Miért akarja sok szavazópolgár is bebizonyítani mind ezen az oldalon, mind más fórumokon, hogy az EU-tól több pénzt kapunk, mint amennyit elragadoz tőlünk?
Ha így lenne, akkor minden közgazdász is ezt mondaná, de mivel nem, ezért nem ilyen egyszerű a valóság.
Orbán ígérte többször a kételkedő politikusoknak és közgazdászoknak, hogy elküldi az emberei által készített számolásokat, amikből kiderül, hogy többet kapunk, mint amennyit adunk. Ha jól tudom, ezt a mai napig nem hozta nyilvánosságra, pedig jó régen mondta már.. És mi másért, ha nem azért, mert totál ráfizetés az egész?
Én csak azt látom, hogy minden egyes beruházás ami az utóbbi pár évben történt, hatalmas eu-s táblákat kapott, hatalmas összegekkel rajta. (Természetesen tudom hogy nem az összesből építkeznek, egy része kenőpénz.) Gyakorlatilag ha eltűnnének a táblák, megállna a maradék csonk ipar Magyarországon.
Azt a korlátolt mivoltomból nem tudom, hogy mit vesznek el tőlem. Valaki kifejtené ezt az "elragadozást"?
Már megint egy kérdés, hogy mi tartjuk el az EU-t!
Sírnom kell tőle :D
Nem mondta, h mi tartjuk el az Eu-t.
De nézzük:
7000 milliárd forint jött eddig a 10 év alatt.
Az éves szinten 700 milliárd.
Ha ezt leosztjuk 10 millióval, akkor szépen kijön, h egy főre durván 70 ezer forint jut egy évben.
Havi szinten ez 6 ezer forintot jelent.
Azaz, ha havonta elvásárolsz durván 15 ezer forintot multiknál, akkor ők már szépen vissza is húzták ezt a pénzt...
De nem ennyit hagysz ott, mert mindenki tele kosárral megy, simán összejön egy vásárlással a duplája...
Ha pedig igaza van Horváth Andrásnak, akkor 15 ezer se kell:)
"Nem mondta, h mi tartjuk el az Eu-t. "
Márpedig mi tartjuk el, ha nem így lenne mi szüksége lenne ránk?
"Nem mondta, h mi tartjuk el az Eu-t.
De nézzük:
7000 milliárd forint jött eddig a 10 év alatt.
Az éves szinten 700 milliárd.
Ha ezt leosztjuk 10 millióval, akkor szépen kijön, h egy főre durván 70 ezer forint jut egy évben.
Havi szinten ez 6 ezer forintot jelent.
Azaz, ha havonta elvásárolsz durván 15 ezer forintot multiknál, akkor ők már szépen vissza is húzták ezt a pénzt...
De nem ennyit hagysz ott, mert mindenki tele kosárral megy, simán összejön egy vásárlással a duplája...
Ha pedig igaza van Horváth Andrásnak, akkor 15 ezer se kell:)"
WTF??? Hogyan jönnek ide a multik? Az eu-é a multi? Ilyenről még nem tudok, attól h külföldi egy vállalat még nem jelenti azt h ha mi ott vásárolunk akkor az kifizetés az euba, ekkora baromságot. Azt kell megnézni h az ország mennyit fizet be és mennyit kap vissza, és jóval többet kapunk vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!