Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbik és szimpatizánsaik...

A Jobbik és szimpatizánsaik egy része miért akar csendőrséget létrehozni?

Figyelt kérdés

Még mielőtt a cigányozós, közbiztonságot emlegető érvek előkerülnek, ez szimplán meg lehetne oldani úgy is, hogy növelik a rendőrség személyi állományát, és több járőrt vezényelnek a "zűrös" városrészekbe, községekbe.

De nem, nem, nem valamiért a jobbikosos egy új karhatalmi szervet akarnak, csak azt nem értem miért? Drágább lenne, a jogkörei átfednék egymást a rendőrséggel, többe kerülne mint a mostani rendőrség fejlesztése, plusz egy új állami vízfejet teremtene.

Tehát nem értem a miérteket, mert eddig ezekre a kérdéseimre, ellenérveimre érdemben választ még senkitől sem kaptam.

2015. jan. 10. 21:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
A Horthy rendszerben a városokban a rendőrök tartották fenn a rendet, a csendőrök pedig a határban. Ők viszont először ütöttek, azután kérdeztek. Ma már ez nem lehetséges.
2015. jan. 10. 21:44
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Már, hogyne lenne lehetséges.

A nagy demokratikus Amerikában, különösen a déli államokban, a rendőrök előbb lőnek aztán kérdeznek.

De, ott kell is, a sok négergettó, mexikói drogbandák....stb

Minden lehetséges, csak akarni kell.

2015. jan. 10. 21:47
 13/26 A kérdező kommentje:
Nagyjából egyetértek a 7-es, 10-es válaszolóval (bár a "százalékuk" alapján ugyanaz a hozzászóló), mert nekem is ez a véleményem a dologról, ezért is írtam ki a kérdést. Lényegében nem értem mi lenne a csendőrökben a "pláne" amit a mostani Rendőrség nem tud(na) nyújtani, ha rendesen fel lenne készítve.
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
Jó hogy vissza nem megyünk a középkorig. Ejjj remélem páncélos katonák lesznek majd, mert azok fejeket is levágtak, így biztos majd ma is:-)
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok túl nagy hülyeséget mondani, de mintha régen a Csendőrök volt katonák közül kerültek volna ki és jellemzően amikor beléptek, elküldték őket viszonylag messzire a lakhelyüktől és ott telepedtek le (pont azért, hogy ne legyen haver-cimbora).

Szerintem huszárvágással meg lehetne ezt csinálni. Eddig 40 éves korukban elmentek a katonák nyugdíjba, hát most szépen elmennének 60 éves korukig csendőrnek, valahova vidékre egy faluba. Anyagilag majdnem ugyanott vagyunk, egyedül csak valami lakhatás és felszerelés kell nekik.

Ezen felül nem fasizmus csendőrséget alapítani, több európai országban is működnek. Most például a lövöldözés után ellepték a gépfegyveres csendőrök az utcákat Franciaországban.

2015. jan. 10. 21:53
 16/26 anonim ***** válasza:
Lehet hogy tévedek,de csendőrség most is van,csak polgárőrségnek hívják.Persze,tudom; ritkább,gyengébb.De ezt leszámítva nem ugyanarról a dologról van szó?
2015. jan. 10. 22:49
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
18: Nem, mert a polgárőrök egy újjal sem érhetnek hozzád, bármit is csinálsz. A csendőröktől meg nem véletlenül tartottak régen nagyon sokan.
2015. jan. 10. 23:06
 18/26 anonim ***** válasza:

Nem csodálom ha nem érted, mit is értenétek, de tippem szerint azért mert azt gondolják a rendőröknek csorbultak a jogkörei, aztán a csendőröknek nagyobb lenne.

Az, hogy ez a gyakorlatban működne-e azt nem tudom, de azért az nem normális amikor már a rendőröket is megverik!

2015. jan. 10. 23:31
 19/26 anonim ***** válasza:

"Lehet hogy tévedek,de csendőrség most is van,csak polgárőrségnek hívják.Persze,tudom; ritkább,gyengébb."

Tévedsz bizony mert semmi hatáskörük nincs.

2015. jan. 10. 23:32
 20/26 bob76xd ***** válasza:
0%
Franciaországnak van csendőrsége, azok nagyon erősek, ők máshogy viselkednek mint a rendőrség. Ha a Jobbikosok tényleg akarják a csendőrséget, akkor meg kell kérni Orbán Viktorékat és a többi pártot, hogy Magyarországnak legyen csendőrsége. Én egyet értek a Jobbikkal, mert a Jobbik tényleg egy hazafias párt, nem náci, nem kommunista, nem fasiszta és nem rasszista párt! A liberálisok imádják a bűnözőket, ez viszont nem más mint Gyurcsány Ferenc, aki nagyon szélsőliberális politikus, úgy mint Debreczeni József, aki szintén liberális politikus, és ráadásul magyarellenesek. Orbán Viktor is liberális, de nem úgy mint Gyurcsányék és Fodor Gáborék, ő egy konzervatív liberális politikus, úgy mint Bokros Lajos. A fele cigányok egyetértenek a Jobbikosokkal, mert igaza van a Jobbiknak, a cigányok 85 százaléka bűnöző, míg a 15 százalékok nem bűnöző!
2015. jan. 11. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!