Mi ez a nagy pénzosztogatás az orvosoknak?
Hétvégén bent voltunk megnézni dédnagyanyámat a kórházban és nagyanyám (dédi lánya) 10 ezer forintot nyomott az orvosa zsebébe. Amikor visszajött hozzánk, akkor azt mondta, hogy már adott neki múltkor is, amikor legutóbb be kellett vinni a dédit.
A kórház tele volt betegekkel, ha mindenki családjától kap az orvos ennyi pénzt, akkor milliók is összejöhetnek neki havonta. Ez rengeteg pénz még a fizetésén felül.
Hogy működik ez? Mit képzelnek ezek magukról?
Vagy ne csodálkozzunk, mert magyarokról van szó?
Tudod, kérdező, egy orvos lenyom egy pár évet az iskolapadban, mire praktizálhat. Nevetségesen alacsony bérért dolgozhat, ügyelhet, a belét is kiköpheti. Ebből az éhbérből folyamatosan tovább kell képeznie magát, és a társadalom azt is elvárja tőle, hogy ápoltan, divatos ruhákban, nett megjelenéssel dolgozzon, éljen.
30 éve volt egy komolyabb balesetem. Az idegsebészet akkoriban nem volt annyira a helyzet magaslatán, és bizony óriási szerencsém volt, hogy egy velem egykorú ifjú titán keze alá kerültem. A negyedik betege voltam aznap, ennek ellenére egy laza 8 órás műtéttel megmentette a lábamat. Később jó barátok lettünk. Rövid barátság volt. Egy sokórás ügyelet után elaludt a volánnál, mikor hazafelé tartott a a feleségéhez, meg a kétéves gyerekhez.
Végtelenül tisztelem és becsülök minden orvost és én valóban az egyik legnemesebb cselekedetnek tartom az emberek fájdalmának,betegségének a gyógyítását. Azt hogy mikor dönti el egy pályaválasztó fiatal hogy orvos szeretne lenni azt nem tudom,de ez nem egy szakma,ez egy hívatás még akkor is ha maga a szó sokaknak már nem jelent semmit.
Egy azonban biztos,évről évre óriási túljelentkezés van az orvosi egyetemen és akik bekerülnek szerencsésnek érzik magukat. Azok akik végigveszik az akadályokat és szakvizsgát tesznek és orvosok a szó igazi értelmében azok 10 ezerért másként adják be az injekciót mint annak hiányában? Vagy csak sokat tanult diplomás urak és hölgyek egy kis nevük előtti jellel.?
@Én jobban tudom. nevű felhasználó
Össze kell spórolni azt a 10-12 rugót, nincs mese. A fog nem játék. Amellett, hogy a poklok poklát éled át a székben, ha nem jó munkát végez a doki, a falat fogod kaparni még aznap éjjel. A csonttörés nem fáj úgy, mint amikor egy szétcseszett fog miatt bedurran az állkapcsod, és az agyadban érzed, ahogy lüktet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!