Szegényebbek és középosztály-beliek! Ti egy "újgazdag" vagy a "régi, gazdag értelmiségi család" szomszédjába költöznétek szívesebben?
Figyelt kérdés
Azért teszem fel a kérdést, mivel én a második kategóriából származom, és a legtöbb újgazdagot nem igazán bírom, hogy finoman fogalmazzak...
Teljesen máshogy élik az életüket mint "mi", hajlamosak nagyon beképzeltté lenni, és nagyon eröltetik a "sznobizmust", avagy ahogy manapság mondják: urizálnak. Sőt, ezeknek a gyerekei / unokái tapasztalataim szerint sokkal hajlamosabbak arra, hogy ne tudjanak és ne is akarjanak mit kezdeni az életükkel, csak a szülők pénzéből éljenek.
Viszont: aki középosztályból vagy munkásosztályból származik, annak szimpatikusabb-e tehát egy újgazdag aki közülük szármaik, mint egy "régi" gazdag?
2015. jan. 10. 12:23
11/12 anonim válasza:
Engem a szomszédokban csak az érdekel, hogy ne legyen hangosan ugató kutyája, ne bőgesse a motort a kertben sokáig, a cigifüstjét ne felénk fújja és ne vizess fával vagy szeméttel fűtsön, ne dobálja el a szemetét a mi házunk előtt. Lehetőleg ha hozzá dobják be a postámat, ne a kukába dobja, hanem jutassa el nekem. Az, hogy mennyire gazdag és új vagy régi, abszolút nem számít, nem eszerint ítélem meg.
12/12 anonim válasza:
Bár lehet, hogy amiket leírtam pont illik is az újgazdagokra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!