Ha lesz népszavazás a vasárnapi zárvatartás ügyében, Te elmész szavazni?
"Eddig a teszkó heti 168-at volt nyitva. Ne mondd már, hogy ugyanennyi emberrel fog heti 96-ban is nyitva tartani. Tudom én, hogy a matematika nehéz, de ez csak egyszerű számtan és józan paraszti ész..."
Na akkor matematikus gazdaságos józan eszű barátom. Áruld már el nekem, milyen matematikai formulával jött az ki, hogy 168-24=96.
# 22/22 Időpont ma 20:35
Úgy, hogy este tíz és reggel 6 között sem lehetnek nyitva.
És hány kasszás szokott dolgozni 22 és reggel 6 között? 1? 2? Esetleg a fővárosban 1-2 frekventáltabb helyen 4? Mert ez a törvény lényegében csak az ő munkavégzésüket érinti. A többi bolti dolgozó (raktárosok, árufeltöltők, kutyafüle) tud úgy is dolgozni, ha zárva van a bolt. Ahogy a törvényt átfutottam, nem találtam olyan pontot benne, hogy senki sem dolgozhat bent vasárnap.
Egyébként meg folyton sír mindenki, hogy nem támogatja a KKV-t a kormány, hát most tessék. Ez a törvény tipikusan a kis és középvállalkozásokat támogatja a multikkal szemben. Most hogy elolvastam magát a törvényt én átmentem a semlegesből a támogatóba.
# 24/24 Időpont ma 21:51
Szerinted ha zárva a bolt, és nem vesznek meg semmit, továbbra is kell annyi árufeltöltő? Gondold már át...
Éjjel 1-2 kasszás szokott lenni valóban, de ez így havi szinten 30-60 műszak munkaerő minusz. Legjobb esetben is meg lehet spórolni havi 30 műszakot. Szerinted mi fog történni? Kevesebb munkaerő? Kevesebb munkaidő? Kevesebb fizetés? Mert, hogy ugyanúgy nem marad az biztos. Hidd el, minden cég, legyen az mikrovállalkozás, vagy óriásmulti minimalizálni akarja a kiadásait. És még ilyen szar bér mellett is az egyik legdrágább kiadás az ember. Ezért ahol meg tudják spórolni, ott meg is fogják.
A KKV-ket meg nem segíti ez a törvény (nem a multikért aggódom, ha ez eddig nem tűnt volna fel...), mert a KKV-ban sem mindig van az, hogy csak a tulaj és a családja dolgozik. Tudtommal ez bennemaradt, ami baj.
Örülnék én a vasárnapi pihenőnapnak, ha nem lenne ilyen magas a munkanélküliség. Még a külföldiekkel és a közmunkásokkal való kozmetikázás után is. Minden egyes jelenlegi munkahelyet meg kéne védeni, nem még ezt is nyirbálni a kilencszázadik plusz adóval (ami más téma)., és az ilyen és ehhez hasonló törvénykezéssel.
Hidd el, valamikor be kell futni a másnapi árunak is. Az árufeltöltő meg nem csak akkor dolgozik, amikor vásárolnak. Szvsz nem lesz egyáltalán drasztikus munkaerő csökkentés emiatt, még a bevétel kiesés is konvergálni fog a nullához. Legalább nem döglenek bele a 3 műszakba mostantól a kasszások. A többiek már más tészta.
Egyébként én még mindig tartom magam hozzá: gumicsont. Annyit nem befolyásol, hogy érdemben ezen kéne nyafogni. A netadóról is ugyan ezt gondoltam. Lófütyinyi pénzen ment a vita, közben meg ha megemeltek volna valami már meglévő adót egy picivel is, sokkal több pénz jött volna be belőle, mint a netadóból jött volna valaha is. Fél százalék ÁFA vagy SZJA emelésre mindenki legyintett volna.
# 26/26 Időpont ma 22:17
Tudod az a baj, hogy ez az ezredik lófütyi összeg 4 év alatt. És az már ménes... Csak nem tűnik fel.
És mondom: Nem feltétlen lesz többezer elbocsájtott fő, de néhány tucat is már sok ebben az időszakban. Pláne olyan szövegelésekkel, hogy senkit nem hagynak az út szélén.
Úgyhogy hiába gumicsont, ez nem jó. Egyszerűen az, hogy az állam akár 1 elbocsájtást is támogasson, felháborító. Az, hogy törvénybe iktassa, még rosszabb...
Igen, elmegyek. Anyam kereskedelemben dolgozik, es zgyan nem szeret vasarnap dolgozni, de megis jol szokott jonni az a 100%-os potlek, amit ezert kap. Nem szeretnem, ha ezzel a huzasaval a Fidesz megint kilopna havi 10-20 ezret a szuleim zsebebol.
Ja, es birom, hogy mindig a csunya, gonosz multikat szidjak, amikor a legnagyobb fergek eppen a multikat fikazok altal istenitett CBA-k. Anyammal hadd ne mondjam, hogy bantak, amikor CBA-ban dolgozott, de erdekes modon, amiota csunya gonosz multinal dolgozik, azota rendesen megkapja a fizeteset, es kepesek vele normalisan is viselkedni, ugyhogy legyszives hagyjatok mar ezt a f...sagot, hogy a multik kizsakmanyoljak az embereket. Ebben az orszagban egy kizsakmanyolo van, es az a szeretett kormanyotok.
Szerintem senki sem mondta, hogy gonoszak a multik, csak hogy lényegében az összes parlamenten belüli párt nagy szívügye papíron a KKV szektor, csak gyakorlatilag tojnak rá. A CBA meg semmilyen szempontból sem tartozik ide. Kb sose volt az középvállalat.
Amúgy meg nem is tudom mi a rákért írok politikai témakörben kérdésre. Hiába válaszolok egy olyan kérdésre amire nem is lehet nem hasznosan válaszolni (eldöntendő kérdés) mégis lehúznak. Hát kell a francnak ez, mindig is a gyk pöcegödre volt ez a témakör. Ennél még az ezotéria is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!