Akik Paks ellen háborognak, azok most mit akarnak?
Visszamenni a középkorba / kőkorszakba vagy amerikaiakkal akarták a bővítést / palagázt ?
Mielőtt Fideszbérenceznétek, leszögezem, hogy Jobbik szimpatizáns vagyok. Nem szeretem Viki bácsit, sokat kritizálom, de Paks kevés jó fideszes intézkedés közé tartozik.
Én a megújuló energiákban látom a jövőt, nem az atomenergiában.
Napenergia, geotermikus energia, szélenergia.
Az mekkora barmoság lenne, hogy az orosz technológiát amcsik fejlesztenék tovább, kb ugyanaz lenne, mint hogy az francia Alstom metróhoz német Siemens vezérlőket vettek Demszkájék, aztán azóta se lehet normálisan összehangolnia 2 rendszert :D
Atomerőmű meg olyan dolog, amivel méginkább nem érdemes kísérletezni, mert egy rosszul elsült kísérletnek sok áldozata lenne.
A sötétzöldeknek meg: A GreenPeace-nek a "szakértői" dilettáns hozzá nem értők, az ő "tanulmányaikat" nem veszik komolyan a tudományos életben, nem is foglalkoznak velük. Az atomenergia a leghatékonyabb, legmegbízhatóbb energiaforrás, és még elég sokáig ez is marad. Az a helyzet, hogy nem is érdemes nagy mértékben megújulókba fektetni, mert ha a szilárdtestfizika eljut egy olyan szintre, hogy tudunk olyan mágneseket csinálni, amivel lehet fúziós erőművet csinálni, akkor ez fogja felváltani az atomerőműveket. Ez még több energiát fog termelni.
Csak erre az ostoba hozzászólásra akartam volna reagálni:
"Biztonságos és tiszta az atomenergia? Ja, amíg nem az én kertem végébe temetik a nukleáris hulladékot."
És elmondani neki, hogy ilyen NINCS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!