Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az anyaországba költöztem,...

Az anyaországba költöztem, hogyan kezeljem a sértegető és célozgató anyaországiak megjegyzéseit (erdélyi magyar vagyok)?

Figyelt kérdés
Hagyjam, hogy teljesen rám szálljanak a munkatársak(szerintem irigységből) csak azért mert erdélyi magyar vagyok?

2015. jan. 20. 18:34
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nem sértegetnének, ha egy csomó elődöd nem b***ta volna el a renomét.

Tegyél ki magatokért! Más út nincs.

2015. jan. 23. 10:00
 22/24 anonim válasza:
Nézd kérdező.Én anyaországi magyar vagyok, a férjem erdélyi.Nem tudom melyik vidékről jöttél..ez most nem is fontos szempont.Az viszont tény és való hogy az erdélyi emberek szorgosak,munkaszeretők,serények,DE az ún. székely virtus/temperamentum nem mindenkinek tetszik és hosszú távon nem könnyű ezt kezelni.Azt mondod cikiznek a munkatársaid.Miért az erdélyi magyarok nem cikizik a magyarországi magyarokat?Lehet hogy te személy szerint nem,de a férjem és a kedves barátai állandóan szidják a magyarországiakat hogy ilyen lusták,olyan koszosak,rendetlenek,kényesek és még sorolhatnám.A férjem naponta többször hangoztatja hogy milyen TÁPOS vagyok,vagyis lusta,városi pic.a aki nem serénykedik,nem gyors, gyenge a házimunkában és még sorolhatnám.Szeretem a férjemet,de hidd el hogy napi szinten ezt hallgatni nem leányálom.Mindig az erdélyi nőket párhuzamba állítja a magyarországiakkal.És mindig az a vége hogy az itteni nők kényesek,TÁPOSOK!Nem tudom milyen helyen dolgozol,lehet hogy szimplán parasztok a munkatársaid akik képtelenek viselkedni,viszont ha te is olyasmi mentalitású vagy mint a férjem és lenézed a magyarországiakat akkor ebben az esetben egy cseppet se csodálkozz ha nem vagy a szívük csücske.
2015. márc. 11. 17:04
 23/24 anonim ***** válasza:

Kitöröltetted a válaszom, te angyal?:)

Akkor itt van máshogy:

Jajj, hát egy ilyen derék legényhez mentél hozzá, te kiváló asszony? Nagyon nagy jellemre vall!

2015. márc. 11. 23:48
 24/24 anonim ***** válasza:

Németországban régebben volt, hogy egymást bántották tájszólás miatt ,vagy hogy valaki máshonnan jött.

Azonban a nyíltabb beszéd és a szabadabb légkör miatt ezeket a elfojtott beteges durva jelenségeket sikerült visszaszorítani. Most már sok a haladás, a tájszólásokat tisztelik, sőt írott alakban is egyre jobban támogatják.

Ausztria számára meg természetes volt, hogy a dél-tiroliakért kiálljon, még nemzetközi szinten is.

Remélhetőleg, ha nálunk jól mennek a dolgok, minálunk is természetessé válik mindez.

Az erdélyiek bántása talán nem is annyira liberális dolog, inkább afféle elmaradottság jele, hogy valakit ilyen miatt piszkáljanak. Egy nyugat-európai el sem tudná talán képzelni, hogy nálunk még lehet komolyan bántani valakit ilyenek miatt, ami pedig a világ legtermészetesebb dolga. Ausztriában a helyi kis nyelvek, főleg az ottani bajor változatok írott formában is léteznek, és még a művelt köznyelven belül is lehet hallani, hogy még azt is sokféle változatban beszélik az emberek, teljesen elfogadott módon. A déltiroli kérdést pedig okos diplomácia eszközökkel rendezték, nem volt tabutéma.

Elmaradottság mindenfajta cikizés, ha valakit földje, nyelvjárása miatt bántanak. nem tudom miatt lehet tenni. Akivel lehet értelmesen beszélni, pirongasd meg az osztrák példával. Ezek nem igazi liberálisok, legalábbis a nyugati értelemben biztosan nem, hanem ez jellemhiba, nincs ideológia alapja.

2015. jún. 13. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!