Amúgy ezzel hogy lehet motiválni a gyerekeket pályaválasztásnál? Mégis ki akarná ezt választani? Nem demotiváló?
Visszaemlékeztem mikor régen 8.-ban elvittek minket kenyérgyárba, hogy lehet ezt a pályát is választani. De mégis ki akarná ezt választani? Tehát mutatták, hogy ott van aki 20-30 éve van, ugyanazt csinálja nap mint nap, van mikor este, van mikor reggel. Ezért a fizetés nevetséges. EZ úgy valamiért nem nagyon motivált.
Voltunk még a vasúton az már sokkal jobb volt, megmutatták honnan vezérlik a váltókat. Ott már jobb fizetést is adnak. Ez már azért motiválóbb.
De pl ott van szeged. Ott az általános iskolákba mennek egy egyetemi tanárok mondjuk az informatikát tanszékcsoportról, hogy a diákok válasszák ezt. Elmondják, hogy kiemelkedő a fizetés, az elhelyezkedhetőség. (persze nem okj) Megmutatták a programokat, kódokat. AZért próbálták az érdeklődést felkelteni.
Magam is tapasztaltam, hogy pl aki elment péknek osztálytársam mennyire nincs is tisztába pl az informatikával. Úgy gondolta, hogy ő a gyárban többet fog kapni és könnyebben talál munkát mint egy szoftverfejlesztő.
"Kérdező azért valld be őszintén megvagy vagy 15 éves. :D"
Nem. Szinte végzős egyetemista, akinek több haverja is már egyetem mellet a saját szakmájában vagy gyakornokként (amiért informatikában fizetnek) vagy teljes állásban dolgozna. Azért ezen a területen sokan úgy végeznek, hogy már egy ideje megvan a munkahelye. És ez nem kis százalék.
Így erről lényegtelen is vitázni rájöttem. Mert a fáradtságot se veszi senki, hogy legalább ha nem is a szakterületen van, olvassa el mégis mi van ma itthon az informatika területén.
Ezt ajánlom. Nagyon jól össze van röviden foglalva és egy ide cikk.
Sokan itt csak pusztán trollkodnak.
Csak nekem tűnt fel az, hogy az egész kérdés, és némelyik válasz minden más degradálása az informatikával szemben?
Mert lényegében mindre szükség van, de ez az egész "motivációs" mondóka ezt sugallja. Akinek nem jött be a pékséges "motiváció" az mást választott, nem értem mi más lehet az érdekes ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!