A Jobbik állami bérlakás programjáról felvilágosítana valaki?
Egy építész barátomtól hallottam, hogy ez a párt állami bérlakásépítéseket akar.
Ami tulajdonképpen nem hülyeség, Ausztriában és Németországban is van ilyen és működik.
Sőt, néhol igen kevés a magántulajdon.
Pontosan hogyan és hova akarja csinálni ez a párt az új lakóparkokat?
Nem tudom, hogy lehetséges lenne-e, de lebontaná a panelházakat is?
Tudom, a társdalom megosztott e kérdést illetően, de sok helyen nagyon elcsúfítják a városképet.
Nem bontana le semmit. Egyszerűen annyi történne, hogy stadionok helyett társasház építkezésekbe kezdene és korrekt áron adná ki a lakásokat.
Egyébként amikor először hallottam róla, hogy Németországban és Ausztriában ez a divat, már akkor gondoltam, hogy ezt kéne csinálni, bőven a Jobbik előtt. Nem is értem, hogy az állam, a bankok és a biztosítók miért nem ebbe fektetnek... Mindenki jól járna.
A szocializmusban voltak bérlakások. De eladták majdnem mindet, mert nagyon drága volt a fenntartásuk, a lakbér nem fedezte.
Ez megint egy szépen hangzó program, amit nem tudnának megvalósítani.
Így is rengeteg az üres ház és lakás országszerte, nem sok értelme van újakat építeni. Akkor már inkább a meglévő ingatlanokat kellene bevonni ebbe a programba.
Csakhogy építkezés nélkül nem tudnak pénzt elcsalni...
"Na jó de amiben nem lakik senki az vagy valakié amit nem lehet csak úgy elvenni, vagy annyira romos hogy senkinek se kell már..."
Azt, hogy "bevonni az üres lakásokat a programba", úgy értettem, hogy az állam megvenné (és természetesen nem elvenné) ezeket. Így a tulajdonos is pénzhez juthatna és az államnak is lennének kész bérlakásai. Például elég sok devizahitelest ki lehetne húzni a k@kiból, és közben az állam sem járna rosszul.
De ez nem fog megvalósulni, mert mint mondtam építkezés nélkül (és sokszintes alvállalkozói rendszer nélkül) nem lehet mutyizni. Márpedig a Jobbiknak is ez a célja. Sajnálom Jobbik-szavazók, de ez az igazság.
Felejtsd el, amit valaha is "programban" olvastál. Különösképp a Jobbik esetében, amelynek NINCS programja, csak egy baromi hosszú, unalmas propagandafrázisokkal teli marketingkiadványa, amelybe két perc alatt halna éhen az ország.
Állami bérlakásrendszerhez a jobbiknak köze nincs. A jobbik egy jobboldali párt, ők sosem fognak neked lakást építeni, ahogy azt a kommunisták tették!
A panelházak nem a városkép miatt épültek, hanem hogy ne fagyj meg télen. Ronda, de milliók számára otthon, mert jobbat nem tudtak a második világháború után biztosítani a Horthy rendszer 3 millió koldusának és a kibombázott lakosságnak. Ma meg olyan szegények az emberek, hogy jobbat nem tudnak megengedni maguknak.
Mindenesetre ha a jobbik lesz hatalmon, akkor nem az a kérdés, csinálnak-e állami bérlakást, hanem hogy a jelenlegi lakásodból kibombáznak-e.
9/ Konkrétumokkal, érvekkel alátámasztani a cáfolatodat luxus?
Akkor fogom ezeket az "ellenérveket" komolyan venni, ha megmondják, hogy ennyi az állam bevétele, mennyibe kerülne ez, és ez mekkora a többi kiadáshoz képest, és miért nem lenne előnyös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!