Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "A mai magyarság szinte...

"A mai magyarság szinte teljesen szláv-germán keveréknép" -Ez igaz szerintetek?! -Gyakorin olvastam.

Figyelt kérdés

2015. jan. 5. 14:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

,,így a betelepülők relatíve kisebbségben voltak, így asszimilálódtak. A török Hódoltság idején szintén"

Igen, és a török hódoltság korában kik asszimilálódtak, és mennyien?

2015. jan. 10. 17:55
 22/30 anonim ***** válasza:
Szomszédos népek pl Békés megyében a szlovákok. A mai napig vannak, de régebben jóval többen voltak, de asszimilálódtak.
2015. jan. 10. 19:28
 23/30 anonim ***** válasza:

A kultúra amit gyermekként magadba szív, a néplélek ami kifejlődik benned, és az ebben való élés tesz magyarrá, nem a genetika. Az igaz, hogy magyarnak lenni, csak a szülőktől, nagyszülőktől és a dédszülőtől tud megtanulni egy gyermek.

Erre azt tudom mondani hogy valamilyen szinten igaz és valamilyen szinten nem igaz ez az állítás. Egyértelműen kijelenteni nem lehet azt sem, hogy nem igaz és azt sem, hogy igaz.

2015. jan. 10. 19:31
 24/30 anonim ***** válasza:

,,Szomszédos népek pl Békés megyében a szlovákok. A mai napig vannak, de régebben jóval többen voltak, de asszimilálódtak."

A békés megyei szlovákok nagyobb részét kitelepítették a lakosságcserekor. Nem az asszimiláció miatt fogytak annyira el.

Szóval hogy a szomszédos népek asszimilálódtak?

Nézz ár körül a térképen, melyik szomszédos népünk tűnt el? Vagy melyik az, amelyik fele befelé tolódtak a nyelvhatárok? segítek:egyikse.

[link]

1400

[link]

1700

Legfeljebb mi. A török kornak ez volt a hatása.

2015. jan. 11. 06:58
 25/30 anonim ***** válasza:

rossz térképet küldtem. Ez a jó

[link]

tehát 1400

2015. jan. 11. 07:01
 26/30 A kérdező kommentje:
Akkora hülyeség különben ez az egész. Kevert nép vagyunk, igen... de ott a csavar, hogy nem vagyunk kevertebbek mint bármelyik nép, sőt. Elég csak az oroszokra gondolni, most hülye példa lesz de ott van Lenin családi háttére, mennyir kevert volt. És ebben nincsen semmi rossz....
2015. jan. 11. 09:58
 27/30 anonim ***** válasza:

A finnek 50%-a egyetlen embertani alrasszba tartozik (keletbalti), a maradék 50%-on több kissebb rassz osztozik (nyugat-balti, északi, lappid, cromagnonidok) stb.

Ezzel ők már európa legbelterjesebb népének számítanak.

2015. jan. 11. 10:55
 28/30 anonim ***** válasza:

Kedves krdező!

szerintem amúgy ha ilyen kérdéseid vannak akkor ne ide tedd fel. Itt nem fogsz rá rendes értelmes válaszokat kapni. Javaslom kérdezd meg a töritanárodat!

(esetleg engem, de azt csak a vizsgaidőszak után;))

2015. jan. 11. 17:09
 29/30 anonim válasza:
a dedszuleim nemetek voltak apam reszerol igy a nevem is nemet nemreg egy nagyon kedves fiu pedig beszamolt nekem a nevem reges regi eredeterol mert hobbibol foglalkozott neprajzzal csaladfakkal :) ugyh szerintem igaz :)
2015. jan. 27. 18:46
 30/30 anonim ***** válasza:
Apai ágon szláv (rác), anyai ágon német és magyar őseim vannak. Mivel nevet változtattam, ezért német eredetű, magyarosított nevem van, de ez nem érdekel, mert magyarnak érzem magam, büszke vagyok rá, szeretek magyar lenni és szeretem a hazámat.
2015. jún. 12. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!