Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "A mai magyarság szinte...

"A mai magyarság szinte teljesen szláv-germán keveréknép" -Ez igaz szerintetek?! -Gyakorin olvastam.

Figyelt kérdés

2015. jan. 5. 14:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
35%

A keveredés csak a fejekben nagy úgy tűnik. Akkor kicsit másképp: az utóbbi néhány ezer évben az itt élő populáció genetikai állománya csak kis mértékben változott.

Az, hogy valakinek a felmenői között volt más nemzetiségű, az az ő dolga. Itt most a magyar népre vonatkozott a kérdés nagy átlagban.

2015. jan. 5. 15:42
 12/30 anonim ***** válasza:

Szerintem igaz.

Az én ereimben is van mindkét vérből, hogy ilyen irodalmian fogalmazzak (tótok és erdélyi szászok).

Meg még további négy nem említett nemzetből is... :D

2015. jan. 5. 22:02
 13/30 anonim ***** válasza:

Szerintem igaz. Elég csak a neveket megnézni. Rengeteg ember -ics végződésű vezetéknévvel (szláv eredet), -szky végződés szintén, germán meg Májer, Bauer, stb.

Szerintem már nincs olyan ember Magyarországon, aki ne rendelkezne germán, vagy szláv, esetleg mindkét felmenővel. A tatárjárás és török uralom alatt a fél ország elnéptelenedett, és külföldről telepítettek be embereket, hogy betöltsék az űrt.

2015. jan. 6. 11:28
 14/30 anonim ***** válasza:

Fejekben nagy a kavarodás, valóban.

Egyrészt. Ha valóban ilyen 'keveréknép' vagyunk, akkor miért beszélünk ma egy európa-és-ázsia határán kialakult nyelvet? A Tatárjárás után betelepülők, ahogy átlépték az országhatárt, az agyuk rácsatlakozott a wifire és letöltötte a hungarian language applicationt? Hogyan lettetek magyar nyelvűvé ha a tatárjárás után nem volt itt magyar lakosság, de még akkor is meredek ez az elmélet ha azt mondjuk hogy kissebbségbe voltak a magyarok.

Az a gond hogy azt sem tudjátok kiket telepítettek be a tatárjárás után.

-csehek, lengyelek ---> összeolvadásukból a szlovákság.

-erdélyi és felvidéki szászok ---> megmaradtak, nem olvadtak be senkibe. II VH után kitelepítették őket.

- Románok Erdélybe ---> Nem olvadtak be, ma is megvannak.

- Olaszok, németalföldiek, németek, kizárólag városokba vagy azok környékére, és ekkoriban csak nagyon kicsi számban (ezek a városok csak a lakosság pár százalékát tették még ki akkor)

-Kunok, jászok ---> ők beolvadtak, de mindigis kis töredékét tették ki a magyarságnak.

A szláv-germán keveréknépes mítosz csak BP lakosságára igaz. Vidéken én elég kevés szláv és germán családnévvel találkozom.

2015. jan. 10. 14:48
 15/30 anonim válasza:
Mi,mármint a családom tiszta tiszta székelyek vagyok, nagyanyai ágon "nemes " ded apám huszárvolt,apai ágon is sokan részt vettek a háborúkban de ez nem számít semmit, mindenki az aminek válja magát, én sem vagyok tobb mint egy magyarnak magát valló felromán ember,elkell ismernünk egymást és tolerálni lehet hogy a keverék magyarság sokkal erősebb különböző tekintetekben...de hogy ha ezaz állítás igaz akkor érvényes az egész világra, mindenki oda utazik ahova akar aval házasodik akivel akar. Kivéve az elszigetelt törzsek
2015. jan. 10. 15:15
 16/30 anonim ***** válasza:

Egyszer olvastam valahol hogy a Karpat-Medence egy oriasi géncentrifuga.

A mai magyarok genetikailag sokkal kozelebb allnak a szomszedaikhoz, mint a honfoglalo magyarokhoz, akik egyebkent valoban nem voltak genetikailag homogenek, mert rengeteg egyeb torzs is csapodott hozzajuk, de a legnagyobb szamu csoport valoszinuleg a turanid rasszhoz tartozott.

Ma latnal egy ilyet nem biztos hogy egybol az jutna rola eszedbe hogy magyar.

2015. jan. 10. 15:34
 17/30 anonim ***** válasza:
2015. jan. 10. 16:12
 18/30 anonim ***** válasza:
2015. jan. 10. 16:26
 19/30 anonim ***** válasza:

Nyilván nem vagyunk 100% homogén nép.

De melyik nép az?

2015. jan. 10. 16:30
 20/30 anonim ***** válasza:

"A Tatárjárás után betelepülők, ahogy átlépték az országhatárt, az agyuk rácsatlakozott a wifire és letöltötte a hungarian language applicationt?"

A tatárjárásnál sok ember meghalt, de még mindig a magyarok voltak döntő többségben, így a betelepülők relatíve kisebbségben voltak, így asszimilálódtak. A török Hódoltság idején szintén. Egyetlen kivétel a Hódoltság déli részére betelepülő szerbek voltak, akik Trianonkor Szerbiához kerültek.

De pl a szlovákok nem asszimilálódtak, mert bár kisebbségben voltak, mégis 1 nagy tömbben, így meg tudták őrizni maguk között a nyelvüket, a kultúrát. Ugyanígy volt vele az erdélyi románság.

2015. jan. 10. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!