. :D Pedig tavalyhoz képest fejlődtem...

2015. márc. 15. 14:36
 38/64 A kérdező kommentje:

"Egy dolgot elfelelejtettem írni. Nekem olyan opció NINCS, hogy csúszás. Nekem hallgatói szerződésem van és 6 félévre 9 félévem van. De ebben a 9 félévben minden benne van. Nemcsak az, hogy végezd el, hanem kell az államvizsga, kell a nyelvvizsga is. "

Ismerős érzés:\

"Szerintem sajnos az is számít, hogy mennyire vagy protekciós. :(

Mert ugye legtöbbször nem profi az ember. Én sem, de én emellé maximalista is vagyok, szóval még most is egy _zarkupacnak látom magam tudás alapján, akármit csinálok. ÉS szerintem annak is fogom látni magam a későbbiekben is. :D Pedig tavalyhoz képest fejlődtem..."

Sokszor énis így vagyok ezzel. Az a baj, hogy a általában mindig olyanokhoz hasonlítom magam akiknek már van 5-10év szakmai tapasztalata.

Amúgy igen van protekció is, az arra jó hogy könnyebben bekerülhetsz. De ha az ember hülye még akkor se veszik fel. De szerencse, hogy azért az infó nem a protekcióra épül. Persze sok helyen van ahol elvárás a tapasztalat, de akkor a szakemberhiány, hogy egyre több állás hirdeti magát egyetemisták körében is.

Ami nekem pl nagyon tetszetős, szeged legnagyobb IT cége. [link]

Több ismerősöm is dolgozik ott általában egyetemen kezdték ott a munkát. De persze ez egy sok közül.

amúgy:

[link]

[link]

[link]

2015. márc. 15. 14:52
 39/64 A kérdező kommentje:
2015. márc. 15. 14:53
 40/64 anonim ***** válasza:

Köszi a linket, majd olvasom. :) (a gyakosat)

Nálad is ez a helyzet? (hallgatói)

Komolyan, irigylem azokat, akik előttem mentem be egy évvel. Rájuk még nem vonatkozik.

Emlékszem, amikor gimiben mondta az egyik tanár, hogy ha decemberig megszavazzák, ránk is vonatkozni fog. És "szép", hogy már alig volt idő februárig, de már ránk is vonatkozott.

És nekem nincs pénzem 1.2 milkára, vagy mennyi is az összes tandíj, mert még a suliválasztás is anyagi okok miatt volt az, ami.

Többi linket is köszi. :)

És az az 5-10 éves tapasztalatos biztos már kiskorában is programozott. Én gimiben jöttem rá, hogy programoznék, az utolsó előtti évben. Talán jobb lett volna, hogy ha már nyolcadikban érdekel a pascal és azon elindulhattam volna. Igaz, akkor saját gépem még nem volt, de attól még könyveket olvashattam volna, meg miegymás.

Én Debrecenbe mennék vagy külföldre (de akkor nem programozás), mert pl. szeretném meghálálni azt, hogy a szüleim mennyit költöttek rám(nem, nincs ájfonocskám meg cukcsika táskácskám) és azt ugye közmunkából vagy a munkanélküli segélyből nem biztos, hogy olyan sok.

(Szüleim nem mondták el, hogy ennyit, meg annyit várnak, sőt nem is mondtak ilyent,de talán nem 1k-t kellene adni nekik. )

2015. márc. 15. 15:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!