"A mai magyarság szinte teljesen szláv-germán keveréknép" -Ez igaz szerintetek?! -Gyakorin olvastam.
,,így a betelepülők relatíve kisebbségben voltak, így asszimilálódtak. A török Hódoltság idején szintén"
Igen, és a török hódoltság korában kik asszimilálódtak, és mennyien?
A kultúra amit gyermekként magadba szív, a néplélek ami kifejlődik benned, és az ebben való élés tesz magyarrá, nem a genetika. Az igaz, hogy magyarnak lenni, csak a szülőktől, nagyszülőktől és a dédszülőtől tud megtanulni egy gyermek.
Erre azt tudom mondani hogy valamilyen szinten igaz és valamilyen szinten nem igaz ez az állítás. Egyértelműen kijelenteni nem lehet azt sem, hogy nem igaz és azt sem, hogy igaz.
,,Szomszédos népek pl Békés megyében a szlovákok. A mai napig vannak, de régebben jóval többen voltak, de asszimilálódtak."
A békés megyei szlovákok nagyobb részét kitelepítették a lakosságcserekor. Nem az asszimiláció miatt fogytak annyira el.
Szóval hogy a szomszédos népek asszimilálódtak?
Nézz ár körül a térképen, melyik szomszédos népünk tűnt el? Vagy melyik az, amelyik fele befelé tolódtak a nyelvhatárok? segítek:egyikse.
1400
1700
Legfeljebb mi. A török kornak ez volt a hatása.
A finnek 50%-a egyetlen embertani alrasszba tartozik (keletbalti), a maradék 50%-on több kissebb rassz osztozik (nyugat-balti, északi, lappid, cromagnonidok) stb.
Ezzel ők már európa legbelterjesebb népének számítanak.
Kedves krdező!
szerintem amúgy ha ilyen kérdéseid vannak akkor ne ide tedd fel. Itt nem fogsz rá rendes értelmes válaszokat kapni. Javaslom kérdezd meg a töritanárodat!
(esetleg engem, de azt csak a vizsgaidőszak után;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!