"A mai magyarság szinte teljesen szláv-germán keveréknép" -Ez igaz szerintetek?! -Gyakorin olvastam.
A keveredés csak a fejekben nagy úgy tűnik. Akkor kicsit másképp: az utóbbi néhány ezer évben az itt élő populáció genetikai állománya csak kis mértékben változott.
Az, hogy valakinek a felmenői között volt más nemzetiségű, az az ő dolga. Itt most a magyar népre vonatkozott a kérdés nagy átlagban.
Szerintem igaz.
Az én ereimben is van mindkét vérből, hogy ilyen irodalmian fogalmazzak (tótok és erdélyi szászok).
Meg még további négy nem említett nemzetből is... :D
Szerintem igaz. Elég csak a neveket megnézni. Rengeteg ember -ics végződésű vezetéknévvel (szláv eredet), -szky végződés szintén, germán meg Májer, Bauer, stb.
Szerintem már nincs olyan ember Magyarországon, aki ne rendelkezne germán, vagy szláv, esetleg mindkét felmenővel. A tatárjárás és török uralom alatt a fél ország elnéptelenedett, és külföldről telepítettek be embereket, hogy betöltsék az űrt.
Fejekben nagy a kavarodás, valóban.
Egyrészt. Ha valóban ilyen 'keveréknép' vagyunk, akkor miért beszélünk ma egy európa-és-ázsia határán kialakult nyelvet? A Tatárjárás után betelepülők, ahogy átlépték az országhatárt, az agyuk rácsatlakozott a wifire és letöltötte a hungarian language applicationt? Hogyan lettetek magyar nyelvűvé ha a tatárjárás után nem volt itt magyar lakosság, de még akkor is meredek ez az elmélet ha azt mondjuk hogy kissebbségbe voltak a magyarok.
Az a gond hogy azt sem tudjátok kiket telepítettek be a tatárjárás után.
-csehek, lengyelek ---> összeolvadásukból a szlovákság.
-erdélyi és felvidéki szászok ---> megmaradtak, nem olvadtak be senkibe. II VH után kitelepítették őket.
- Románok Erdélybe ---> Nem olvadtak be, ma is megvannak.
- Olaszok, németalföldiek, németek, kizárólag városokba vagy azok környékére, és ekkoriban csak nagyon kicsi számban (ezek a városok csak a lakosság pár százalékát tették még ki akkor)
-Kunok, jászok ---> ők beolvadtak, de mindigis kis töredékét tették ki a magyarságnak.
A szláv-germán keveréknépes mítosz csak BP lakosságára igaz. Vidéken én elég kevés szláv és germán családnévvel találkozom.
Egyszer olvastam valahol hogy a Karpat-Medence egy oriasi géncentrifuga.
A mai magyarok genetikailag sokkal kozelebb allnak a szomszedaikhoz, mint a honfoglalo magyarokhoz, akik egyebkent valoban nem voltak genetikailag homogenek, mert rengeteg egyeb torzs is csapodott hozzajuk, de a legnagyobb szamu csoport valoszinuleg a turanid rasszhoz tartozott.
Ma latnal egy ilyet nem biztos hogy egybol az jutna rola eszedbe hogy magyar.
Nyilván nem vagyunk 100% homogén nép.
De melyik nép az?
"A Tatárjárás után betelepülők, ahogy átlépték az országhatárt, az agyuk rácsatlakozott a wifire és letöltötte a hungarian language applicationt?"
A tatárjárásnál sok ember meghalt, de még mindig a magyarok voltak döntő többségben, így a betelepülők relatíve kisebbségben voltak, így asszimilálódtak. A török Hódoltság idején szintén. Egyetlen kivétel a Hódoltság déli részére betelepülő szerbek voltak, akik Trianonkor Szerbiához kerültek.
De pl a szlovákok nem asszimilálódtak, mert bár kisebbségben voltak, mégis 1 nagy tömbben, így meg tudták őrizni maguk között a nyelvüket, a kultúrát. Ugyanígy volt vele az erdélyi románság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!