Van valami olyan lehetőség, amivel egy város részleges, vagy teljes autonómiát tudna szerezni Magyarországon (pl. : népszavazás)?
Figyelt kérdés
2014. dec. 10. 13:34
1/5 anonim válasza:
Olyasmi dologra gondolsz mint Spanyolo-ban a katalánok? Szerintem igen, meg lehetne valósítani, különösebben nem értek hozzá, de Spanyolország egy hozzánk hasonló helyzetű ország, ha ott látnak erre lehetőséget, jogilag valószínűleg nálunk is lehetne ezzel kezdeni valamit.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem yudom, hogy Spanyolországban pontosan mi van, de én valami olyasmire gondoltam, hogy egy városnak önálló törvénykezése (saját törvényekkel) és saját adópolitikája is lenne. Nagyjából úgy mint az USA-ban az államoknak. Persze itt is lenne közös allotmány, de a legtöbb döntés saját körbe tartozna.
2014. dec. 10. 13:48
3/5 anonim válasza:
Persze, mert szerinted ezt hagynák a Fidesz mókusok...
4/5 anonim válasza:
Csak nálunk az lenne a problematikus, hogy nem lehetne földrajzilag határokat húzni, mint az említett Katalónia vagy amerikai államok esetében. Gondolom te a mentalitásbeli különbözőségek miatt gondolkodsz ilyesmiben, nálunk össze vissza vannak egy nagyon pici helyen az emberek. Ennek a megvalósulásához elengedhetetlen lenne a nagy "népvándorlás", ez az amit nem látok kivitelezhetőnek.
5/5 A kérdező kommentje:
A határ a jelenlegi városhatár lenne, és az oka ami miatt eszembe jutott, az az, hogy helyi szinten talán jobb megoldást tudnának találni a helyi problémákra, ellentétben azzal, hogy ha felülről mondják meg, hogy mi a jó.
2014. dec. 10. 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!