Mi történne, hogyha hirtelen, mesterségesen felemeljük ugyanarra a bérszínvonalra a magyart, mint a nyugatit?
Tudom, tudom "akvárium - halleves" közgazdasági dilemmája, hogy a jólét csak úgy magától jön, az államon kívül senki nem akadályozza a fejlődést... blabla
De ha a politikusok nem lopnának, az adók normálisak lennének, az állam nem csinálna semmit, fejlődne itt bármi?
Ha ez így lenne, akkor miért van siránkozás?
Elképedek, hogy a média csak az emberek frusztrációját akarja aprópénzre váltani, viszont a probléma megoldására semmilyen alternatívát nem nyújt.
Egyszerűen nem mutatnak egy összképet az egészről, hogy mi a probléma, és mit lehet tenni, csak annyi, hogy zuhanunk, zuhanunk, zuhanunk... bezzeg nyugaton fejlődnek, fejlődnek, fejlődnek.
Nincs olyan hogy "nyugati" berszinvonal.
Pontosan melyik orszag melyik regiojanak az atlagos berszinvonalara emelned a magyart?
Nyilvan ilyenkor mindenki a bajororszagi fizetesekre gondol, nem pedig a delolaszra, csak a bajororszagi arakat nem akarja hozza.
És hogyan lehet, mi rá a recept?
Ezt viszont ne meséld be nekem, mert az én agyam ezt nem tudja befogadni:
- minden rossz itt, változtatni kell, de semmiképpen nem lehet nemzeti szinten változtatni,
- majd ha nagyobb hatáskört engedünk az EU-nak, létrehozhatjuk a globális rezsicsökkentést, és ontani fogják az ingyen pénz.
- hazai béreket emelni = katasztrófikus bolsevizmus, amivel egy szak sem foglalkozhat.
- feltétel nélküli EU jövedelem = szakmailag megfontolható lépés.
Nem értem, hogy pontosan mit szeretnél.
A kérdésben fel akarod emelni a magyar fizetéseket mondjuk 600 ezer forintra, utána meg azt kérdezed a kérdés részletezésének a végén, hogy mi lenne, ha nem lopnának a politikusok, normális mértékű adók lennének és az állam nem csinálna semmit (?), akkor fejlődés lenne-e.
Döntsd el, hogy mit szeretnél.
Egyiket se szeretném, csak azt, hogy mi a következménye mind a két esetnek. Mérlegelni, és valami álláspontra jutni.
Mennyivel jutnánk előbbre, és milyen áldozatot kell hozni mindkét esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!