A Jobbik és szimpatizánsaik egy része miért akar csendőrséget létrehozni?
Még mielőtt a cigányozós, közbiztonságot emlegető érvek előkerülnek, ez szimplán meg lehetne oldani úgy is, hogy növelik a rendőrség személyi állományát, és több járőrt vezényelnek a "zűrös" városrészekbe, községekbe.
De nem, nem, nem valamiért a jobbikosos egy új karhatalmi szervet akarnak, csak azt nem értem miért? Drágább lenne, a jogkörei átfednék egymást a rendőrséggel, többe kerülne mint a mostani rendőrség fejlesztése, plusz egy új állami vízfejet teremtene.
Tehát nem értem a miérteket, mert eddig ezekre a kérdéseimre, ellenérveimre érdemben választ még senkitől sem kaptam.
Azért akarnak Csendőrséget, mert az olyan Horthy-feelinges lenne, nekik pedig ez a lényeg.
Csupán ennyi áll a dolog mögött.
Szerintem a csendőrség működhetne a rendőrség részeként is.
A jogkörök azonosak lennének, de a csendőrök olyan kiképzést kapnának fizikailag és szellemileg is, hogy tudják kezelni a gettókat.
A mai rendőrök sokszor félnek, ezt nekem egy nyugalmazott nyomozó mondta.
Nem nagyon készítik őket fel fizikailag, szellemileg.Emellett a jogkörük nem elég széles.
A szociban a rendőröknek volt egyfajta tekintélye,nem ám úgy mint ma, hogy a 14 éves purdék elküldik azzal, hogy "csicska paraszt fakabát".
Hogy ne legyen az hogyha kirabolnak akkor a rendőr is csak röhög és megy tovább... Vagy őt is megverik.
Egy ercsi legenda van miszerint régen volt egy rendezvény ahová nem tudtak eljönni a csendőrök... Egyedül a kalapjukat (föveg? sipka?) hozták el és tették le egy székre. Az volt a "csendőri felügyelet". És pont ugyanolyan rend votl mint kellett.
Dédapám öccse amúgy csendőr volt.
A főváros és a vidék két külön világ, ahogy a fővárosi és a vidéki rendőr is az.
Ismerik a helyi viszonyokat (különösen a falvakban, kisvárosokban), nincs náluk polkorrektség.
Rendőr haverom a szülőhelyén teljesített szolgálatot, a környéken név szerint ismert mindenkit, ha lopás, késelés (orkoknál többnyire) történt, már előre tudta hová kell menni.
Ezt egy másféli milliós Budapesten nem lehet megtenni.
Mert azt hiszik, hogy a csendőrség az volna mint régen. Azóta már változott a törvény, nem félnének tőlük, nincs már pofonosztás.
Ma a csendőrség egy rendőrség alá beépített, közterület felügyelői szintű intézmény lenne + büntetnének
Nagyapám mesélt egy jó kis sztorit :D
Egy cigány bűnözött aztán elbújt a putriban... Odamegy a rendőr beiabál "Gazsi gyere ki"... Semmi. Fogta valami kötelet rákötötte arra az elemre ami a putrit tartotta a másik végét az autójára és ráborította a cigányokra a putrit.
Legközelebb bűnözött a cigány... Odamegy... Gazsi gyere ki... A többi cigány hajította ki Gazsit a fenébe :D
9! Nem kell csendőrségig visszamenni. Még a 90-es évek elején úgy féltek itt is a rendőröktől, mint a tűztől. Volt pár öreg ami összevert azután nem panaszkodott senki.
Na és? Régen volt, akkor lehetett, most nem! Akkor minek csendőrség, mikor tudván tudjuk úgy is lesz más feladatkörük is, mint a rendőröknek.
Nem fognak az utcára engedni intézkedési jogkör nélküli embereket. Ha meg van jogkörük akkor bizonyony büntetni kell.
Az állam nem tudja a rendőrség létszámát növelni, nincs pénz. Akkor csendőrségre honnan lenne?
De tegyük fel lenne. Ki menne el, mikor a rendőrség alá lenne beépítve és tudjuk, hogy a rendőrség is milyen?! Még kevesebb pénzért, iskolázatlan, képzetlen emberek okoskodnának az utcán tele kisebbségi komplexussal. Ha meg képzettek lennének 1 ciklus nem is lenne elég az első csendőr oktatására sem:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!